Rond 1 till mej...

...kolla vad jag hämtade ut idag...

Jäpp en ny bilnyckel hämtades ut. men både jag o Frontbilar vill att ARN ska göra klart mitt ärende. För vad hade hänt om den inte gått sönder en andra gång?
Och egentligen skulle jag vilja veta hur lång garanti jag har på den här nyckeln... till 15 oktober när bilen är 2 år ? Nää, jag tänker allt hävda 2 års reklammationsrätt på den här pjäsen också, om den nu skulle visa sig vara av samma kassa kvalitet som föregångaren, vilket jag inte hoppas. Därför hängde jag över verkstadskillarna tills jag fick med mig ett "kvitto" på den nya nyckeln. Först fick jag  ju bara kvitto på lampbytet, som ju var överraskande billigt, bara 259 :-). För att byta lampor själv är ju lönlöst i nya bilar, man måste typ ta ur hela motorn för att komma åt... (säjer dom betydligt händigare manliga bekanta jag anlitat för det...o jag väljer att tro på dom..)

Uppdateringar...

..håller jag på med inför den nya handbolls-säsongen på http://www.karrahf.se/ och
www.laget.se/khf_herr.

Det blev en intensiv helg i Angeredshallen, med 2 vinster o 3 förluster för killarna, mer på hemsidorna ovan. Finns en del kvar att slipa på inför Allsvenska-premiären, och några träningsmatcher till är inplanerade. Mellan matcherna flängande över bron för att hålla i uppstartsmöte för ledarna i Kärra (~40 pers var vi), sen tillbaks för nästa match, sen hem o greja  med bilder ladda kamera o.´s.v..

Och igår stod lag- och Individ-fotografering på schemat. Alltid likadant när man tar lagkort.. 24  killar blir bra, den 25:e blundar, nästa kort en som tittar ner, nästa kort en som vrider på huvudet... Och sen individkorten.  Vissa killar kan man ta 10 kort på och man får en och samma min på alla 10. Andra får man 10 helt olika kort på. Det är sånt som gör det så kul:). Dom här två (Jonas o Nolan) är exempel på såna som inte ser likadana ut på alla kort...


Sarah och Mikael kom hem från sin sköna Krotaien-semester i helgen också, och direkt stod storhandling på ICA-Maxi på schemat. Det är ju rätt trevligt att åka o storhandla med Sarah, särskilt om man blir bjuden på en god middag efteråt!

Förresten hittade kort på Rejnäsarnas nya lilla vovve på Karolins Facebook (vet inte om det är en han eller hon), men guuud va söööt!!!


Nu börjar nedräkningen....

..till seriestarten i Allsvenskan, där Kärra HF´s herrar alltså är nykomlingar. Det har ju varit en massa fys-träning för gänget på försäsongen, men nu blir det äntligen lite matcher!
I helgen spelar dom Wasait-Cupen i Angered IH med lag från Allsvenskan, Div 1 och Div 2 (arrangerande Wassarna)

Seså, över bron då för följande matcher:
 Fre 21 aug
17:00
GIK Wasaiterna U - Kärra HF
Lö 22 aug
10:00 Kärra HF- Kungälvs HK
16:00 Kärra HF- HP Warta
Sö 23 aug
10:00 Önnereds HK- Kärra HF
14:30 Kärra HF - BK Heid

Jonas o Mackan på träningsläger, här är det inte några lyxhotell som gäller, nää, det är hårdförlägg ing i skogen i Horred... o j.....t ont i kroppen efter
...

Idag, 17 augusti

..är det dags att gratulera min pappa, som fyller 86! (Bilden från julafton)



Stort Grattis!

Nu vet jag...

..var Sarah o Michael är, på ett ungefär iallafall :). Fick SMS för ett tag sen, där hon hälsar till alla, att det är jättevarmt i Trogir, så de har mest hållt sig i skuggan, och har en jättebra takterass på lägenheten de hyr.

(Klicka på bilden för info om Trogir, i närheten av Split i Kroatien).
Travel & info / TROGIR OnLine

04.30 var jag inne i stan och hämtade dem i morse, för skjuts till Landvetter. Man kunde nästan tro att det var 4.30 p.m för det var en himla massa folk ute (¨~ slitna Kulturkalasgäster...) o bilar, mest Taxi.

The neverending bilnyckel-story

När jag anmälde Frontbilar till ARN, när dom inte ville ge mig en ny bilnyckel på garantin, skrev jag bl.a att det kändes B-aktigt att de limmade ihop nyckeln med nedsatt funktion, jag undrade också hur länge det skulle hålla.

Nu har jag ett exakt svar: Limningen höll 5 månader och 6 dagar. Igår när vi skulle hem från Heden såg den nämligen ut så här, när man satte in nyckeln o vred om:


Så nu får man ta till "biltjuv-tricket" igen, det kräver en viss fingerfärdighet att hålla höljet i samma hand som själva nyckeln när man startar, och passa in den lösa nyckeln rätt i hööljet när man ska använda fjärrlåset.

Mycket spännande fortsättning följer när jag går till Frontbilar på måndag??? Tänk om dom nu skulle ge mig en ny nyckel? Vad händer så med min anmälan?

Håll tummarna -eller ännu bättre kom till Heden...

..till kl.18 fredag 14 aug, när det är "världspremiär" för Seadrakes Lacrosse damer i match-sammanhang. Självklart hejar vi på Sarah, Rebecka B o de andra tejerna när de med sina "fiskehåvar" Go Lions!som kallas "sticks" ska försöka få in den lilla stenhårda bollen bakom motståndaren Turkus målvakt.

Ska försöka plåta lite...får väl se hur närma man vågar sig..den där lilla bollen gör nog ondare att få på sig än en handboll...(om det inte är "Wadden" som skjuter då, han måste ligga inne med ett av Sveriges hårdaste/snabbaste handbollsskott...).

Har lärt mig att reglerna för Dam- o Herr-Lacrosse skiljer sig en del m.a.p kroppskontakt. Herrarna får (och ska?) tacklas, de är utrustade som värsta rugby-spelarna..
See full size image

Vardagslunk...

..är man inne nu igen, helt OK faktiskt! En som ska fly vardagen är Sarah (och Michael oxå för den delen..), de ska till Kroatien 1 vecka nu på Lördag. Kommer aldrig ihåg vad stället heter.... har lovat köra dom till Landvetter i.a.f, o strax efter man har sagt det får man reda på att planet går kl 07... så har det varit för alla jag har hämtat o lämnat på sistone... jättetidigt o jättesent.


Själv har jag som sagt inte minsta lilla tripp inplanerad...men det kommer väl...

Släktmiddag...

..hade vi ikväll innan Are åker tillbaks till Litauen. Vi bestämde oss för en restaurang i mysiga Kungsbacka, där Sarah nu jobbat klart på Zara..

Peterniclas heter restaurangen på Storgatan vid torget, vårt omdöme blev väl sådär? Men det är ju alltid trevligt, och diskussionen bland det yngre gardet var rätt kul att lyssna på när de skulle räkna ut hur många man kommer vara på framtidens släktmiddagar om alla kusiner  skaffar 2 barn och en respektive var... För att släktkalasen o julfirandet ska fortsätta är det inget snack om :)


Det började regna och blåsa när vi satt där ute under markisen, men det kändes rätt mysigt när de satte igång Inra-värmen..

Otäcka odjur...

..ägnar Jonas en del av sina kvällar åt att jaga..
See full size image
..först går han försiktigt in i rummet och kollar i hörnen och högt och lågt, för det finns ganska gott om dom i huset..ungefär 5 st hade han ihjäl häromkvällen..och nån vädring blir det inte tal om, för då kommer det in fler spindlar..

'..då är jag glad att jag bor på tredje våningen... har sett 1 liten rackare på 3 år...

Välkommen till Brf Kärraterrassen!

Sista semesterdagen..

..och det blir nog inget nyttigt gjort idag heller.. är det inte det semester är till för? Rätta mig om jag har fel?

Fast igår var jag väl ändå lite nyttig, lagade ju mat till Jonas iallafall, fläskfilé med sötsur sås o ris..gott..

Och så en sväng till föräldrarna, där Viasat krånglade igen, inga kanaler utom 1,2,4 visades. O ett visst beroende av fler kanaler har uppstått (förstår det, hos mig är det mest 3,5 o 4+ som gäller...).

"Har ni dragit ur sladden o satt i den som förra gången?"
"Jaa.."
"OK, då kommer jag"

Jorå trevligt med en fika o så..Gissa vad jag gjorde? Just det, drog ur sladden o satte tillbaks den..."Näää, det hade vi inte gjort"...

Nu när jag har pillat hemma hos mammaopapppa o Sarah ska jag se om jag får igång mitt eget Internet, den nya kabeln kom på 2 dagar...

Abstinensen snart botad..


..jo det är Damerna, men ändå..himla kul med handbollsmatcher i Lillekärr igen!

Jag en tekniker - del 3

..äntligen tycks det som om vi fått ordning på Internet hemma hos Sarah. Ett nytt modem gjorde susen, och modem med inbyggd trådlös router var  billigare (299:-) än bara modem.. där ser man.. det blev ett antal timmar hos Sarah o Michael på sistone. För deras bredbandsleverantör är en sån där som ringer tillbaks. Och det låter ju fiffigt, om det inte tar över en timme...vilket det gjorde igår... en annan mamma hade kanske satt igång o städat o så.. men inte jag...
SEA1049 - D-Link DIR-300
Jag tog ju med mitt eget modem för att testa hemma hos dem, jag vet ju att det funkar här hemma hos mig.  Men det var lönlöst för jag har inget telefon-modem, så det passade inte...Och sen när jag ska koppla tillbaks det här hemma, så upptäcker jag att kabeln gått sönder... tar det aldrig slut? Comhem skickar iallafall en ny kabel gratis :)

50 det nya 30?

..som någon skrev som grattade Gunilla på Facebook. Det blev en rolig tillställning med en stor härlig släkt, där barnafödande-åldrarna är ungefär hälften av det Knoph-släkten presterar :).

Gunillas beskrivning till Veddige hembyggdsgård (som hon av telefonsamtal fick erfara var omöjligt att hitta på nätet...) var lättbegriplig.

Det första vi gjorde var ett aerobicspass under ledning av henne o Lisa, sonens flickvän. Sen god mat o socialiserande, bl.a med armbrytning, där systerdottern gick segrande ur alla kvinno-kamper iallafall...




Kul att träffa gamla kollegan Birgitta också, som lämnat tekniker-jobben som civilingenjör bakom sig och numera jobbar som personalchef.

En av de roligaste presenterna hon fick var en Doggy-ride, som en barnvagn för hundar, som man också kan ha efter cykeln. Såg många sådana i Bangkok, trodde först det var barnvagn, en hel affär fylld med olika modeller..

I den kan hon ha de små Jack Russel-hundarna hon har ihop med Thomas.

Sen var det dans framåt småtimmarna, o flitigast på dansgolvet var några av de som sagt att de inte gillade att dansa..:).

Drog hemåt vid 2-tiden, och idag känner man sig seg, fast det enda jag festade loss på var en halv 2,8-öl...

Kul iallafall, får väl se när man träffar Gunilla nästa gång, har varnat att jag nog kommer 8 maj nästa år iallafall, när SM-finalerna i handboll går av stapeln i nya Malmö Arena.

Jag- en tekniker del 2

Min pappa har fått en faktura från Telia på det mobilabonnemang vi har avslutat. Jag ringde deras kundtjänst där man kan prata in vad det gäller, och dom fattade att det gällde faktura mobilabonnemang. Så långt allt väl. Sen skulle man knappa in fullständigt telefonnummer, så det gjorde jag. "Detta är inte ett giltigt Telia-abonnemang"  blev svaret då, och sedan mumlades det om öppettider... Nää, såklart det inte är ett giltigt Telia-abonnemang, det är ju därför jag ringer... Får klura ut ett annat sätt att få kontakt...

RSS 2.0