Omväxling förnöjer...

..så jag skrev ett litet inlägg på http://goagummor.blogg.se som är vår gemensamma blogg för Kärra-tjejerna, där nu Jessica o Jeanette har tagit sina första stapplande blogg-steg :-). Återstår bara för Annelie, Nina, Lotta, Helene o Lillemor o posta sina första inlägg då...

Mitt hotell från stranden...fast jag har ju såklart inte havsutsikt, mitt rum ligger åt baksidan...

Ni vet väl att vi har en hemsida oxå http://www.goagummor.dinstudio.se/ där bl.a våra träffar finns dokumenterade o reseberättelser...

Nu regnar det inte längre här i Calella :-) Ska nog bli kanon resten av veckan? Glöm intehålla en tumme måndag kl. 15!!


Yippie..two down one to go



..dagens andra match spelades mot hemmalaget Calella, o efter en mer än lovligt trög inledning med 5,5 mållösa minuter kunde man så småningom vinna med 11-8..efterb3-4 i halvlek, ett lag kvar imorron kl. 15 i gruppspelet.. sen får vi se om det blir slutspel, så håll tummarna..

(Ser ni att några av killarna "redan" hunnit skaffa sig orange Turisme 35-tröjor? ..bra jobbat..får man om man beställer X drinkar på discot... o där var dom en sväng efter incheckningen igårkväll..)

..först 14-13 mot ett tyskt lag... Mer sen..nu lite lunch (tror jag går till ett holländskt hak o äter frikandel), sen mer matcher... har skrivit lite på www.laget.se/khf_herr

Vilse i pannkakan...

http://en.wikipedia.org/wiki/index.html?curid=5204089


..kände jag mig igårkväll, när jag återigen landat till Ryan airs fanfarer, 8 min före schemat den här gången..

Trodde någon skulle möte mig med en skylt EVY KNOPH så man fick känna sig lite viktig o sen ta mina väskor o följa mig till vanen ..men icke.. gick ut o letade efter nåt med "Melitours" på..men icke... gick till busstationen (det går bussar till Barcelona om nån undrar..det fåt vi haka på nångång tjejer... http://www.barcelonabus.es/ tror jag dom hette).. dom stannar nog i Calella oxå ska kolla upp ...

..där stod jag o försökte ringa, hördes jättedåligt o sen var alla linjer upptagna o musik spelades. Började undra om samtalet skulle kosta lika mycket som transfern (14,5 Euro)..o då dök det upp en kille bland alla bilar o bussar med EVY KNOPH-skylten... så allt löste sig... kl 1 checkade jag in här på Maritim..

Har just ätit en hotellfrukost med ägg bacon o chokladcroissant o blaskig saft som dom kallar juice.. men kaffet o mint-téet var kanongott.. o rummet har badkar... o tänka sig man har fri wi-fi i lobbyn här.. det var en trevlig överraskning..

..Nu ska jag snart ut o utforska ett soligt Calella (3:e gången jag är här, så jag hittar någorlunda..), siktar in mig på marknaden bl.a..

..Guess what??? En av de underbart smarta handbollskillarna (som kommer ikväll) kollade sitt pass häromdagen o tyckte fotot såg moget ut..så det var ju lugnt..idag kollade han på datumet o passet var utgånget... det bästa av allt... det var inte min lille Jonas den här gången..nä det var Nyman... men dom löser väl det på nåt sätt..kanske inte ens behövs pass? ( Fast jag har aldrig behövt visa pass så mycket o ofta som sen Schengen-avtalet infördes..) Det skulle han kolla med Lufthansa vid incheckningen...tydligen olika för olika bolag?

Ikväll blir det middag här på hotellet o sen går jag på cup-invigningen...

Vi höres!

Incheckad...snart lyfter vi...

..från Säve till Barcelona (Girona). Planet landar här 20:20, 20:45 ska det vara i luften igen.
23:35 ska det landa i Girona, därifrån har jag bokat transfer de 4 milen till Calella..

Sitter just nu o snackar med ett livat o glatt gäng med Sports A-flickor som ska spela samma cup som killarna, utöver Sports 92-93, så är det ett flick-gäng från Ulricehamn med också..perfekt för killarna ???

Ser fram emot en vecka i härliga Spanien, o tänka sig imorron är det marknad i Calella, så dit ska jag på förmiddagen hade jag tänkt....

Vi hörs !

Världens underbaraste...

..dotter har gett mig världens underbaraste Mors dags-present, ett skräddarsytt vadderat datorfodral till min lilla söta Acer-dator. Lägg märke till den påsydda spetsen på locket o blixtlåsfickan på baksidan till mus, minneskort, kortläsare o sånt där krafs man gärna har med sig... - Tackar tackar... o så får jag väl säga Grattis på mors dag i förväg till min mamma!


den får självklart hänga med till Spanien om 2 dar!

Jaaaaa, nu gjorde Barcelona 2-0 i Champiions League-finalen!  Den går ju i Rom, men medge att det skulle vara häftigt att åka till Barcelona nån gång o gå på fotboll på ett fullsatt Nou Camp, har varit där på en tom arena o museet 2 ggr förut, så dit ska jag inte den här gången, men jag tänkte väl gå på stan i Barcelona nån dag iallafall... (ca 5 mil med tåg från Calella).

(Just nu så får jag inte bort det där med kursiv stil...)

Hollandsbesök i helgen som gick...

..hade Jeroen. Det var hans gamla kompis Jan med familj (-döttrar, som stannade hemma).
De kom även en sväng hem till mig på lördagen, och då var pyttipanna beställd... o det klarade t.o.m jag av..:-). Fast här är det Sarah som tagit över, innan hon åkte iväg på Mickas födelsedagskalas.


O till efterrätt gjorde jag rabarberpaj, busenkelt med en sån där påse från Findus, rabarber i ena halvan av påsen hälls först i formen, smuldeg från andra halvan hälls över, sen in i ugnen.. gott med vaniljvisp till.

..en whisky är också gott till tycker några... o andra dricker mjölk...:-)
Här visar Jeroen bilder från Kroatien-resan han, Tony H m.fl gjorde i januari för att kolla på handbolls-VM...

Tidigt i morse drog holländarna hemåt igen efter en kort o intensiv helg, där både Ullared ( tänka sig jag var inte med..) o  Marstrand stod på programmet.

Här hemma har vissa förberedelser gjorts för operation fönster- o dörrbyte som påbörjas nu på torsdag, o de behöver tillgång till lägenheten 5 dagar... Skönt att man är i Spanien då... Blir fint med helvita fönster o dörrar!

Jeroen hjälpte till med att skruva ner gardinstänger o flytta undan lite.. o av bara farten så blev det även ett visst rensande i min "walk in closet" d.v.s ena sovrummet, som är ganska fyllt av kläder o prylar lite varstans...o som kanske egentligen borde vara helt inrett med garderbober...

Så.. nu är allt klart med min Spanienresa 29 maj-5 juni...

..det har varit mycket jobbigare att få ihop min resa, än den för 10 killar, vars största oro är att de inte bor för långt ifrån krogen, inte att de skulle bo för långt ifrån Sporthallen eller stranden... (de bor väldigt centralt på 3* Esplai o har inte långt till nånting..).
Hotel Esplai Calella -
Ryanair ställde ju till det när de ändrade flygtider, fre-må i st f to-lö-ti på sträckan Säve-Girona efter min bokning. Loretta hoppade av, då det blev för kort med fre-mån o för långt med fre-fre, to-ti hade ju varit perfekt.

Jag hade ju bokat jättebra för oss, via http://www.alpharooms.com/hotel Maritim, men att ändra det har varit ett litet helvete... dom svarar inte på mejl, tar hutlösa ändrings o cancelleringsavgifter, så boka aldrig med dom!
hotel outside Hotel Marítim

Det slutade med att jag bor själv i ett dubbelrum 29 maj-2 jun, för det kostar lika mkt att ändra som att säga till dom att jag inte kommer första natten, fast den är betald... Resten av tiden har jag bokat på Meditarrene Express, där man har gratis trådlöst... jag bokade då via http://www.booking.com/ där man kan avbeställa lätt som en plätt fram till 2 dagar innan... (har jag gjort vid något tillfälle)
Express
Åsså transfern då, jag ville ändra den så att min förbetalda för 2 personer en väg skulle bytas mot T.O.R för mig..till ett hotell o hem från ett annat... o tänka sig igår fick jag mejlkontakt med en tjej på Alpharooms som efter ca 30 mejl fram o tillbaks med snabba puckar lyckades med det konststycket! Och här har den firman ignorerat mejl mest hela tiden och så får man kontakt med en som är både snabb o serviceminded!

Får besök av Jeroen o holländska besökare om en stund, Pyttipanna är beställt..o det ska väl även jag kunna fixa...

By the way-skriver detta inlägg från min lilla nya söta Acer-dator, som jag gillar skarpt!

Jag ett teknik-freak??

..det finns det dom som säger iallafall.. Idag fick jag ett ryck..min jobbdator är på lagning, min HTC handdator/telefon har skärmen slutat svara på, så den är oxå inlämnad.  Så hur ska jag då klara mig ???

Surfade runt lite o såg att Onoff hadr relativt bra pris på en minidator med inbyggd 3G-kortplats o 3 USB-portar o kortplats för SD (har båda mina kameror..), 160 GB o tillköpbart batteri för 6 timmars drift..
Bild av Acer ONE ASP 3G BLÅ

Så nu är den min en liten blå snygging för 3295:- + 799:- batteri.. :-).

Så nu har snälla Sarah lovat sy ett liiitet datorfodral till denna i mors dag-present.

Vi har fortfarande inte lyckats lokalisera Office-skivan, som har en licens kvar.. men det kommer väl. Har lite funderingar på att prova Open Office kanske? Nån som har erfarenhet från det?

Idag är jag jättenorsk

..har just kollat melodifestivalen med Helene H, o Norge var ju bra! Övriga som jag hade högt på listan var Estland o

Ryssland..


Sverige gick det ju inte så bra för iår heller...


I övrigt var jag en sväng o kollade på AranäsOpen säsongens första ute-Cup, där hela 20 Kärra HF-lag deltar.


Mon dieu! Merde alors! Magnifique!



SHIT! ´Ni som inte var på Scandinavium ikväll o såg Jean Michel Jarre leverera, kan ångra er..
Jag vet fortfarande bara vad två av låtarna han spelade heter, givetvis Oxygen, som han sparade till ett av extranumren, o sen Magnetic Fields..

Måste erkänna att jag var lite orolig för att det skulle bli mycket "blipblop"-musik, men jädrar vad det svängde!!!!!

Fick lite Turkiet/Thailands-känsla, ni vet man kommer ner o etablerar sig o känner bara leendet sprida sig över ansiktet upp till öronen ungefär...vad tiden lider..en sån måbrakänsla som man kan leva på ett tag! (Nu måste jag försöka få planerat in en Pet Shop Boys-konsert).

Sist jag var på konsert med Sarah på Scandinavium, var när hon fyllde 11 tror jag, alltså 11 år sedan, och det var Aqua som spelade. Även då hade jag svårt att sitta still, o kunde inte låta bli att digga.. Då skämdes hon.

Den här gången varken skämdes hon eller satt still! Både hon o Mikael tyckte absolut att konserten var över förväntan bra!

Dax för första konserten...

..ti 11 maj är det jag som tar med mig Sarah o Mikael o går på Jean-Michel Jarre konserten i Scandinavium. Ska bli kul! Måste erkänna att jag egentligen inte kan så mycket om vad hans låtar o skivor heter... men skit samma!! Hoppas på en bra show, o Oxygene måste han väl spela iallafall?

Så här låter ett annat av hans alster, Orient Express
http://www.youtube.com/watch?v=zQo9niQEr4w

Svenska mästarna korade


Alingsås svenska mästare i handboll 2009!

..i handboll alltså... Man får nästan hålla med Camilla Wislander (oxå Kärra nuförtiden..), som i Tv sa att dam- o herrhandboll är 2 olika sporter... och det visade ju gårdagens finaler ...
Jag hejade på Sävehofs damer (Carro Aronsson) o Skövdes damer (Lollo Henriksson), o Alingsås herrar (Kristian Bliznac, Jonathan Berg), kul att så många f.d Kärra-spelare var med i hetluften.

Ojoj vilken rysarmatch herrfinalen blev, suveränt kul att guldet gick till Västsverige o Alingsås efter en otroligt tight match, där det aldrig var fråga om något större överläge för något lag, och en väldans tuff kamp hela tiden.

Kollade matchen hos Jeroen, med Tony, Helene o Sofia Holmberg o Sofias kille Henrik, kul! Henke ångrade liiite att han inte skrivit på för Alingsås, som han hade en förfrågan för inför den gångna säsongen!

Den egna handbolssspelande sonen var hos Mimmi i Växjö över helgen. På min fråga om han kollade matchen igår: "Va, vilken match?? ... Aha har det varit final..Vann Alingsås...kul..."... Så intresserad är han...

I´m back...

..efter att ha varit däckad av migrän, så jag gick hem från jobbet på tisdag, men idag var det på´t igen :-).

Hade en trevlig helg, när Loretta kom å fikade på lördagkvällen, vi hade mycket att "catch up", så det får inte gå lika länge tills vi ses igen..

På lördag på dagen var Sarah, jag o hennes kompis Diana på Ullared. Mycket bilar på parkeringen när vi var framme vid ca 9.15, och mycket folk inne i affären, men ingen kö in eller i kassorna. Jag hade ju igen liten vit quiltad väska, så det fick det bli + en vit lång skön kofta o vit trikåkjol... o Depeche Modes senaste skiva ..4 GB minneskort till kameran för 89:- o 4 Gb USB-minnen att lägga Bangkok-korten på till alla tjejer (99/st) som jag ska träffa den 15:e :-).

Anette o Sibylla vid Sibyllas gulliga kolonistuga.

Sedan på söndag var det landet som gällde. Först hos Sibylla i hnnes mysiga kolonistuga i Askim, Anette var där med sin vilda hund också.. givetvis hittade hon hålen i staketen runt tomten, så grannen kom gående med henne några gånger. Fika o snack o tömning av kortminnen från Bangkok till min dator! Dom är duktiga dom där tjejerna, Sibylla snickrar på en vägg som ska upp i stugan, o Anette tapetserar om hemma...

Java, Anettses livliga goa hund, som snabbt hittade alla kryphål i staketet...

Sen så var det dax att träffa släkten i Lindås, när Cissi blev en äkta fjortis! Alltid lika trevligt. Tyvärr var inte Sarah med, för hon var sjuk, o igårkväll hade vi en sjuk-kväll ihop framför TV´n.

Årets krock??

..men hur kan man ha sån otur???

Ni vet väl att jag ska på en höjdarkonsert 30 juni... Depeche Mode Parken Köpenhamn med Gunilla D.. har köpt tågbiljetterna för 95:- per väg till Malmö (ni vat väl att man ska gå in på www.sj.se dagen efter det är 3 månader kvar tills man ska åka för att få fatt på deras 95-kronorsbiljetter??), bor hos G o är borta 28 juni-1 juli...

Ett annat av mina absoluta favoritband är Pet Shop Boys, o jag har haft lite span på om inte dom kommer hit nångång, det är inte ofta dom är ute o spelar i trakterna till skillnad från vissa tråkgubbar som kommer hit vart o vartannat år (läs Bruce Springsteen...).

Jaaa, nu kommer PetShop Boys till Göteborg- gissa när???? Just det 30 juni!!!!! Vilken jävla korkad planering!!!! DÅ ÄR JU JAG I KÖPENHAMN O KOLLAR IN DEPECHE MODE!!!! FATTA VILKEN OTUR MAN KAN HA!!!

PSB har gjort en av jordens bästa låtar "Rent", den var Jeroens o min låt då när vi nyligen träffats back in the 80th (1984) ..speciellt refrängen "I love You, You pay my rent"
http://www.youtube.com/watch?v=YYm89I68nAs

Köpte Depeche Modes senaste album på Ullared igår.. inte illa alls.riktigt bra.. nu får jag nog köpa PSB´s nya oxå... o kanske leta upp nån annan spelplats för att spana in dom???

Minihandbollsnatta...

Kolla in Kärra  HF´s nyblivna Allsvenska spelare...upphoppet o hänget känns igen...men dressen???


..Kärra Hf´s nya allsvenska dress???  (Klickar man på bilden kommer man till albumet med alla bilder jag lagt upp )

..Jo dom var allt med den här gången oxå:-), Jonas o killarna som varit med vartenda år sedan starten för sju år sedan.
39 lag i år, och allt flöt på bra, då vi i år och förra året lyckats ragga tag på tillräckligt med folk att ro runt detta.

Jättefina blädderblock för resultaten hade Jeroen ordnat fram också. Som Bodil sa innan vi drog igång- det är ju hon och jag som har hållt i Minihandbollsnatta sedan starten..vi börjar bli riktigt proffsiga på det här!

Tycker det är så himla kul med alla som bjussar på sig själva den här kvällen o vågar spöka ut sig...

Så när man drog sig hemåt framåt 3-tiden på natten, var det ändå med en bra känsla.. o första maj var man trött..inte van att vara uppe så sent nuförtiden..

RSS 2.0