Bilder från julafton


..klicka ovan eller gå till www.knoph1.pixbox.se
.Tack alla för en lyckad dag/kväll!

Härlig julafton som vanligt med tjocka släkten


Man kan inte bli annat än rörd av ens underbara barn- spana in det fina måttsydda datorfodralet Sarah gav mig. Dessutom hade hon slöjdat halsdukar till Jeroen o Cissi, o fina tofflor till Lisbeth o Liselotte, o recept o tjänster till mammaopappa..
O se på faan, även Jonas hade köpt julklappar, trisslotter till alla... Tyvärr var väl totala utdelningen ca 75 spänn..men ändå!

..och vi var som sagt hemma hos Jeroeon, de vanliga 16. Vårt "picnic"-julbord gick inte av för hackor i år heller, och Sarah som ville "ta över" köttbullstraditionen från pappa Jeroen gjorde det med den äran.

Undrar hur många kubikmeter julklappar det var under granen detta krisens år 2008? Det var snarare armbandens (fick Karolin 9 st?) och skjortornas år (fick Jonas 9 st ?? men man får skylla sig själv när man säger att man önskar sig en skjorta till alla som frågar..;-) men dom blev förhoppningsvis bra nu när det är försäljarstuket som gäller till vardax).

Härligt att alla orkade vara med, även våra gamla föräldrar.

Å sen var det dax för julklappsspelet, där vi i år körde med stängda paket, o tänka sig att vi slogs om det största paketet som Are med god smak hade köpt, o sen när den lyckliga(?) Karolin öppnade det, visade det sig vara en vit julgran som det undrades om det inte var en toalett-borste iallafall???

Karro, du glömde din fina julgran!!! Disktrasejunkien Liselotte bytte till sig matchande diskborste o diskhandskar när julklapps-spelet var slut. Fint va?

Nästa år ser vi fram emot jul i Liselottes o Tonys nya hus i Sävedalen, o där kan Liselotte bygga ett eget kapell med alla guldänglar o JesusfrånVilnius-bilder hon fick av tomten i år... ser fram emot det!

Nåväl körde en sväng om Mölnlycke mittinatten o hämtade Sarahs Mikael o jag hälsade på hans mamma innan de kördes hem till stan.

Det blev en lååång men kul dag, idag är det uppstädning o slappning utan planer (förutom att äta lite julmatsrester med Jonas o Jeroen) som gäller. Skönt!

Julpyssel...


Härliga tjejerna Karolin, Cissi o Sarah firar jul ihop igen som traditionen bjuder...

..det blir av någon underlig anledning alltid så att julklappar slås in långt fram på natten till julafton- känns det igen? Man tänker alltid- i år ska jag göra iordning dem tidigare.. för ofta har man handlat dem tidigare... men det blir inte så..
så nu väntar en lång natt innan hela släkten träffas hemma hos Jeroen.

Så jag passar på att önska alla God Jul!

Love Actually

.. är en film jag gillar skarpt, som det mesta där Hugh Grant är med. Grät givetvis en skvätt ikväll oxå när jag såg den. I samma genre rekommenderaas också Music and Lyrics.

En sak irriterar mig lite med TV-utbudet. Varför varför är det alltid så mycket action, deckarserier, våld o annat  läskigt på precis alla kanaler sent på kvällen? Kunde inte nån köra lite roligare serier o filmer?

I have good news and I have bad news...

.. se inläggen nedan, det har varit en händelserik dag kan man säga..
Till de goda nyheterna kan man även lägga att Herrjuniorerna vann sin handbollsmatch som jag satt funktionär på...

Har avverkat ett julbord till sen sist.. Alnab/IFTG´s på Eggers, o som vanligt vann jag en del, första pris i snabbast att tacka ja till inbjudan o andra pris i "Årets jultävling" som alltid är samma melodikryss... kul tradittion som jag varit med på sen ca 1995 eller 96 e.d... 

O imorron kväll är det dax för det sista julbordet innan vår kära släkt plastsläkt firar jul hos Jeroen. Då är det handbollsavslutning, o givetvis är det kl. 19:21 i Lillekärrshallen som gäller..fast utan handbollsmatch den här fredagen.

Årets sista match spelar herrarna på lördag i Uddevalla, givetvis ska jag vara där o heja!

The bad news is...Jag krockade på parkeringen i morse, en kille backade ut när jag kom körande, dörrar fram o bak o skärm tog stryk. O efter nån timme på jobbet kände jag mig trött i nacken, gick till syster som dokumenterade. Skrev även i "ont i nacken" på skadeanmälan...

Jobbigt att vara utan bil sen när den ska lagas, när det nu blir i dessa jultider? Nåja det är ju inte min självrisk som ryker... O killen (såklart en kille, harväl alrig blivit påkörd av nån tjej? lr var det en tant som körde när vi krockade i Holland en gång tro??) som körde på hade ett namn med en massa konsonanter i rad, o var polack. Vi har iallafall fyllt i skadeanmälan...

The good news is.....och hur kan man bli lycklig över en sån här bild??? Jooo kolla noga i slutet på det grå röret, där kommer det ut lite brun sörja, som alltså är beviset på att vårt miljöprojekt som jag lett på jobbet ser ut att lyckas...:-).


Jean Michel Jarre nånn????

Såg i helgen att Jean Michel Jarre spelar på Scandinavium 12 maj... Vill se honom live nån gång! Men jag känner ingen annan som har honom högt på listan??? Vill ni gå- hör av er!

Kändaste låten är nog Oxygene-en riktig klassiker.

En annan jag gillar är Magnetic Fields....

Lite dålig uppdatering

..så här till vardags.
Snabbresumé: Handboll i fredgas- herrarna vann igen-obesegrade hemma i höst.. Bra jobbat!
Lite julförberedelser i helgen, några julklappr inhandlades. Var bl.a i Ullared i lördags morse. Startade 5.45... man är väl inte klok??
Åsså har jag bokat flygbiljetter till de 9 killar som ska till Calella Cup 30 maj-6 juni- vill oxå!

Glögg på lördgaskvällen hos IA-alltid lika trevligt, kom hem kl 3 (fast jag körde..). Frampå småtimmarna är det ju alltid världsproblem som ska lösas... vem som hade värst barndom (inte jag mammaopappa..) hur man kan visa ett bra samhällsengagemang m.m blandat med planerande för dammiddag i Bangkok.. Kul- sjyssta tjejer i "branchen" (d.v.s shipping). Ett annat samtalsämne på IAs glöggkalas är ju oxå hur man ska få upp den stiliga lampa de köpt för några år sedan i taket som återfinns ca 6 m upp ?

Grundplåt för nästa Bangkokresa..

..kanske jag har nu, det damp ner ett utbetalningskort från Fritidsresor på 1961:- som jag hade yrkat som milersättning då Jeroen kom och hämtade mig på Arlanda när jag kom hem från Bangkok.. Bra va??  det lönar sig iallafall att försöka och göra ett sakligt inskick...

..måste bara få iväg det för Visa-kortet också.. så jag får tillbaka 1000:- från det också, för förseningen på nerresan...

Hoppas nu att det är fler tjejer som hänger på på Dammiddag i Bangkok i mars, kanske kan diskuteras närmare över den glögg jag ska på hos IA på lördag 13:e... o jag som inte ens gillar glögg...
.

Ojoj vad snabbt helgen gick..

..med handboll, handboll o mera handboll o sen glögg på söndag kväll hemma hos Liselotte-jag avstod t.o.m från 2 bra handbollsmacher för att gå dit!! Gott o trevligt med släkten hos Liselotte iallafall... o Jonas skulle vart med men hade väl andra planer.. "aha var det idag???"-känns det igen??

..mellan allt handbollande o glöggande så hann vi med att köpa en julklappsdator till Sarah oxå, hoppas den blir bra (hon var med o valde)!

..handbollen var jäkligt rolig iallafall... först herrarna på fredag som inte alls hade det så svårt som jag trodde mot HK Country från Skövde, vinst med 36-21. Ett speciellt kul inlag var den Japan som Jonas satte, inspelad från Goude... Å så var det A-pojk-SM (födda 92-93), i en mycket jämn grupp, där inget var avgjort inför sista matchen vann Kärra och är klara för Steg 4- bra jobbat!

Julen börjar närma sig..


Lotta med "porrpaketet"  (för visst är det lite bordelltapet över pappret?) som alla slogs om.. det var en fin ljuslykta i den..

..o ikväll hade jag hem GoaGummor för julklappsspel- o tänka sig, man ställde upp mangrannt, det händer nästan bara vid julklapssspelet.

Vi var 10 tjejer hemma hos mig då, o en massa kackel som vanligt, kul!

Helene o Lotta som jobbar på Volvo är lite ororliga för jobben, det blåser hårt där nu..

Men dom fick iallafall en himla massa fina julklappar att trösta sig med- mest av alla fick Helene som lyckades roffa åt sig hela 8 stycken!

Åsså tyckte dom nog att min taco-gratäng var ganska god- hahah nu kommer tillomed jag med i GoaGummors receptsamling...

..Orkar inte städa undan allt nu, tar vi i helgen? Om man hinner, det är ju match imorron..

Hemma igen i ett lika grått Sverige


..,, där det iallafall lyser lite adventsljusstakar o sånt nu.. måste jag oxå fixa med hemma nu.. i mitt nystädade hem... I Owe You Big Time Sarah!!!

På bilden syns Vilnius från Internationella skolan, där Lisbeth o jag var o julpyntade med andra mammor en stund idag.. men vi smet, för jag skulle ju flyga hem.. o ville se hur Gen.Direktorius Are hade det på sitt jobb på Volvo Truck Centres motsvarighet i Vilnius. O där syntes inte mycket till kris, verkstaden var iallafall full av bilar som servades..

Långa o konstiga titlar såg man på dörrarna, speciellt han den där som Are inte kunde förklara vad han gjorde.. "bygglov o brandskydd o sånt"...

Väl i Växjö (ja jag såg solen igen ovanför molnen men inte hemma) hade jag lite tid på stan, så jag hälsade på Jonas flickvän Mimmi på Panduro där, strosade sedan runt innan tåget gick till Götet, där  en förvånad Jeroen hämtade..resväskan var mkt lättare än han är van vid efter mina resor... hade bara shoppat liiite.. Pickwick-te man inte får tag på här o några julklappar...

Vi hörs o syns i vardagen! Summa summarum en kul erfarenhet att åka till ett ställe man aldrig had eåkt till annars- o kul att träffa släkten.

RSS 2.0