Vegas baby...och Big Apple...och...

Nu är en härlig resa inbokad..eller åtminstone början o slutet på en sådan...


Göteborg-New York 15 jun-2 jul (hemma 3:e). Det var en tid som passade oss alla 4, då är skolan slut, och det är ca 2000:- billigare än i juli/biljett.

Betalade ca 4750/biljett, via Bryssel, med bra anslutningstider...

Resten av resan (som ju är Jeroens 50-årsresa..) har vi skissat på men inte detaljplanerat..

Nåt i den här stilen?

Nån dag i NY, sedan flyg enkel till Las Vegas, några dagar där och en utflykt till Grand Canyon. (Värre än London Eye???)

Sedan bil,buss lr tåg till Västkusten, Los Angeles e.d och några dagar där, sedan enkel flygbiljett tillbaks till New York, där några sista dagar tillbringas. Låter inte så dumt va???

Det är asdyrt med hotell i New York och nästintill riktigt billigt i Las Vegas, har inte kollat LA alls..Enkelbiljett flyg NY-LV och LA-NY kostar ca 1000-1500st
/st.

Ska bli kuuul! Planeringen är ju en kul del av resan oxå..

Lååång resa..

...väntar handbollsherrarna imorron bitti, då de åker till Karlskrona vid 8.30-tiden, för att möte Hästö igen kl 16:30. Hemmamatchen senast i november var ju en rysare som slutade med vins med 39-38, hoppas de kan upprepa det på bortaplan, men det blir tufft. Hemkomst blir väl sisådär 15 timmar senare...

..själv har jag ju som sagt bara 1 resa inplanerad, det blir till Stockholm, den 12-14 feb, då jag åker tåg upp på fredag morgon (95:-), och bor 2 nätter på Rica Stockholm, på Slöjdgatan, det ligger mellan Hötorget o Sergels torg nånstans.


Bokade via www.gtahotels.com och betalar ca 1400:- för 2 nätter inkl. frukost (130 Euro). Jag fick inte med nån på resan, men jag klarar mig bra på egn hand. En massa drällande på stan blir det ju såklart..:-). Helgen avslutas med en tripp till Tumbas Idrottshall på söndagen, där herrarna möter Tumba i en tuff match...innan jag tar tåget hem igen ( 330:-).

Ser fram emot det!

Givetvis så hoppas jag att vi som har planer på att åka iväg på nån restresa  e.d v.8-9 långt bort hittar det också. Vi håller korpgluggarna öppna!

Nåt sånt här igen vore inte dumt??? (Helst i kombination med stadsliv...)

Bilden tagen på Koh Samet när vi var där 9 tjejer i mars... Varför jag stog på stolen? Det var ju nån som skrek snake! Fast senare var det någon som sa att det var en orkm iträdet? O i sånt fall var det ju inte så smart att stå på stolen.. Å förutom larverna jag fick på mig, så var det visst nån ödla inne i vår bungalow... o ändå vill man dit igen???

Annars får det bli sjukhusbesök imorgon, dax att hälsa på pappa som opererat sin andra höft.

Mer handboll ska hinnas med också. Är ju numera distriktsfunktionär 703, så jag satt på en Damjuniormatch idag, har en match i Dam Div 2 imorron, och 2 Herrjunior-matcher i veckan... Kul!

Nyss hemkommen...

..från ett lååångt styrelsemöte i Handbollen. Så kan det bli, när det var ett tag sen relativt många (nåja 8 av10..) samlades.

För övrigt så bjöds det på väldans smarrig mat här idag när Sarah lagade fiskgratäng från grunden, supergott!

Stökade undan julen också, och fick som vanligt bärhjälp ner till källarförrådet, är inte helt pigg på att åka dit ner själv... Kommer sakna min fina blåa balkongbelysning...

Helgen var intensiv o trevlig.

Till Let´s dance-premiären så var Loretta (long time no see..:-)), Lisbeth o Ingalill här. Bjöd på räkmacka (burkräkor, orkar inte skala, gör så ont i händerna ju..) o fruktsallad med mango o ananas o grönsaksdipp.. Riktigt mysigt med en tjejkväll, som även Jeroen sällade sig till när Jonas skulle ha parmiddag hemma hos dem...

Hann knappt säga att Jessica Almenäs brukade ha fula kläder, så dök hon upp i rutan i en kretation som inte heller den här gången fick något snygghetspris av oss... alltid kul att se. Kommer försöka följa Let´s dance, utom när det är matcher eller annat i Lillekärrshallen så klart...

Jag o nycklar...

..är tydligen inte alltid den bästa kombinationen..

Men nu, efter 7 månader har jag fått ett brev från ARN som säger att Frontbilar ska ge mig en ny nyckel, eller laga den på ett fackmannamässigt sätt...för det står ingenstans att nycklar inte ingår i bilens 2-årsgaranti... så jag fick rätt, och har fått min nyckel för ett tag sen, när den gamla gick sönder efter deras bristfälliga lagning.

..och sedan i måndags när jag kom hem, fick jag inte upp min dörr, den har kärvat en del sedan den byttes i somras. och nu var det totalt omöjligt. Men det  fiffga med att bo i lägenhet är att man ringer o felanmäler, och så kommer det någon o fixar.. Den här gången en låssmed, som konstaterade att trasig tätningslist satt sig i låset, men efter lite dyrkande o skärande så fick han upp dörren. Men nu har jag ingen tätningslist (joo, dom ska komma o fixa det..), o det är 17 C i köket...brrr...


Slut på jullovet..

..imorron är det jobb som väntar igen.. helt OK, efter ett skönt jullov.

Nyårsafton var även det en trevlig ställning med 7 pers hemma hos Jeroen, där "gubbarna" hade gjort maten, god löjromstoast, oxfilé med potatisgratäng o pannacotta..sagolikt gott!


Har ni tänkt på att hur vintern än ser ut i övrigt brukar det vara svinkallt på nyårsafton?

Så även i år. Tycker det var rätt skönt att ingen hade köpt smällare..:-). Klockan blev nog ca 3:30 innan man bröt upp den här gången. Nyårslöften? Tja varför inte: Göra mer kul saker o mindre tråkiga saker?

Dagarna som gått sedan har använts till att slappa lite o rea-shoppa lite, var bl.a med Sarah i stan igår o Kungsmässan idag. Några toppar o leggings, halsband o skor har inhandlats bl.a...

Och så hade vi en sista familjemiddag i Askim innan Are åker tillbaks till Vilnius.

Förresten har ju fått Spotify på sistone, o diggar det (musiktjänst man får inbjudan till, kan söka fram vad som helt i stort sett, och ordna egna spellistor, har jag inte gjort än). Men jag har letat fram en del av mina gamla favoriter från musikens bästa deccenium 80-talet... då tänker många på Michael J, Tina T, Stones, Bowie, men jag menar såklart alla braiga syntband!

Här lite länkar till någon av favoriterna:
Enola Gay - OMD
http://www.dailymotion.com/video/x55nw_omd-enola-gay_music

Jingle Bells - Yello (jaa, lite sent för julmusik, men den är ju så himla braaaaa..med ett av tidernas absolut bästa band)
http://www.youtube.com/watch?v=ffQkA98HNzI&feature=related

Jaa, så får jag väl avsluta julen med en svensk 80-talsfavorit då också
Mer jul - Adolphson & Falk
http://www.youtube.com/watch?v=23gu1Oxw6gA

God fortsättning!

Dammiddagen med Bangkok-gänget

.
...hade vi den 29:e, då Lena också är hemma från Bangkok. Som vanligt trevligt o välregisserat av IA o Lena- tack för det.

Kvällen började med Boule, det är ju en sport (nåja..??) som jag associerar till Cannes, där det alltid var gubbar i basker som spelade i en liten park nära stranden...

Vi var nu tyvärr inte i Cannes ( dit vill jag tillbaks nångång..) utan i Kviberg, där det finns en inomhus-bana. Irrade omkring ett tag med bilen innan jag kom rätt. 14 tjejer var vi, och man tror alltid att alla andra känner varandra, men så är det inte riktigt. Tre matcher gick vi, med olika lagindelningar. Riktigt kul var det! Särskilt när man fick till en sån där perfekt träff med sitt sista klot som gjorde att mitt lag fick 2 poäng..:-).

Efter boulen åkte vi in till Vino Pasta tre på Berzeligatan, där en god 3-rätters middag avnjöts, med en massa skratt o snack som vanligt. Var bland de sista att bege mig hemåt, efter en hellyckad kväll som fyller en med positiv energi!


Nåja, det var inte helt lätt att gå upp till hallvärdskapet kl. 08:00, men det var det värt!

Hörde att det tisslades lite typ "Ser du vem det är"...men jag var inte riktigt med i matchen...
Såg dagen efter på Pernilla Wahlgrens blogg, att hon o sonen varit där o ätit jättegod pasta...

RSS 2.0