En resa till bokad...
..drar till England 18-22 juli, skrev mer om upplägget och den konsert jag ska besöka på
http://goagummor.blogg.se/2010/march/london-it-iso-sommarstaden-brighton.html

Lägger in lite musik ... av ett band som länge tillhört favoriterna o som jag nu ska få se live den 19:e juli:
http://www.youtube.com/watch?v=o8iWC9lg7js

JAAA, jag är en sucker för 80-tals-synth...lyssna t.ex på detta underverk av Jean Michel Jarre, som jag gärna ser live igen!
http://www.youtube.com/watch?v=dLLSDqxBpUM

Men tro inte att jag bara fastnat i 80-tal, ibland hör man nya låtar som är riktigt bra, o man blir lite smålycklig när man lyckas ta reda på vad både band o låt heter... Här det senaste exemplet, som jag nyss fick reda på (genom att fråga en tjej som jobbade i en skoaffär där jag hörde låten...).  Hade ingen aning om att det var Black eyed Peas som låg bakom den...de går från klarhet till klarhet tycker jag...kanske dax att leta upp nån konsert med dem med???


Har ju inte varit så flitig med inlägg på sistone, så det är väl lika bra att slänga in ett

Glad Påsk!

Jag ska under kniven...

..jäpp nu är det dax..börjar bli nervös.. har nu fått tid för min knäoperation den 8e april, på Kungälvs sjukhus. Har väntat sedan tidig höst på tid. O givetvis sammanföll den med en planerad tjänsteresa som jag lite hade sett fram emot (Västervik o Kristinehamn, inget exotiskt alltså...). Kollade med sjukhuset om jag skulle kunna åka, om jag hyrde en automatväxlad bil, men det var ingen god idé tyckte det, standard är att man blir sjukskriven o ska det lugnt ca 1 vecka efter operationen.

Det ska alltså kollas om det hittas nåt mysko med en menisk e.d, det vet dom inte förrän dom öppnat o kollat. In- o ut på samma dag iallafall...

Det värsta är nog att man inte ska käka treo på en vecka innan...:-(.

Vegas baby!

Planerandet fortskrider. När lägenheten i New York föll på plats var det dax att ta sig an nästa etapp. Så nu är 6 st enkelbiljetter New York-Las Vegas bokade för 19 juni, 200 USD/st inkl. skatter o.d. Vi flyger med Southwest från La Guardia, flygplatsen närmast Manhattan.

Sen så var det det där med boendet. Karolin som ju är ute o reser bodde på Excalibur o tyckte det var bra. Sarah sa att hon tyckte Luxor hade sett trevligt ut när hon passerade def, dessa båda ligger lite söderut på "The Strip" eller Las Vegas Boulevard som det heter. Själv hade jag spetsat in mig på något mer mitt i smeten, som Harrahs eller Flamingo. Men vi beslutade oss för Luxor i alla fall.Och det är mycket roligare att leta hotell i Las Vegas än i New York. Ett dubbelrum på Luxor (3 eller 4 stjärnor beroende på var man kollar...) kostar då 420 SEK/natt inkl. skatterna (frukost ingår inte). Ska bli kul, de flesta jag hört gillar Las Vegas.. Bokade genom www.resfeber.se som hade de bästa priserna när jag jämförde på flera svenska o utländska siter...

Nästa uppdrag blir att hitta en hyrbil för 6 pers för våra dagar på Västkusten (San Diego, Los Angeles....), och när vi har bilen kanske vi inte förbokar allt?

Äntligen har vi bokat boende i New York...

New York City (Emporis Image No. )
..där vi dimper ner den 15:e juni vid lunchtid. Jag har lagt ner en del möda på att hitta nåt centralt i New York, utan att lägga en förmögenhet, vilket man tycks få göra om man vill ha nåt vettigt hotellrum... Så jag har kollat på lägenheter på olika sajter, och inågra fall skickat förfrågan, och fått tillsvar att de varit upptagna, och fått rekommendationer på nåt sämre o dyrare...

Men igårkväll var jag inne på en av de absolut bästa resesajter som finns www.reseguiden.se , och sökte i deras forum på lägenhet New York. Där var det ett antal som bokat via agencyn www.airbnb.com och var nöjda med det. Så jag googlade och kollade och hittade en lägenhet som nu är bokad. 1079 USD inkl. alla taxes, fees, o.s.v för 6 personer i 4 nätter, får anses OK för läge i närheten av Empire state building på 30th street..nära 5th Avenue. Sarah var inte sen att påpeka att den låg nära "Museum of sex" oxå....
Här kan ni se mer om den:
http://www.airbnb.com/rooms/8329


Så nu ska jag ge mig på nästa etapp: Boka enkelbiljetter med flyg New York-Las Vegas 19 juni, och 3 nätter hotell där. Några tips?

Hemma igen...

Bara så ni vet...:-). Damp ner igår enligt schemat, till ett något mindre snöigt Göteborg än när vi åkte. O idag känns det ganska vårigt fast det är kallt.

Jobbade idag fast jag inte hade tänkt det, men då har jag ju en dag tillgodo en annan gång...

Ska snart bege mig till mitt andra hem, Lillekärrshallen, där herrarna har match mot Aranäs 19:21 (som vinner Allsvenskan o tar klivet upp i Eliten nästa säsong..). Att vinna över dem hade varit en skalp som heter duga..:-).

Sista dagen i Agadir.....var vi såklart i souken o det blev lite shopping igen, linnen, leggings, o Carol fick köpt sig en fin kaftan oxå...

En del regn på morgonkvisten var det, men souken är ju inomhus o taxin kostar inte mycket...

Sen blev det jättefint väder och vi drog ner mot strandpromenaden, tar ca 10 minuter att gå från hotellet. Där satt vi på en mysig uteservering med varsin öl o bara njöt i solen och värmen. Såklart att serveringspersonalen uppvaktade oss med varsin ros, som vi nu lagt i samlingen i en skål på hotellrummet.

Carol passade på att klippa sig för en hundring, och snart ska vi ut för sista middan här... Frågan är ska vi gå uppåt dom mysiga lokala kvarteren o haken, där man inte kan få sig nån alkohol, men himla goda fruktjuicer, fast mangon har nästan alltid varit slut när jag beställt...eller neråt hotell- o strandpromenden, där man kan få sig en öl ???

9.15 blir vi upphämtade av Ving imorron, och vi ska landa på Landvetter 18:20 med DK 2638 om allt klaffar, efter en härlig vecka här. Har läst på lite bloggar att snön smält? Hoppas?

Inför resan köpte vi lite frukt av den här söta gubben, som dock inte lyssnade på att vi inte ville ha några jordgubbar till när han inte fick ihop det med dom vikter han lade på den gammaldagsa balansvågen.


Bland ormtjusare o basarer i Marrakesh...

...var vi på måndagen. En rolig utflyktsdag, som började med att vi gick upp tidigt, för att ta bussen kl. 7 på morronen, en resa som tog ca 4 timmar (har läst att det är ca 26 mil). Bussen var det inget fel på, en ganska modern Volvo med AC.

Himla tur att dom är ISO-certifierade :-)??

90 MAD per väg o person fick vi hosta upp (ca 85 SEK).

Det var ganska kallt (ca 14 ?) och man såg de snöklädda Atlas-bergen i bakgrunden i Marrakesh. Självklart så var det stora torget och basarerna målet, och när vi satt på en av takterasserna och åt god lunch, så var det riktigt varmt o skönt.

Från minareterna ropades det till bön, och det var ju några stycken o alla på en gång i stereo...som tur var bara en kort stund.

Ormtjusare gick jag långa omvägar förbi...
Tyckte också det var äckligt med alla låtsas-ormar dom gick omkring o sålde...


En öl till lunchen kan man glömma på de flesta ställena här i Marocko, men glassen var ju god.

Vi gick o gick som man brukar göra i städer, och vi kom hem med några påsar som vanligt, innehållande Converse, linnen, sjalar o Carol shoppade en jacka, en som där som man tänker sig fåraherdar i bergen har...

När vi skulle ta taxi tillbaks till busstationen som låg en bit utanför Medinan (~Gamla stan), så sa taxichaffuísen att det fanns 3 busstationer! Och vilken skulle vi till? Det löste sig när jag visade biljetten ..:-) "Gare routier CTM",

Vid midnatt var vi hemma, helt slut efter en kul dag.

RSS 2.0