Istanbul i vinterskrud

..kom vi till idag, 2 feb. Fick mejl från hotellet igår, med erbjudande att bli upplockade på flygplatsen, och körda till hoteller för 20 Euro, vi nappade på det...
Hotellet Old city viva ligger jättebra, men man får passa sig när man går ut, ca 0,5 m utanför dörren går spårvagnen.

Nära till allt, kryddbazaren, vattnet med Galatabron, spårvagnen (Sirkeci).

Vänligt mottgande fick vi med det obligatoriska söta äppelteet, en karta och ritande och berättande hur vi kunde ta oss till olika ställen.

Efter lite vila i detta mindre men helt OK rum tog vi spårvagnen 4 hållplatser till Grand Bazar.

Så här fint väder var det alltså inte (som när vi var här några tjejer i början av dec 2010, utan grått o lite snö o halkigt...).

Grand bazar fick ett besök, och sedan gick vi gatorna ner till Spice bazar, handlade en poncho att svepa om mig i kylan. Till råga på allt, så råkade jag trampa på en lös trottoarplatta, vilket resulterad ei ett härligt stänk av smutsigt smältvatten, så jag blev helt blöt från knäna o neråt...brrr..

Hemma o värmde oss, sen en sväng till Burger King..

Nya tag imorron, då det lär vara lite mindre kallt.

Men det är alltid med ett leende på läpparna man kommer till Turkiet, och deras gästvänlighet.

Kul fik ramlade vi på på hemvägen, ett stort gammaldags kafé med turkisk musik. Precis när vi skulle gå in, kom det en gubbe i rock o regnmössa påväg ut därifrån, men han vände om och började fråga vad vi ville beställa o.s.v..innan dom riktiga servitörerna fick ta över.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0