Ökensafari

På dagen åkte Sarah tillbaks till Jumeirah Beach park, och då var det "kvinnodag", vilket innebär kvinnliga badvakter i "baywatch-tornen", kvinnlig personal i fiket, och bara kvinnor och barn (pojkar upp till 4 år) tilläts på stranden, så då åkte burkorna av.

Jag tog en sväng till Deira city centre igen.

Sen var det dags för vårt andra stora äventyr, Desert safari. Det var faktiskt jättekul o så där lagom läskigt.

Vi blev upphämtae i en van vid 15.30, och medpassagerare var 4 indier. Vid en knutpunkt en bit utanför stan fick vi vänta ett tag, innan det var dags att byta bil till en Toyota Landcruiser utrustad med störtbågar. Srah o jag blev placerade längst bak, och samma indier var med, några från Kerala och några från Bangla.

Nåja vid infarten till öknen stannade de 3 bilarna som gjorde följe, och släppte ur en del luft ur däcken. Sen blev det åka av med sladdar o på snedden o fort o guppigt, ungefär som slänggunga/bergodalbana/tekoppar, och vi skrek (eller iallafall jag) och skrattade. fast efter ett tag började man må lite illa.


Men då var det dags att stanna och titta på solnedgången, fint...

Sen en del öken till, innan vi kom ut på en rak väg, som verkade vara arbetsväg för alla 100-tals bilar som är ute och kör turister i öken.

Dags för middag, grillat kycklingspett o goda köttbullar med en massa tillbehör, sittandes vid låga bord på kuddar. Jag är ju härdad från Korea :-).


 


Uppträdande med bl.a magdans (inte speciellt bra..), innan det var dags att åka hemåt. Vi släpptes vid hotellet vid 21.30 efter en trevlig utflykt med www.desertrangers.com som det var helt OK att betala 225 AED (450 SEK) per skalle för.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0