Jag fick ett ryck..

..igår läs mer på http://goagummor.blogg.se/2009/october/mamma-o-dotter-dagx2.html

Det där med skönhet..

..sysslade vi med i tisdags, då via var ett gäng som var hemma hos Pia (från "Bangkok"-gänget), som hade skönhetsparty med produkter från Mary Kay.

Om man skulle sköta sitt ansikte enligt konstens alla regler så behövde man ungefär 8 olika produkter...
Visst var det sköna grejer, speciellt tycker jag det man kletade på händerna i början luktade gott ..:).

Nää, jag fortsätter nog med mina parfymerade Escada- och Kenzo-krämer i ansiktet, de funkar bra o luktar gott tycker jag. Testade ju apotekets allergitestade oparfymerade fuktgel för ett antal år sedan, och fick utslag, som försvann när jag slutade använda cremen. När jag ville lämna tillbaks den och få pengarna tillbaks vägrade Apoteket det. Så nu kommer jag ALDRIG att handla något annat än huvudvärkstabletter o receptbelagt där...

Det var iallafall kul att spana in Pias fina lägenhet mitt vid Vasaplatsen, och träffa Carol o Ulrika igen. Vi smider vidare på Vietnam-planerna...

En liten resa blev det i helgen oxå...

..då vi i Kärra HF´s styrelse var i väg på www.sjogarden.se...som ligger på Orust i Ellös. det blev en trevlig vistelse från lördag förmiddag till söndag eftermiddag. Mycket sånt som man inte hinner med i den dagliga ruljansen avhandlades, o sedan åt vi gott o samlades på ett av rummen för mer "tjöt" till långt frampå småtimmarna ... sånt behövs ju ibland.

Orust o Ellös ger en ju nostalgikänslor. Vi bodde ju i husvagn på Cravan Club mellan Hälleviksstrand och Edshultshall runt sommaren 68.. Tror inte jag varit i Ellös sedan dess..:). Har en massa minnen från den tiden som man kan småle åt.. av någon underlig anledning kommer jag ihåg den fria starkölen på västkusten sommaren 68..


Nu är iallafall en liten resa bokad....ikväll bestämde Jeroen och jag att vi åker till Appingedam (Holland om nu nån inte visste det), den 11-16 dec för att delta i 25-årsjubileet för Bar Meneer Jansen, som Jeroen ju startade med sina vänner, och som jag lånade ut lite startkapital till.

I huset alldeles t.h om bron bor Cees o Liesbeth, som numera är ensamma ägare till baren.

Istället för att bila hela vägen flyger vi med RyanAir till Weeze, Dusseldorf, och hyr en bil där (ca 27 mil). Jag slog på stort och checkar in en väska (330 SEK t.o.r), och då går det på 1155 för 2 flygbiljetter inkl. allt, och 1711 för hyrbil, VW Polo e.d. (bensin tillkommer). Känns som ett bättre alternativt än att bila hela vägen och ta färja, eller flyga till Amsterdam för ca 2000/pp o sedan ta tåget, eller en hyrbil de ca 22 milen..

Jag har inte varit i Holland sedan februari 2007, när Jeroens syster Maphi gifte om sig, så det ska bli jättekul.

Måste hinna med en tur till Groningen (ca 2,7 mil från Appingedam), där jag alltid kan spendera timmar bland affärerna.

Tyvärr så får jag offra lite för den här resan....f..n att det ska vara en hemmamatch för herrarna den 12:e... Måste få nån att Onlinerapportera, så jag kan sitta uppkopplad å följa matchen medan jag tar en Palm , godaste ölen ever, o förfestar..:)

Wow, vilken födelsedag det blev...

..det är såna dagar man vet att det är värt alla timmar man lägger ner, allt jobb man gör för att Kärra HF ska vara en så bra förening som möjligt.

..redan på måndagsträningen pratade killarna om att de skulle spela för Jonas födelsedag i hemmaderbyt mot Hisings-laget Warta på hans födelsedag Fr 9 okt.

..och som dom gjorde det, och vilken födelsedag Jonas firade! Sju mål och ett gott försvarsarbete blev det på 21-årsdagen. Och till presentsamlingen, där bl.a en låda öl fanns med, så adderades ett paket från Newbody, som priset för matchens lirare!

..till höjdpunkterna hörde ju heja-klacken Stingers stående oavtioner när Jonas gjorde mål, då de sjöng Ja må han leva!

Firandet fortsatte på hemmaplan med stora delar av lagkamraterna o andra kompisar till långt in på natten!
091009 HA Warta-0024-1

091009 HA Warta-0261-1

Idag för 21 år sedan...

..var jag ännu tjockare än den 26 juni 1987...
..det var nämligen en grabb som skulle ha fötts 28 september som inte hade speciellt bråttom ut i livet.. Han har tagit det ganska coolt med det mesta sen dess..
..men när han väl bestämt sig gick det undan.

På den tiden skulle man ha med sig patientbricka när man besökte den svenska sjukvården. Och när jag kom till Mölndals sjukhus vid 4 på morgonen med jätteont så kunde jag inte hitta min patientbricka, och då ville dom inte skriva in mej...

Jag fick bara ondare, och kunde än mindre leta efter patientbrickan, när det till slut kom fram en barnmorska som sa: "Ser ni inte att hon ska föda barn? Patientbrickan får vi fixa sen..." Så då slapp man med nöd o näppe iallafall stå i korridoren o föda barn...

Det där med ryggmärgsbedövningar, badkar o sånt kunde jag bara glömma, trekvart efter vi kom in till sjukhuset var Marc Jonas Jansen född.

Till skillnad från Sarah, som av vissa gick under benämningen "Onkel Fester" p.g.a avsaknaden av hår på huvudet, så hade Jonas långt mörkt hår.

Så var då den första i vår släkt född i Sverige. Och alla som kom och hälsade på på sjukhuset tyckte han var slående lik sin morbror Are..

Lille Jonas växte ganska snart om sin storasyster, och sedemera även om morbror o pappa...

Men som Are påpekade i sitt tal på min 50-årsdag, så är han o Jonas fortfarande jättelika..de har samma antal kvadratcentimer skinn, bara att Jonas är mer utsträckt :)

Lika som bär?

Han tar det fortfarande ganska coolt Jonas, men när han väl bestämt sig kan det gå undan..

Och han lever, sedan han gick omkring och sjöng på denna i 4-årsåldern efter devisen:


..och det gör han alldeles rätt i :)

Stort Grattis på födelsedagen !

I övrigt då..

..så mår jag efter omständigheterna väl. 1450:- och en trasig tand fattigare bara. Hatar ju att gå till tandläkaren, brukar säga att jag hellre föder barn...

..så idag när jag kom dit, (bokar alltid sena tider, för man är ett vrak redo för psyket efteråt, så att gå till jobbet är inte att tänka på..), så hade jag glömt att införskaffa de lugnande tabletter de meddelade mig sist att jag kunde ta nån timme innan...då var jag nära att vända i dörren..

..men jag bet ihop och med hjälp av två urgulliga tjejer som var tandläkare o tandsköterska gick det hela vägen. Max antal bedövingsampuller de får ge på en behandling är 5. Så vi bestämde snabbt att det var bäst att langa in 4 direkt, o ha den 5:e i beredskap omutifallatt.. Men den behövdes aldrig.
Men medge att knaket o dragandet inte är så kul...

..känslan efteråt är obeskrivligt skön... YEZZZ, jag klarade det...o sen var det bara att gå o bänka sig i hallen o avnjuta lite Herrlagsträning...

Jag en modellmamma...

..kan man väl säga, efter att jag medverkat i planeringen av Newbodys nya katalog. En väldans  massa mejl fram o tillbaks blev det, innan katalogfotograferingen blev av idag.

Tänkt datum var i lördags, men ovädersprognosen gjorde att det sköts upp till idag.


Så jag åkte till Kärra över lunch och träffade teamet, pratade lite kameroe o objektiv med "proffsfotografen, som berömde mina bilder för Kärra HF :), och åt lunch med dem och modellerna, som alltså var handbollsungdomar mellan 10 och 29 år + Magnus Wislander. Ska bli spännande att se det färdiga resultatet.

RSS 2.0