Tomt på handboll i helgen?




..nu när det inte är någon herr eller dam-match i Lillekärrshallen. Man kan ju evt. åka till Partillebo o kolla damerna-Shof Lö kl 14...  Men nästa helg är det dax igen- Kärra-Skurup Lö 7 feb kl.14!!!  kom igen nu grabbar! Visa att ni skakar av er den snöpliga Örebro-förlusten senast o ser till att äga hemmahallen!

Dammatchen på fredagen 6 feb missar jag...( får inte glömma att fråga Asbjörn om han kan fota då..) då är det dax för Goagummor-träff hos Lotta.. hoppas hon bjuder på Herrgårdstårta igen?

Underbart, Cathe eller Lotta har uppdaterat vårt träff-schema till 2012! Känns ganska långt fram i tiden, men det går jävligt fort...

Blev annat hotell i Bangkok 9-12 apr

..  Aprodite Inn. Ligger nästan mitt i en marknad, ligger i mitt favoritområde Pratunam, o hyfsat avstånd från Skytrain, nära till Sam med MBK mm... Inget lyxhotell, men eget badrum, verkar fräscht enligt resensionerna, o Wifi (fast inte gratis, men mkt billigare än på Arnoma..). Inte jättebilligt, ca 1740:- för 3 nätter, men det får gå...
Aphrodite Inn Hotel, Bangkok

LOCATION LOCATION LOCATION. 1 min walk to Big C, 3 min walk to Centralworld, 5 min walk to Platinum Fashion Mall, 4 min walk to Pratunam wholesale markets.

Ååå, nu kom jag till en sån där automatöversatt sida igen med recensioner :-)

Two down, one to go... Har bara Singapore kvar att boka boende i 1-4 april...
Där har jag nog fastnat för ett hotell på Victoria Street... fortsättning följer...


Hotell med baby torsk o swimmingpool för häxa??

..kan de va nåt för min vistelse i Bankok 9-12 apr?

Internet i alla ära, men automatiska översättningar kan ju bli rätt kul.. eller hur klok blir man på nedanstående rader?
http://www.agoda.se/asia/thailand/bangkok/arnoma_hotel/reviews.html
Arnoma Hotel, Bangkok

+Fabulos christmas belysning och tre! Wow för frukost

-Lite gammal och trött rum.

Welcoming doorboys, enkelt och snabbt kolla in och ut.
............................................................................................................
-Gammal utrustning, delvis bruten. Inte mycket attraktiv rum. Baby torsk avgift strax under 50US $ / natt.
Gymmet är liten med några få multipurpose utövar maskiner runt.
...............................................................................................................

+Läge för gemensam Bangkok countdown 2009.

-för gammal som krävs för renovering.

Det är bra plats för shopping och flytta till andra delar av Bangkok men vissa ihop i trafiken på Ratpasong område får mer information för resenären. God smak för frukost och billigt för mellanmål i nya år part då jämföra med andra hotell. Några måste renovera eftersom så gamla speciellt badrum och mat.
............................................................................................................
Det här hotellet har ett perfekt läge för shopping, över hela världen Central Plaza och Big C och Gaysorn Plaza på sidorna.
Personalen var mycket trevligt.
Hotellet hade en 3 simbassänger en för barn häxa var trevligt och rent.

Jag ska bo mitt i en marknad..

..alla som är förvånade räcker upp handen!


Mer av min resa börjar ta form, jag har nu bokat boende i KL (Kuala Lumpur), där jag alltså kommer vara 4-9 apr. Ville ha ett rum med bra läge, Wifi o eget badrum, har surfat runt en del, och hittade D´Oriental Inn mitt i marknaden på Jalan Petaling i China town...  Wifi (dvs trådlöst Internet-gratis på det här hotellet på många andra får man betala extra för det..), det här stället har fått ganska bra omdömen på http://www.tripadvisor.com/ och priset inkl. frukost är ca 1350:- SEK för 5 nätter.

Det finns tydligen ett "Eye" i KL oxå? Men Cathe är ju inte med att luta sig mot så jag avstår nog det...

Kuala Lumpur, Malaysia: The Eye of Malaysia

Good news and bad news-igen

The bad news: Ryanair har ändrat Barcelonaflygen, så istället för ti,to,lö går de nu må,fr. Innebar för Lorettas bokning att hon bara skulle få 2 dagar i Calella (lö,sö) medan ursprungsbokningen gav 4,5 dagar (fre-1/2 ti), så hon har bokat av. Då sitter jag med ett dubbelrum nu då... ska kolla om det går att ändra till ett enkelrum, jag åker ändå fre-fre 29 maj-5 juni.

The good news: Jag har bokat Bangkok-Kuala Lumpur t.o.r+Kuala Lumpur-Singapore t.o.r, totalt ca 1000 spänn med http://www.airasia.com/ ..  Dock inget boende bokat än... Så här blir det nog då:

24 mar avresa 25-27 mar Bangkok,27-29 Koh Samet  29 mar-1 apr Bangkok (då har alla tjejer åkt..), 1-4 apr Singapore, 4-9 apr Kuala Lumpur (hädanefter Keej Ell (KL), som man visst säger..),9-12 apr Bangkok, så jag kan gå på weekend market m.m.. Hur tycker ni det låter?


Petrona Towers i KL . Jaa, däruppe kan man ju gå i en glasad övergång o gratis är det oxå.. Kan det va nåt för mej tror du Cathe??? (Remember London Eye..) Har ju inte med nån att hålla i handen då men...

Nää då är det kanske bättre med en
Fil:Singapore Sling.jpg

Singapore sling på Raffles i Singapore, där jag är på min födelsedag. Men jag ska nog inte bo på Raffles, det kostar ca 3000:-/natt...
Å receptet ser rätt äckligt ut med Sherry i... men det är kanske ett måste ändå?

Stränder då? Jaa, på Koh Samet med tjejerna... o pool vid Lenas i Bangkok..

Å ännu fler som reser

..Sarah är i skrivande stund på väg till Åre med studentkompisar. Därifrån kommer hon hem på fredag 23:e. Omsigokringsig som hon är, så har hon fixat gratisresa genom att ta på sig viss samordning för boende o.d.

Men hon har iallafall kollat på handbolls-VM, och var alldeles övertygat om att hon sett Jeroen o co på läktaren. Där satt ju 4 halvfeta män i Sverigetröjor- måsta ha varit ni Jeroen lr??

Inte bara jag som är ute o reser..

Split


..i eftermiddag drog Jeroen, Tony H o några andra ner till Split i Kroatien för att kolla på handbolls-VM på plats. Iallafall jag tänker spana extra mycket på publiken på de matcher jag kollar.. Börjar lördag 18.30, men då har man ju inte hunnit hem från Herr-matchen mot Linköping, som börjar 17:21, och som man inte vill gå tidigare från...

Själv har jag ju givetvis bokat min Bangkokbiljett så jag inte missar sista herrmatchen 22 mars, hemma mot just nu serieledande Eslöv, o Kärra ligger just nu tvåa. Ett dilemma är det ju om herrarna skulle sluta som tvåa eller trea, då får deom kvala till allsvenskan.. o då missar jag första omgångens 2-3 matcher...

Jippie ja fick tillbaks min bil idag


.. nu är krockskadorna lagade, även den där på andra sidan som jag inte vet hur den kommit dit? Å det bästa av allt- den var nytvättad när jag hämtade den!

Invandrarna



..nja så här dramatiskt blir det nog inte när Lisbeth o Cissi o Zingo invandrar till Lindås från sin sejour i Vilnius den 1 februari.


..lite glada tjejer blir det nog, å dessutom åker dom på en resa till Egypten innan.

Välkomna hem tjejer!
O Zingo oxå!


Hoppas Are klarar sig bra därborta på egen hand då? Han är nog ungefär lika vass som jag i köket???

Invasion i Bangkok



..ser det ut att bli i slutet av mars, då det vankas dammiddag. Ser ut att bli totalt 10 tjejer från "IA-gänget"..
Ska bli skitkul. O det ser ut som om vi drar iväg till Koh Samet 27-29 mars. Det kan ju bli kul, för det är nog ett ställe jag inte haft funderingar på (för lugnt o vackert.?.).

Själv har jag bokat 24 mars-12 apr via Amsterdam med KLM för 6747:-. Får iallafall sällskap med IA på nerresan (o evt. någon av de som inte bokat än?)

O sedan i början av april så drar jag vidare på egna äventyr, vet inte riktigt vart, men Kuala Lumpur (Malaysia) ska jag nog till o evt. Singapore?? innan jag åker hem 12 apr. Man kan flyga till dessa städer relativt billigt från Bangkok ( < 1500 Bangkok-Singapore-Kuala Lumpur-Bangkok).. Och eller nåt turistigt som Pattaya?

Min andra hälft

,,ja alltså hon som saknas på min presentationsbild är Loretta,,

o hon o jag bokade ikväll in henne till Calella med mig den 28 maj-2 juni, själv stannar jag till 4 juni, o handbollskillarna är där på cup o annat kul 30 maj-6 juni.. Jag har lovat Jonas att boka in mig på ett annat hotell än deras, vi ska boka in oss på Maritim  dubbelrum m halvpension centralt vid havet för ca 1100/pp för 5 nätter, flyget ca 1270/pp (Ryanair)..känns helt OK.

...ska bli kul, fast jag tror inte dom har nåt Queens Garden där (se Alanya-bilderna om ni undrar vad det är..)?

Akupunkterad


..blev jag idag.. Känner då o då av trötthet i nacken efter krocken 18 dec (se inlägg länre ner..), så jag gick till syster på jobbet idag, o hon skulle låta mig träffa sjukgymnasten. Han råkade vara där o var inte bokad, så det var bara att kliva på.. Är nog nån disk som fått en liten smäll e.d. Jag blev förevisad några olika övningar jag ska göra, inte så himla avancerat som tur är, utan vrida huvudet lite hitodit..

..vi bestämde oxå att köra en omgång akupunktur, mest för att det är så himla skönt att ligga på mage o bara vila helt avslappnad i 20 minuter, man känner hur man tyngs ner, o det onda rinner av för ett tag iallafall..

..När jag kom hem kom jag bara ihåg 2 av de tre övningar han hade skrivit ner på en liten lapp som jag glömde kvar på jobbet... hur svårt kan det va då? att komma ihåg 3 övningar??

..ska känna på det här 1 vecka o då ska jag akupunkteras igen.

Apropå krocken, har nu fått besked från försäkring att jag inte bär nån skuld (visste jag väl, men det känns skönt att ha det svart på vitt)

Goa Gummor

..finns det gott om, bl.a Cathe då, som snickrat ihop en ny webbsida åt GoaGummor-gänget på http://www.goagummor.dinstudio.se/

Har förresten fått Lottas julklapppsspelkort, så ja kommer lägga upp dem oxå på www.goagummor.pixbox.se

På fredag är det dax o träffa en annan go tjej, Loretta, som ja inte träffat sedan hon flyttade till Biskopsgården. Vi ska kolla på premiären av Let´s Dance hemma hos henne, ska bli kul!

O på måndag ser det ut som om det blir Bangkok-planering med IA o ett antal mer eller mindre bekanta andra damer som evt.hakar på på dammiddag den 28 mars. O jag ser till min glädje att KLM tycks ha kampanj nu, har inte hittat biljetter under 8000:- från Göteborg vid nån tidigare sökning, och inte så billigt från Sthlm lr Köpenhamn heller... men nu kan man flyga för 6700:- från Gbg med KLM...

En del oflyt idag oxå

..i morse när jag skulle till jobbet, och skulle tända badrumslampan sa det bara poff o så blev hela lägenheten svart... Tog en stol o tryckte på alla återställninsknappar på el-skåpet i hallen, o vips kom en del ström tilllbaks, men långt ifrån allt..

Hann inte mer på morronen, men sen efter jobbet kom Jeroen o hjälpte med lampbyte i badrummet, o givetvis upptäckte han att jag inte återställt jordfelsbrytaren... trodde jag hade kollat alla knappar?

Inget flyt..

..jag la köksmissödet bakom mig o skulle ut på nåt jag är mycket bättre på igår- just det en shoppingrunda...o lite handboll (TAIKblixten i Torslanda).. men hann inte så mycket mer än utanför dörren förrän jag ramlade ihop som Bambi på hal is i trapporna ned till parkeringen, som alltså hade förvandlats till iskana...

Fick ooont i knät, samma knä som jag vred 1980 i Geilo.. men inte ondare än att jag kom iväg på min handbollsoshoppingtur...

För övrigt spenderades kvällen med god middag hos Jeroen, tillsammans med Jonas o Mimmi, sedan fika med Sarah hemma hos Are o Lisbeth i Lindås-mysigt..

Idag var jag nyfiken på TonysoLiselottes nya projekt så jag svängde förbi där o kombinerade med en sväng på Allum.. Jaja har man inte att göra så skaffar man sig kan man säga om det senaste men långt ifrån sista Rejnäs-projektet. Det blir nog kanon när det blir klart, undras om det blir nån hiss upp från garaget?

Jag en köksprinsessa? NOT



Det är nog bara att inse... Sarah du har nog fått alla kock-gener från Jansen-sidan...
Var så sugen på rimmad oxbringa... Hade läst på nätet att det fanns färdogkokta, men nån sån hittade inte jag..  Det lustiga var att på väg in i affären såg jag en artikel där nån besserwisser var upprörd över att folk inte ens kan koka kött idag... Hur svårt kan det va?
På med en kastrull med vatten o i med köttbiten... Gjorde under tiden fisk med rotfruktspytt (färdig från frysen varsin påse) ..gott faktiskt.
Kokandet avstannade när jag av misstag stängt av plattan.. vred upp den igen o gick o kollade på TV..
Började känna en skum lukt efter ett tag.. o jajamänn en kolbit o rök mötte mej i köket...
Får nog ge mig till tåls tills det serveras rimmad oxbringad på jobbet igen?
Ska nog hålla mig till säkra kort...  Hur vädrar man ut den brända lukten utan att frysa ihjäl?

En eldsjäls betraktelser-Norden Cup 27-30 dec



..Norden Cup är ju en handbollscup (vad annars???) för ungdomar  (i år födda 92-95) som Kärra HF anordnar 27 -30 dec. Jag tycker ju att jag gör en himla massa för föreningen, och brukar inte få dåligt samvete om jag inte skulle ställa upp på mer än att fotografera när jag kan, skriva o länka till Cupen,  sammanfatta resultat för Kärra-lagen.

..Så helt plötsligt en dag några veckor innan cupen drar igång hör jag mig själv säga; "Jag kan vara hallansvarig i Kärra (Llillekärr+Kärra SH), tänker ju ändå hänga där o fota Lö-Sö.."

..ungerfär så här blev det...

-Entusiastiska för små handbollare (97or) hänger i hallen o vill hjälpa till.
-Småtjejerna hjälper till med flaggupphängning
-Ringer försoven Herrspelare som ska vara speaker/resultatrapporterare. När passet börjar? kl. 14 på eftermiddan!
-Sitter som speaker/resultatrapporterare/musikskötare tills försoven herrspelare anländer..
-Ränner mellan hallarna o fotar, förklarar, svarar på frågor
-Beställer mat via tävlingsledningen i Valhalla. Blir givetvis fel, de jag beställ till har slutat sina pass innan maten kommit, försenad. andra ska ha specialkkost (domare jag inte ens beställt till).
-Asbjörn o jag krälar på golvet o städar upp rester av sprucken ispåse med en massa sörja o små kulor i...
-Jeroen hjälper till- Tack!
-J blir tillfrågad att vara hallasnvarig Må-Ti när jag jobbar o tar det..
-Andra dagen mer av samma sak o längre- 13 timmar i hallen.
-Massa matcher med grönklädda pojklag.
-Ringer försoven Herrspelare som ska vara speaker...
-Annan herrspelare har förtjänstfullt ringt kvällen innan o sagt att han bara kan stanna till 12-tiden, men han har iallafall ordnat en ersättare- sin lillasyster! Bra jobbat!
-Ger Jonas lite ledigt från sista passet så att nån kan gå o bowla o äta med släkten... så då ska jag oxå sköta musik o resultatrapportering
-Nu börjar även hemsidan för Norden Cup krångla
-Så förutom att fota se till att allt flyter i hallarna beställa fel mat till fel personer försöka få ihop schemat där det finns luckor i bemanning i hallarna så ska jag även lägga in resultat via Kärra Hf-sidan, byta länkar till Norden Cup parera en massa taskiga inlägg i Gästboken
-Kommer hem efter 13 timmar i hallen ska då göra nästa skift vid datorn beskära bilder lägga in bilder lägga in referat(som tacknämligt MK skriver).
-Bildprogrammet krånglar lägger ihop flera bilder med varann-precis vad man behöver 15:e Kärra HF-timmen på dygnet...
-Råkar sudda ut hela hemsidans Dokumentarkiv i stället för några inaktuella resultatrapporter
-17:e timmen har jag lyckats återställa Dokumentarkivet o uppdatera...
- Skäll för dålig städning i en av hallarna..
-Skönt att jobba på jobbet... men först till hallen o hänga upp resultatfiler som skickats från tävlingsledningen seeent kvällen innan
-Tillbaks till hallarna direkt efter jobbet. Löser bl.a av proffsfunktionär mer bilder mer resultatuppdateringar nu har tävlingsledningen förtjänstfullt kommit med en skrivare till hallen.
-Cupens sista dag..ska bara hänga upp lite resultat innan jag drar till jobbet
-Herrspelarfunktionär är sjuk/trött o måste gå hem innan passet ens börjat, andra herrspelarplatsen är inte fylld. Innebäs J o herrspelarlillasyster själva till kl. 12 sen J själv på fyra platser+ hallansvar...
-Guess what? Vänder på väg till jobbet o sätter mig som speaker/resultatrapporterare i Kärra  SH hela dagen
-Tar givetvis en massa bilder oxå
-Sista 2 matcherna Kärras A-ungdomar spelar placeringsmatcher förlorar tyvärr
-Badpersonalen kommer fram o frågar om jag har en gorvstädningspatrull på ingång.. Näää det är jag..
-Badpersonal hämtar städvagn jag börjar med Kärraflickornas omklädningsrum.."Är DU städerska här??" frågar en av handbollstjerna som är kvar längst förvånad.. "Säg vad jag INTE är.. handbollsspelare??"
-Badpersonalen (3 stora starka karlar..) tycker antagligen synd om den ensamma städpatrullen ??? o säger att jag inte behöver städa de 3 andra omklädningsrummen.
-Så vi hjälps åt att städa i hallen, gammal snus, blodiga papper, svettig begagnad tejp, halvfulla välta drickaburkar, kvarglömda grejer, klistriga vattenflaskor.. u name it...
-Musikanläggning ska plockas ner bord o stolar ska ställas undan ber väntande pojkföräldrar om hjälp o det gör dom.. Vi kan inte rubba högtalarna..
-Tillbaks till Lillekärr o lämna in grejer ..där J just gjort klart sin del..
-Puuh..sen till släktmiddag hos mammamopappa
-Tror ni jag är klar för det?
-Nää just det mer reportage mer bilder att lägga in klar på nyårsafton dag..

Så till den stora frågan: VARFÖR GÖR MAN DETTA??

Tjaa, några anledningar ??

~ Över 4000 besökare på bildsajten inom några dar..
~ Der ÄR KUL att vara en del av en stor gemenskap
~ Många roliga o bra matcher
~ Kontakt med ungdomar o andra föräldrar/supporters


RSS 2.0