Det kunde varit värre

Yezz, lunch...ofta blir det ris o nån grönsak, resten är för starkt..bekvämt, nerburet till kontrollrummet, eller köket...som inte på några sätt och vis är att jämföra med ett svenskt kontrollrum, som mer liknar färdiginredd lägenheter...Pinnar o sked får man klara sig med, vilket resulterar att jag äter allt med sked...
På kvällarna går vi ofta ut och äter något på de flera hundratal restauranger som finns inom en radie på några hundra meter. Här har vi hittat en relativt billig (carbonara, ca 42 SEK, ölen kostar oftast 24 SEK) o sjysst restaurang..:-)
Ibland avslutas kvällen på pub e.d med en god drink, har t.ex testat Peach crush på 4 olika ställen...
Så man behöver alltså inte äta sånt här vaddetnuärförnåt till lunch...
Ikväll blir det avskedsmiddag för en kollega som åker hem, o välkomstdito för en nykomling. Gott gäng är det som är här iallafall :-)

Börjar acklimatisera mig


Inflygning till Busan, SydKoreas andra stad, ca 7 mil från Ulsan, där vi bor.

Efter en lång resa, drygt 20 timmar från dörr till dörr, så var det skönt att vila lite vid framkomst för att sedan träffa goa kollegor, som givetvis hittat restauranger där man kan få in annat än kimchi...
Så till en supergod Carbonara (nästan lika god som Jeroens) fick jag till många skratt berättat för mig om alla eskapader på jobbet.

Vi bor ju som kungar o princessor här, och mina önskemål om rum nära hissen, och inte så högt upp (bara åttonde våningen) infriades. Tja som jag tidigare skrivit, så ingår t.ex sitsvärme på toiletten.

Detta är min utsikt "hemifrån" Lotte hotel 8e våningen. 10-filig väg att korsa när man ska gå över gatan. Och på rummet finns en instruktion hur man ska ta på sig nån sele, haka i nån krok, och fira ner sig med ansiktet vänt mot hotellet om det börjar brinna...

Första morgonen på jobbet möttes jag av en festlig syn, det var dags för personalens morrongymnastik, med en massa arbetsklädda karlar.

Dom har tänkt på mej o mitt knä, så jag fick lunchen levererad, och äter med den koreanska personalen. Första dagen slafsade jag upp ris o lite varm gurka, resten vågade jag mig inte på.

Middag med kunderna har vi även hunnit med, på grillad anka-restaurang. Sista stekningen görs vid bordet. Ganska gott om man låter bli dom starkaste tillbehören. Den lilla klutten som liknar rotmos gillar jag, likaså salladen med söt dressing.




Korea igen 20 mars

Jäpp, det blir Ulsan, Korea igen. Den här gången är det tänkt att min vistelse varar 20/3-28/4. Vi är ett bra gäng som är där då på jobb. Boende blir liksom tidigare väldigt bra på Lotte hotel http://www.booking.com/hotel/kr/lotte-ulsan.html?aid=319169&label=hotel_lotte-hotel-ulsan_photo&tab=2

Den här gången åker arbetskläder med. Något inlägg i bloggen blir det säkert, men räknar inte med att det händer så mycket runtomkring..

Tänkte dock på någon ledig dag att försöka ta mig till Busan, http://sv.wikipedia.org/wiki/Pusan den större staden som vi landar i/flyger ut från, ca 7 mil från Ulsan. Det går både snabbtåg och bussar dit. Området jag då tänkte sikta in mig på är
http://www.thesouthkoreatravelguide.com/busan/busan_area1_nampo.html
http://www.virtualtourist.com/travel/Asia/South_Korea/Pusan_gwangyoksi/Busan-1060445/Shopping-Busan-TG-C-1.html
och då speciellt Gukje market
http://www.lifeinkorea.com/Travel2/22
undefined
Har fått några tips av kollegor som varit där, man kan hitta mat som inte är superstark också... pasta lär finnas på i restaurangen på Hyundai store t.ex http://www.ehyundai.com/newPortal/eng/dp_main_10.jsp?swfseq=9
Joo, mycket heter ju Lotte och Hyundai här.

Blev även tipsad om området
Shinae Old downtown
Kanske den här sidan kan vara användbar om man nu ska ut o åka taxi? Och vet vilket område man ska till hmmm..
http://www.ulsanonline.com/HowTo/How%20to%20-%20speak%20Korean.php
Transporterna till och från jobbet är ordnade med shuttle e.d..

RSS 2.0