Javisstja vi drog ju till med lite kultur på slutet

..när Are, Lisbeth o jag åkte in till gamla stan o gick omkring. (Behöver jag nämna att Cissi tog sovmorron o åt frukost vid 14.30 o ville ha lunch vid 18.30???). Ganska mysigt, fina hus i grönt, rosa, grått m.m med fina fasader, men så fort man gick in i nån gränd så var det inte så fina fasader längre.. men däremot hittade vi nåt för Lisbeths tjejgäng "Klubba" när dom kommer på besök.. PUBAS KLUBAS!

Bilderna från Vilnius


..hittar ni på ovanstående länk, på www.knoph1.pixbox.se

Imorron drar jag hemåt, Vilnius-Växjö 13.05, tåg 16.12-19.45

Tack för den här gången, vi ses!

Gariunu marknad


..som Are sett varje gång han åker till golfbanan var vi på igår. Den var mycket större än den Lisbeth o jag sprang på i fredags, men mycket samma utbud.
Det var ruggigt rått o kallt, så Are gick o satte sig i bilen efter en liten stund, men vi fick iallafall shoppat lite..
Öppettider-6-14 Ti-Sö hittade jag på nätet sedan.
Efteråt blev det lunch-middag på restaurant Barcelona, och tänka sig, här hade dom både kött och pommes...

Här bor familjen Knoph


  i Vilnius. Ligger lite utanför stan, en bit att gå till bussen (vilket jag inte gjort nångång än..).
Sä här mysigt hade vi det igår :-)


..jag Cissi o Are framför TVn (kökstvn från Lindås-pytteliten för vardagsrummet) med varsin dator,, Vad vi kollar på på tv?
Stjärnor på is, Singalong m.m Vad trodde ni? Så vad som händer i Litauen har vi inte så mycket koll på.

Herr o fru president



-Du ser ut som en presidentfru, sa Cissi till mamma Lisbeth, när hon gjort sig i ordning för kvällens middag som anordnas av norska ambassadören...


..Å då måste jag vara president, sa Are...

..på frågan om det där med presidentfru var en komplimang var svaret NEJ...

.. medan Are o Lisbeth minglar med ambassadfolk o andra prominenter är Cissi o jag supersociala med varsin dator framför TV:n :-)... vi har iallfall ätit egenhändigt tillagad god taco, så det så...

Man står inte så högt i kurs som tonårsförälder alltid.. just nu står nog Are längst ner på skalan. På Cissis skola ska dom ha Family Competition Day inom kort, o jag vet några föräldrar som är nyfikna o sugna på det, men det blir inget med det (inte ens förhandlingsbart/mutbart??).

-Gå dit, med ER??? ALDRIG I LIVET, säger tonårsdottern...

Nån som känner igen sig???

Var vill du ta ut dina pengar....

..i Vilnius?
 eller  ??

.. annars så finns Nordea o Swedbank också..
Av svenska klädaffärer tycks bara Lindex (o Vero Moda , är det svenskt?) ha hakat på, har jag sprungit på några stycken i de shoppingcentre jag hittills besökt, inte en enda HM så långt ögat ser?

Bra med GPS



..i Vilnius, när man inte hittar så många man kommunicera med o fråga om vägen. Lisbeth o jag konstaterade idag att jag tycks ha en alldeles egen inbyggd "Marknads-GPS", för strax efter vi svängt in på en gata där Lisbeth konstaterade att hon aldrig kört på förut, råkade jag titta till vänster o fick syn på nåt som såg ut som en marknad. Givetvis stannade vi där, och konstaterade att det var nog här många lokala handlade, i den stora saluhallen där det var knökat med folk.

I en av köttaffärerna såg det ut som man kan tänka sig forna kommuniststaternas köande av tanter i sjalar...

Men det fanns ju en massa andra stånd också, Lisbeth fick köpt lite fiskelina för att hänga upp juldekorationer med, åsså såg vi Vilnius svar på marknads-Tony ;-) eller..??



Marknaden hette Kalvariju Torgius e.d o låg på Kalvariju Gatve

Restaurant Boheme


..i mysiga kvarter i Vilnius Gamla stan, med valv o öppen spis hade inte sin bästa kväll när vi var där;
.. meny på engelska- glöm det! Be servitrisen översätta- nja... "meat, chicken" o.s.v gick an, tillbehören var värre..

Efter mycket om o men beställde vi varsin köttbit med "grilled" potatoes.. o väntade in den med gott öl o cola..
En halvtimme senare kom servitrisen o bad om ursäkt- ingen stek fanns ikväll, så ny översättningsrunda där Are o jag valde Penne, Cissi o Lisbeth kyckling med "grilled potatoes". Ny väntan - sen kom servitrisen igen o berättade att grillen var sönder, alltså ingen grilled potatoes.. så det blev kyckling med sallad istället, strax därefter hördes ett jätte-krasch - lät som nån hade tappat en massa glas eller tallrikar...

Fattade iallafall vad Pannacotta betyddde utan översättning, så det beställdes...

Jaja det är ju såna här saker som gör att det blir minnesvärt- mer än när allt bara flyter på. det var gott i.a.f! o sällskapet var trevligt..

Snabbinfo från Vilnius

.. där jag landade ca 1/2-timme försenad, satt på rad 9 nästan längst bak i planet som hade 11 rader..
..Lisbeth mötte på flygplatsen i ett grått o slaskigt Vilnius, sen hem till dem... Cathe o alla andra GoaGummor- det e lugnt, finns hur mkt rum som helst här!

Nu ska vi ut på stan o äta middag! Are, Lisbeth, Cissi o jag..

Foto från Bangkok...

finns nu ..tryck på bilden för att komma till http://www.knoph1.pixbox.se
. Nu ska jag bara avnjuta en hotellfrukost här på Scandic Växjö innan jag drar till flygplatsen för att flyga till Vilnius. Ses där! ..härliga minnen..Vill tillbaks! Synd att det är så oroligt där nu bara...

Jäpp nu drar vi till nån kommuniststat eller????

..blev lite full i skratt när jag växlade pengar på Forex, så här ser Litauiska Litas ut anno 2008

 

På spåret..

Bild på X 2000-tåg


.. vad ger ni mig för den här då??

Har nu påbörjat min resa österut (till Vilnius via Växjö). På en halvtimme har jag kommit till Mölnlycke ungefär med tåget...

Vi stod nämligen still i tunneln efter Lisebergshållplatsen ett tag-  föraren hade glömt att stanna vid hållplatsen, och inväntade tillstånd att backa!!! Nåt sånt tillstånd kom tydligen inte, för efter ett tag fortsatte vi framåt...

London bilder


..klicka på bilden så kommer du till www.goagummor.pixbox.se där jag nu lagt upp bilder från London, som jag, Jessica o Cathe tagit.... härliga dagar!! Längtar till nästa resa med mina underbara GoaGummor!

Undrar förresten när den dagen kommer då jag bara åker med?

Som på Budapestresan som IA o Lena fixade med den äran förra hösten.. Jaa, samma Ia o Lena som kom upp med idéen om dam-middag i Bangkok i mars... fast just nu är det nog inte så kul att flyga till eller från Bangkok?

Dax att göra skäl för bloggnamnet igen

..Vilnius nästa, där jag alltså ska hälsa på Are, Lisbeth o Cissi 27 nov-1 dec. Börjar resan på onsdag redan, då jag åker tåg till Växjö, och bor på Scandic hotell (frinatt, har ändå inte poäng så det räcker till frinatt i nån storstad..)  Åker sedan med www.flysmaland.com till Vilnius, där jag landar (peppar peppar om inga förseningar) 12:45 Vilnius-tid, som är 1 timme före svensk tid. Datorn åker med, så det blir nog nåt inlägg därifrån oxå..

..innan dess kör jag Jeroen till Säve, han åker till Holland 26-30 nov via Dusseldorf (hur gör man tyska u?), där han hyrt en liten bil... billigare än att köra hela vägen själv o ta färja...

..Sarah ska bo hos mig nån dag o städa :-)... kan behövas för snart när man kommer hem är det julklappsspel med GoaGummor- alla kommer givetvis!

Frukost på stan


..med Sarah, Lisa o Kicki, som ju såg ovanligt fräscha ut efter en festnatt på stan igår..
Jaja, det var väl så när man var ung, man kunde ju vara ute till 3 ( på YakiDa..) o sen lätt gå o jobba dagen efter.

Sen drog Sarah o jag till ett av våra favorit-ställen Kungsmässan, där det blev lite julshopping o mer fika...

På väg hem passade vi på att hälsa på mamma o pappa i Askim, o vara Dator- o mobiltelefonsupport... ett gott skratt får man sig varje gång.. inte ens en Pancho-mobil går det att lära sig...

Storvinst i handbollen...


.
.bra jobbat Herrarna! Nästa hemmamatch blir betydligt tuffare!

Efter matchen blev det en öl o lite mat med Jeroen, Bodil, Tapio o Hultan på Kärrakrogen- trevligt!

Grattis Grattis storebrorsan

..Are som idag den 20:e november fyller 56! (Jäklar vad tiden går snabbt... en annan blir ju 55 nästa gång, o en massa fräschingar runt omkring en börjar pensioneras...)

Har beställt bilservice..

.. till den 2 dec, o mycket riktigt som Sarah sa häromdagen, så är nu båda halvljusen trasiga.
..och inte ens en bilmekaniker (Robban i handbollen) klarar av att byta en av dom, för då måste man ha specialverktyg, eller skruva loss batteriet! Lite knasig konstruktion tycker jag det verkar? Jeroen har förresten också försökt, o han är ju ganska händig för det mesta... Undrar vad ett lampbytarkalas kostar på Citroen-verkstanden? Jag får iallafall en lånebil när dom servar den, alltid nåt...

Nästa Bangkok-tripp börjar ta form?

..Det kan hända att det åtminstone blir 6 tjejer som har dam-middag i Bangkok prel den 28 mars.. Låter kul va??

..annars så fick jag idag ett färdigt kuvert från Fritidsresor för reklammation- tänkte försöka få tillbaks rese-ersättning när Jeroen hämtade mig på Arlanda- håll tummarna!

En vanlig tisdagskväll...

.. i ett kallt Göteborg. Sarah är o hälsar på för andra dagen i rad! Det är nog billån som drar mer än mamma? Skitsamma, kul att hon är här iallfall. O Jonas o Jeroen har jag också umgåtts en del med, mat ihop igår hos mig o idag hos dem... Trevligt!

..Fick f.ö ett kul mejl från IA o Lena idag, där det planeras dam-middag i Bangkok i slutet av mars, jag var visst den första som svarade att jag var intresserad :-).  Skippar nog Rödspätte Cup i påsk då? (Iallafall "långvarianten", som förra påsken kostade mer än 1 vecka i Thailand)... Längtar redan!

..har tänt lite ljus o är redo för den bästa serie som nånsin gjorts- Desperate Housewives- så skruvad, så underbar!

Hemma o vardag

..känns lite konstigt efter 2 härliga res-veckor, men jag vänjer mig väl. Dagens glädjeämne: Herrarna vann sin första bortamatch för säsongen, mot Skurup i Skåne, kul! O gissa vem som hade glömt handbollsskorna hemma i Kärra??? Men det gick ju bra ändå...

..lite Datorkoll med Sarah o Mikael, såg en hyfsad Packard Bell 2390 för 4800:- på Mediamarkt, vettigare än att lösa ut den 3 år gamla bärbara för 2200:-, nu när hyrestiden går ut...

.imorron jobb igen- känns kul!

Hemma igen



..efter en kul tjej-helg i London. Nina o Helene lekte mer kulturella o gick på musikalen Dirty Dancing fredag kväll. De fick tag på bra biljetter för 15 pund, o var mycket nöjda med musikalen oxå. Himla tur att inte jag var med, lät det som när de beskrev sittplatserna på högsta balkongen, längst fram.

Jag, Cathe o Jessica drog ner till Soho, där vi bl.a gick på Carnaby Street, som numera är en ganska lyxig gata, med flera märkesbutiker. På sidogatorna finns det en massa mattällen o pubar, där det igårkväll var smockfullt.

Innan vi åkte hem idag blev det en repa till på Oxford Street, o god lunch på Bella Italia e.d på Duke Street.

På flygplatsen blev det till att packa om för mig o Nina, som minsann hade mer än 15 kg bagage att checka in, men det var bara att flytta över en del till handbagaget, så det löste sig.

Återigen landade vi före tidsschemat med Ryan Air, när fanfarerna ljöd på ett blåsigt Säve 25 minuter före tidtabellen- se o lär Fritidsresor!

Nu ska man då tillbaks till vardagen, blir säkert ett o annat blogginlägg från den oxå!

I did It- men det var nåt av det värsta jag gjort i hela mitt liv


.. att åka London Eye alltså

..ser ni träbänken i mitten? Där satt Cathe o jag o kramades, tills jag var tvungen att hålla i bänken med båda händerna o bara stirra ner i den.. Jessica som annars är en jäkla fegis, gick obehindrad runt i ägget o tog en massa kort.. Helene o Nina stannade på marken- klokt!

..den ölen som vi tog när vi sedan gått över bron till BigBen, smakade extra gott, fy faan vad korkad man kan vara som utsätter sig för sånt här, men man är ju stolt att man vågade.. Värsta upplevelsen efter Hangover som jag åkte för ca 8 år sen...

We will rock You

.
. jo, nog rockade det alltid, härlig musik, kul musikal (fast inte den mest avancerade när det gäller dans, klädsel o.s.v.. )men kul!
..var på en bar innan, o jag kände för en cocktail, men "No, this is a winebar", sades det, så det fick bli öl som vanligt..

Framför mig satt en lång tjej, som aldrig satt still, så det blev till att hitta luckor för att se ordentligt. I slutet var det många tanter som blev alldeles till sig, när det drogs ett gitarrsolo under Bohemian Rhapsody, så vi var som levande frågetecken, o undrade om det var någon/några från riktiga Queen som var med o lirade?? Det var ju nån gubbe som lirade, så åldern kunde vara rätt?

Dubbeldäckare både dit o hem, kul att sitta längst fram däruppe...

Idag skulle de flesta vara ännu mer kulturella och GÅ till Buckingham Palace bl.a, men jag drar ut på egna äventyr! Kanske hoppas dom få en skymt av prins Charles, som visst fyller 60 idag... så det kanske blir mycket folk?

Nu känner man igen London....

...det regnar, bilden tagen från övervåningen på en dubbeldäckare, där jag, Jessica o Cathe kryssade fram längs Regent o Oxford Street, medan Helene o Nina gick vilse...
..nu laddar vi för We will rock You, mer sen...

Mission completed


... när jag nu har inhandlat den väska som kollegan Gert mejlat o lagt undan till frugan på Radleys.
Vi var uppvaktade av en man där, som sa att vi inte fick röra grejerna.  Mycket fint fanns det där, och sedan i flera affärer vi kollade på längs Bond Street och Regent Street.. fast för vår del blev det mest fönstershopping där. Men vi kom alla hem med kassar från Primark iallafall!

Ny dag i London

.. och nu ska vi försöka få ihop logistiken, så vi kan duscha i det pyttelilla duschutrymmet, o göra frukost  bestående av Croissant o muffins som vi fick i en liten korg igår kväll, o koka kaffe (engångspåsar o vattenkokare finns) i vårt pyttelilla rum... Har iallafall sovit gott, det blev en till repa ner på stan igårkväll, där de större affärerna verkar ha öppet till kl. 21.. o lite kvällsmat på en Italiensk restaurant i närheten, dessemellan drack vi blaskigt engelskt kaffe på ett ställe vid Marble Arch, och tog en liten sväng i en tom o mörk Hyde Park.

Vi ska nog reka mer på bl.a Primark idag (beskrivs på en blogg som HM-kläder med Ullaredspriser..), innan vi gör oss iordning för kvällens begivenhet som är We Will Rock You på Dominion theatre vid Tottenham Court Road.

Till ett soligt London

Fr.v Cathe, Nina, Jessica, Evy , Helene..anlände vi till ljudet av fanfarer när Ryan air förkunnade att vi landade innan tidsschemat, o det har inte jag varit bortskämd med den senaste veckan...

..flygningen gick bra även för Jessica, det kanske berodde på det hon hade inmundigat i bilen påväg till flygplatsen.. ?? Härligt solsken mötte oss när vi klev av planet, för en trång resa på tåg o med T-bana till hotellet, som även det är trångt.

Till vår förvåning fanns det endast 2 sängar i trippelrummet, så vi får ligga o gosa, Helene o jag...

Lunch på pub i närheten, sen direkt ner på Oxford street, där Nina direkt kom ut med kassar från första bästa affär... Vi andra rekar lite, men kommer nog på spurten..

Home Sweet Home

..i knappt 6 timmar iallafall... Visste ni att Citroen C3 är väldigt bekväm att sova i ? Med nerfällt säte o Jeroen vid ratten sov jag nog en hel del på nerresan från Arlanda.. (och medlånad Fritidsresorsfilt). Var hemma 2:20 o har sovit några timmar.

På´n igen, har packat för London-Yeaah!. 8:15 hämtar Jeroen, håll tummarna för inga förseningar den här gången, så ses vi i London!

På väg hem i bil

Jäpp, då har man landat på svensk mark igen (20:15, men klockan blev nog ca 21:10 innan vi kom iväg från Arlanda). Sitter nu i bilen en bit söder om Stockholm, är väl hemma vid 2-3nånting... sen blir det London enligt planerna imorron då, ska  bli kul att träffa "GoaGummorna" Helene, Nina, Cathe o Jessica som åker med dit! Har vant mig vid att ta några pilsner per dag nu, bara så ni vet, åsså checkade jag bara in 15,7 kg bagage från Bangkok, så man hade ju kunnat shoppa lite till??? Nää, sparar mig lite till Londn..

Datorn åker med till London oxå... 10:15 går planet från Säve, måste bara packa om oxå o sova lite sen...


Börjar få panik...

..ser att veckans Bangkok-flyg med Fritidsresor CRL 8955 är 4 timmar försenat ut från Arlanda (planerat..., var 2 tim när jag tittade sist..), ser inte bra ut för min hemresa imorron..faaan! Så jag får börja reka några options, sannolikheten är nog liten att jag hinner med SAS-planet Sthlm-Gbg 21:00 imorronkväll?? O jag ska ju till London 10:15 onsd morron... så ny är goda råd dyra....:-(...

<3 <3  ..har nu ringt några samtal, o det verkar som om man inte kan räkna o ta igen så mkt av förseningen.. åsså pratade hon på Fritidsresor om att man får räkna med 10 tim flygtid hem..., o då låter det inte som om planet går via CPH, det gör det inte ner ialllafall...

Ringde sen till Jeroen o var lite sad o har kollat att det gåt ett nattåg från Arlanda vid 03, som är på centralen 8:37, då har man alltså 1 timme till incheckningen i Säve stänger... o tåg kan ju oxå bli försenade... i så fall skulle jag behöva pack-hjälp... Å då sa denna underbara man att han kommer o hämtar mig på Arlanda, följer flight CRL 8956... Jag blir så rörd! O sen grät jag en skvätt när jag fick ett SMS från Sarah- som erbjuder sig samma sak eller att packa för mig, hjälpa till med allt som behövs!!! Puss på er underbara!!!

Pratunam is the shit!


Här ett bildbevis på att ni inte behöver vara oroliga på att jag skulle komma tomhänt hem. Dessa tre härliga blusar köpte jag vid mitt första besök i området Pratunam, som har blivit mitt favoritområde här. Sarah, tänk Xidan i Beijing. Marknader, fejk (fast inte så mkt) o inhemska anorlunda grejer till imånga fall färdigprutade priser. För dessa 3 betalade jag 600 baht tillsammans, ca 135 kr... Blev helt chockad när jag häromdagen ramlade på en affär inne i Indra plaza (lr square?) (sitter ihop med Indra regent hotell..), där de hade lite kul grejer o inte bara i Thai-storlekar! Tänkte köpt en vit variant av den längst t.h idag, men när jag kom dit så var det stängt redan 18.45... Får bli imorron! Sista dagen här!

Jag hade väl fastnat för länge i datorhimlen, d.v.s Pantip Plaza, 5 våningar med allsköns datatillbehör o elektronik man inte visste man behövde... Kolla in rulltrappesystemet på bilden, behöver jag nämna att jag åker hiss mellan våningarna i såna varuhus...



Jag tog ju även vägen m Platinum mall, relativt nybyggt, med ca 6 våningar kläder, skor, väskor m.m.. OK priser.. Köpte bl.a ett par svarta skor med gummisula för ca 40 SEk (väldigt skön modell, köpte samma i limegrönt när jag var i Phuket).

Orkade inte gå till Skytrain, så jag tog taxi hem till Lena, de flesta jag frågade skulle ha 150-200 baht, men jag lyckades få tag på en som var villig att köra med taxametern på, slutade på 75 baht då (ca 15 kr), sträckan är kanske 6 km ...

God thaimiddag lokalt med Lena, o så dessert o fika på ett exklusivt choklad-ställe blev en trevlig avrundning på min näst sista dag här... o vi pratar om att jag kommer  igen... vet inte när o hur...

Helg i Bangkok

..och då är alla ute o åker Skytrain verkar det som.. Mycket mer folk än vanligt denna lördag när jag åkte till Chatuchak Weekend Market, utrustad med karta, vatten mm.. Tyckte inte det stämde att det skulle vara lite uppdelat efter vad som såldes, men det tyckte inte jag det var. Svåröverskådligt o supervarmt, utbudet var inte jag sådär jätteimponerad av... Men några fynd blev det iallafall... Passerade även djuravdelning, där det bl.a låg chihuahua-valpar o svettades i burar...

Drog vidare till MBK, nu friskare än sist jag var där, givetvis så slank det ner några väskor den här gången....

Det har förrseten regnat idag o igår, inte hela tiden, men några rejäla skurar.

Securityvakterna ser ut som om dom leker stjärnornas krig när det är mörkt här, med sina självlysande batonger.

Då Lenas maid har ledigt Lö lunch-Må så får vi klara oss själva... men frukten är färdigskuren i köket, och det finns taxi till restauranger... ikväll blev det Italienskt en bit härifrån.

Fredag kväll i syndens näste

..när jag klev av flodbåten, gick jaag upp hela Silom road, visste inte vilken del det var livat på.. o det var givetvis den delen som låg längst bort från floden... Första delen av gatan var bara tråkig med en massa banker o hotell...

Traskade o tog mig över korsningarna på ett eller annat sätt 8se inlägg längre ner)... Hittade marknadsmyller när jag närmade mig Skytrainstationen, o det var inte vilken marknad som helst.. nää, det var marknad för annat än bara prylar, fullt med barer som lockade med diverse "shower", råkade titta in på ett ställe, där stod det ett gäng bikiniklädda flickor o dansade vid stänger... Hade hamnat i Patpong då, som ju är den syndigare delen av Bangkok.

Det lustiga var att dom stack upp en massa lappar om flick-shower under näsan på mej hela tiden... jag hann inte läsa så noga vad det stod, (måste hala fram brillorna i så fall), men det var nog både det ena o andra som fanns på marknaden där...

Lyckades halvdåligt ha kontakt med Lena, men vi tog varsin taxi till tja vad hette det nu igen? Mango Tree, en bra restaurang i närheten o avnjöt en god middag som sköljdes ner med några Singha...

Lite mer om fredagens äventyr först..

Flodbåten åkte jag med som sagt o visst var tempelbygganderna vackra från sjön, speciellt på hemfärden när det mörknat.

Satt i båten o funderade lite på vart jag skulle ta vägen, hittade så Kao San road på kartan, o dit skulle man kunna ta sig från båtstation 13. Kao San road är tydligen känd från filmen the beach med Leonardo Di Caprio bl.a. Det är en "backpackergata" med mycket myller.

Kände inte igen mig på kartan när jag klivit av båten, så jag tog en tuktuk, det var inte alls långt, hade kunnat gå, men jag vet fortfarande inte om jag var på Kao San Road, för skyltarna är lite konstiga här också, det finns fler skyltar samtidigt som det finns olika namn på... men jag såg aldrig att det stod Kao San Road på nån? Kanske blev blåst av tuktuk-föraren? Skit samma, lite folkmyller, marknadsstånd längs tvärgatorna o lite ruckligare var det iallafall... Var visst rätt så nära regeringsbyggnaden, där det fortfarande pågår demonstrationer, fast det inte skrivs om det just nu hemma...

Hur svårt kan det va???

Dagens utmaning 3
:
Man må vara Thailand-chef inom logistikbranchen, eller civilingenjör/ Projektledare, men va hjälper det när man ska skriva ut Aftonbladets reseguider???

Skrattande över en Singha konstaterade Lena o jag att det är stört omöjligt att skriva ut en sån reseguide o få det dubbelsidigt med sidnummer i rätt ordning o texten åt samma håll på alla sidor.... så min guide är i lösblads-system .. utan nån ordning på sidnumrena... Nån som har ett bra tips hur man gör???

Men idag har jag lånat den viktigaste guiden, den över Chatuchak Weekend market, dit beger jag mig om en stund, hörs sen!

Å ikväll blir det till att hålla tummarna för Kärras herrar som tar emot H65 Höör hemma kl. 17:21 !

Dagens utmaning 2

I går fredag 7 nov tänkte jag på mitt eget sätt närma mig det här med kultur. Hade hört o läst att om man åkte båt på floden, så såg man några av templen som är sevärdheter. Det går ju båtar, som stannar vid fasta hållplatser o biljetten kostar 14 Baht (ca 3 kr).

Så jag tog husets Tuktuk-service ner till Skytrain-stationen, där de fortsätter att måla utanpå ett hotell(se bilden längre ner med bambu-ställningar), känns som om målaren börjar bli min kompis... o idag hade han faktiskt livlina, nåja ett snöre runt midjan i a f...

Skytrain till stationen vid floden, o så hade jag sett att där låg ett Robinson-varuhus i närheten så jag skulle bara gå dit en sväng först...

Så till Dagens utmaning-2: Skulle då gå över en gata, inte speciellt bred, men väldigt trafikerad, med snabb trafik.. Stod o tittade på de som gick över o undrade vad jag skulle ha för taktik... stod nog i några minuter, till sist fattade jag mod, o högg tag i en Thailändsk businessman som skulle gå över, höll ett krampaktigt tag i hans skjortärm o hängde på till andra sidan. Tackade för hjälpen o han bara log.

När jag väl kommit över såg jag at tvaruhuset låg på den andra sidan, den jag kom från!

Nytt försök, bredvid en polis, som inte gjorde minsta tillstymmelse till att vissla o stoppa, som många securityvakter gör...
Stod o klamrade mig fast vid en stolpe tills det kom en tant med paraply som sög tag i mej, hötte åt bilarna o gick över... jag bara hängde med, o kom på nåt sätt över...

Samma sak hände senare på dagen, vid Silom Road, där var det sexfiligt åt varje håll, å det var alltid grönt åt nåt håll.. Stod väl där ett tag, o blev erbjuden tuktuk för 100 baht för att komma en bit uppåt gatan, tackade nej... några minuter senare var tuktukchaffisen på igen, men jag sa nej... Då kom en tant o tog mej ihanden, i andra handen hade hon en äldre karl... jag bara gick med o skrek... o kom över...

Dagens utmaning 1


När jag skulle bada imorse, så hittade jag inte min resekudde som jag också använder som badkarskudde här... förrän jag då tittade ut genom sovrumsfönstret o fick syn på ovanstående..

Tja. då kom ju frågan- ska jag vara djärv o sträcka mig ut på balkongen o hämta kudden eller låta bli? Jag hämtade den! Modigt, eller hur?

Hur kudden hade hamnat där? Maiden hade städat.. Hon inte bara städar, utan tvättar mina kläder också... o lagar underbar mat, igårkväll fick vi kyckling med Cashewnötter och stekt ris...

Börjar fundera på att försöka smuggla med henne hem? Hon skulle inte ta mycket plats iallafall, är ca 1,45 lång?

Jag shoppar...


..alltså finns jag.. har jag för mig är ett uttryck nån myntat (annars gör jag det nu). Mycket piggare idag (torsdag) o bara lite förkyld, men inte värre än att det gick att göra ett 8-timmars pass på stan!

Plockade fram kartan o Vagbond-guiden o beslutade att leta mig fram till Pratunam market, o det här var ett kul område. Lyxiga shoppingmallar med äkta affärer varvades med centra som såg nästan likadana utanpå, men som var mer av inhemsk marknadskaraktär när man kom in. Och så gångar o prång.

Mitt emellan detta en härlig gaturöra med rosa taxibilar, tuktukar, en massa moppar, tanter med fullastade kärror, matvagnar o bussar...

Visst, jag är tillbaks på banan, men jag orkar inte gå 8 timmar i sträck, så det blev en "Singha"-paus bl.a. Singha är det inhemska ölet som är mycket gott. Inte snorbilligt, 55 baht, ca 12 kr för en flaska där jag slog mig ner...

Höga höjder börjar bli vardagsmat..

..här i Bangkok. Igårkväll åkte jag med chauffören för att hämta upp Lena på kontoret, innan vi åkte till Lebua State Tower, för att äta på 64:e våningen.

Visst, hon bor på 25:e våningen, jag har börjat vänja mig, men hennes kontor på 24:e våningan var nog läskigare, med 2 hela glasväggar, som hämtat ur filmen "Wall Street".. Jag förstår hennes mamma som satt hopkrupen i hörnet längst bort från de 2 glasväggarna när hon var på besök.. Men en härlig utsikt var det iallfall...

Väl framme o på plats åt vi oss igenom de 9 rätter som var tänkta att ha på det möte hon arrangerar om en vecka... Det mesta var väldigt gott, köttet var gudomligt, men det var rätt "pluttrigt". Utsikten vid fönsterbordet var inte så dum heller över floden och en stor del av Bangkok.

Sen kom eldprovet, vi skulle gå ner till baren som ju ligger ute på 63:e våningen.. Jag gick INTE vi den delen av trappan som bara hade ett litet plexiglasräcke ut mot tomma intet...

Det blev inte så mycket barhäng, jag stod o klamrade mig fast vid nån stadig pelare, åsså var det där med förkylningen... vi åkte hem, ett roligt minne rikare (utom för Lena kanske, som fick lite huvudbry om att vissa ändringar i menyn skulle göras inför hennes viktiga möte)...

Orkar inte shoppa...

..och vad drar ni för slutsatser av det kära vänner ? Själv kan jag bara dra en slutsats: jag måste vara JÄVLIGT SJUUUK!!!

..var på MBK och rekade lite idag iallafall, men hade ingen ork, stel, frusen o snorig... men hann iallafall med Foodavenue på 5:e våningen som Sarah rekommenderat, där blev det en underbar fruktshake med banan, ananas o mango tror jag det var + belgisk våffla m banan o chokladsås mmmm.... några timmar blev det iallfall men nu ska jag vila innan kvällens övningar.. fick tag på Strepsils  o jättesmå söta tigerbalsamförpackningar...

Det var en bit att gå hem från Skytrain-stationen (som heter Phrom Pong), huset är det längst till vänster, näst högst upp till höger... Och det finns en pool på 7:e våningen mellan husen, tog kort på Lena där i morse, men hade inget minneskort i kameran :-(....

Eventuella ingenjörer, kolla in byggnadsställningen till höger, tror ni den är godkänd av ställningsbyggare? Livllna har jag inte sett på nån som jobbar på tak o fönster...

Bilden längst ner är tagen på gatan till Lena från Skytrainstationen. Ibland fanns det trottoar, men så stod det en telefonkiosk ivägen, så fick man trängas med taximoppar i ett litet dike, sen var det en bit trottoar igen, sen så var det matvagnar åt byggjobbare som tog upp utrymmet, så det var ut på gatan igen, med elkablar ungefär i axelhöjd....



.

A room with a view

En av utsikterna från mitt sovrum..
Detta är en av utsikterna en tidig Bangkokmorron, när det enligt Lena är gråare än vanligt- perfekt shoppingväder eller vad säger ni? Ni hade kanske hellre sett en solig strand? Inte jag...
Den första shoppingutmaningen blir nog att hitta ett apotek o köpa Strepsils, mot min förkylning som bara blivit värre...

Vill oxå ha en liten tant som gör en helt underbar frukost bestående av en massa färska frukter som papaya o pomelon (hette den så? ser ut som grapefruit men är inte sur..), omelett o potatiskaka, som vi nyss har ätit....

Heaven 23 släng dig i väggen- jag bor på 25:e våningen..

.. o har garanterat dragit för sovrumsgardinerna för den lite väl vackra utsikten, som finns vid glasdörrarna bredvid min säng i Lenas enormt lyxiga lägenhet här i Bangkok! Stackars Lena o chauffören kom o mötte mig när jag väl kom ut från Bangkoks gigantiska nya flygplats vid ca 2.30 på natten lokal tid.

Imorron kväll blir det skybar på State Tower, där vi ska proväta den meny som ska serveras på Hapag Lloyds asiatiska styrelsemöte om drygt en vecka!

Men först blir det shoppingkoll för min del på MBK mm... för Lenas del blir det hårt jobb...

..staty på Bangkoks nya futuristiska glas o stål flygplats- visst e den ful? (statyn alltså..)

Inte lika vacker som utsikten var det här monstret som stod på Bangkoks nya jätteflygplats som annars är futuristiskt byggd med mycket glas o stål. O man hade ttid att "beundra" den när 578 pers skulle genom 3 öppna passkontroller...

Mer imorron hoppas jag- skönt att vara här.. fast jag har gått o blivit förkyld...

One night in Bangkok-NOT

..det bidde en natt på first Hotel Vesterbro i Köpenhamn istället :-(. Planet mellanlandade ju i Köpenhamn för att plcoka upp mer folk. Eländet började med att de ropade upp en passagerare som de inte hittade, sen visade det sig att han inte skulle med, så då måste dom ta ut hans bagage...

Planet taxade ut försenat, o efter ett tag hörde vi i högtalarna- "Ni kanske har märkt attplanet är på väg till gaten", vi har ett tekniskt problem. En lampa eller rotationsvakt för fläkten i ena motorn krånglade, ett litet problem sa kaptenen, på sin  fransk-engelska som lät ungefär som konstapeln i Allå Allå hemliga armén. Men reservdelar måste komma från Hamburg, så det blev för Fritidsresor att hitta hotell o transport o mat för 580 pers...

Det tog några timmar, men nu sitter jag här, o planet beräknas avgå 08 imorron bitti, så då är vi väl i Bangkok 23.30 deras tid, i stället för 9:35...

Faan ingen skybar imorron då... Men jag har ju hellre att dom kollar tekniskt krångel en gång för mycket än en gång för lite..

Buss hämtar oss 06:00- hjälp hur ska jag vakna???

Nästa inlägg hoppas jag är från Bangkok på riktigt! Gonatt!

Incheckad o klar för avgång- räcker bränslet?

..med CRL 8953 till Bangkok via Köpenhamn! Arlanda är gigantiskt jämfört med Landvetter, det tog ca 1 timme o 15 min efter inrikesplanets landning tills jag fått bagaget- verkade som hela Sveriges flygflotta landade samtidigt för att tränga ihop allt bagage på ett stackars band... Umeå, Luleå, Skellefteå ....

..som Sarah säger- jag skulle tillhört generation Z-90 talisterna som gör allt på nätet... har iallafall lyckats med 2 elektroniska Incheckningar o baggage drop idag.. fast vetefan om det går så mycket snabbare?
Blev förstås ölite orolig när killen som startade incheckningsdatorerna här började undra om planet tankats med 18 eller 80 ton bränsle...o ringde o dubbelkollade... en jädra skillnad- vet inte hur mkt det tar till Bangkok, men man vill ju ha bränsle så det räcker hela vägen... SO LONG - bloggar så fort jag orkar på plats! O vill ni jag ska kolla efter nåt- skriv en kommentar! 80 ton är tankat- det är en fransman som flyger o lite språkförbistringar mellan eighteen och eighty...  har jag nu fått bekräftat...

Stressigt nu...

..har precis uppdaterat www.karrahf.se , tyvärr förlust för herrarna- jaja ni får ta nästa hemma! O  så ska jag fortfarande packa- va ska man ha med sig???

Trevlig släktlunch som vanligt, unga o gamla i en salig röra- härligt! Så fort jag hinner kommer mer kort- både handboll o privat (de senare på www.knoph1.pixbox.se där jag har en del andra bilder, t.ex från Beijing, Phuket, Alanya..)

Kusiner o låssaskusiner



..dom är ju inte så små längre "barnen"... Härligt att se inte bara de vuxnas, utan även ungdomarnas glädje över att träffa släkten ibland.

Sovit ut

Ohh shit! Vaknade nyss av att Jeroen (världens bästa Ex-man) ringde. O jag som skulle packa o greja innan vi ska på släktlunchen... Nåja jag behövde väl sova ut! Har iallafall lagt iordning en del grejer jag ska ha med till Bangkok. Glad att jag fixat allt som stod på Lenas önskelista som jag ska med till henne som tack för att jag får bo där! Såna där blå skoskydd man har på fötterna på sjukhus var en av grejerna på listan! O det hittar man på Bluhmes sjukvård snett emot Röhsska o Flygarns Haga på Vasagatan, så nu vet ni det!

Kul att träffa faster Ingerlise o kusinerna Lars o Inger igår, de hade kört från Norge (om nu nån skulle läsa detta som inte vet, så är jag norsk från början född i Oslo av norsk pappa o polsk mamma) för att överraksa mamma o pappa !

Go Kärra, go! Ikväll smäller det! I Kungälvs IH kl.19 möter Herrarna Kungälv. Kungälv vann Herrjuniormatchen om en plats i Steg 3, och Dammmatchen hemma i Lillekärr, men nu är det Kärras tur???? Givetvis är jag på plats då! Det var bl.a därför jag bokade flyg 3 nov o inte 31 okt- då skulle jag missat 2 herrmatcher o det går ju inte!


Ska göra skäl för namnet

..för nu bär det snart av till Bangkok, närmare bestämt den 3-11 nov... livet är hårt, men dan efter blir det London den 12-15 nov... nåja har ju söndag den 16:e att vila ut på...

Innan det bär av så har vi en härlig familjeträff att se fram emot hos Lisbeth i Lindås.. o en handbollsmatch herrlaget borta mot Kungälv på söndag...

Aha- ska man spendera mer tid vid datorn nu?

Jisses, får väl testa det här med att blogga då! Har fått propåer flera gånger- o idag (eller rättare sagt igår då, eftersom klockan nu är över midnatt..) när min underbara dotter över en god lunch på Vanilj skrattade o sa att jag borde skapa en blogg som heter restanten, tänkte jag- varför inte??? Namnet lät ju kul iallafall.. så här är jag...

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0