Hemma igen..

..och jag har saknat okryddad mesig mat. Här är sista måltiden i Korea, vid Oceanside hotel, i en liten håla långt från Seoul (kostar typ 750:- med taxi en väg enligt hotellet), men inte så långt från flygplatsen.
Inget boende jag rekommenderar, fel hål, nästa gång ska man nog åka från Gimpo inrikesflygplats inåt stan itället.
Nån marknad blev det alltså inte på kvällen, man var rätt slut när man landade i den lilla hålan uti ingenstans vid 18.30-tiden...
Nåväl pratade med en trevlig tjej i flygplatskön som sa att båda marknaderna i Seoul har öppet till åtminstone mellan 22-24 på kvällen...


Maten valde vi (Kollegan o jag) efter att ha kollat på bild i menyn. Engelska kunde dom inte. När vi frågade vad det gulvita fasta på bilden var, gick dom ut o hämtade ett ägg o visade upp. Starkt som satan var soppan ägget o nudlarna låg i iallafall..

Ytterligare bevis på knackig engelska i samma restaurang:


Well sista kvällen (onsdagen) så drog vi tre svenskar som var kvar vidare till en ganska sjysst bar i närheten av hotellet.


Bäst o fråga om var det finns nån sjysst bar...

där de unga koreanska bartendrarna spelade av mina kollegor öl på darten, de var ganska skickliga på att trolla med kort o grejer som försvann, svinga flaskor som Tom  Cruise i Coctail o.s.v...


Möte och middag

..stod på agendan idag.

Frukost ingick inte på hotellet, så jag gick tvärsöver gatan till välbekanta Starbucks, där man iallafall får sig en riktig espresso. Till det Cinnamon-roll, inte så nyttigt kanske men gott.

Desto nyttigare äter man ju på kvällen, när man ska gräva bland mer eller mindre kryddstarka fiskar o grönsaker,

Vi blev upphämtade i bil och körda till fabriken där mötet äger rum. Idag hade alla herrar blågrå likadana fabriksjackor på sig. Kan bara konstatera att de var mycket pålästa, med massor av frågor, så ett hårt jobb väntar oss.

Men uppenbarligen har jag ett o annat att lära mig om hur man håller folk vakna, cirka hälften somnade på min genomgång ..:).

Och första gången dom annonserade coffee-break följde kollegan o jag efter dem ut i korridoren till ett annat rum där vi trodde kaffet serverades, men det var rök-rummet, dit de ville försvinna titt som tätt under dagens möte.

Kaffet fick vi som tur var blanda själva idag, så det blev inget blask eller sött för min del, utan en rejäl dos Nescafé.

Det kan tydligen regna en hel del här (fick vi bl.a reda å när regn/timme o dygn visades), och vi fick bevis på det hela dagen idag. Givetvis såg dom till att vi alla hade paraply när vi gick i kulvertar till matsalen, där de hade gjort iordning korv o hamburgare till oss... Ok, godare än den bönröra de hade som huvudmål...

På kvällen (efter 10 min paus på hotellet) blev det middag på nya bakgata, där ca 13 olika fisk o grönsaksrätter o en del kött åts. Den numera välbekanta gråbeige rissörjan annonserar att nu är middagen snart slut. Gillar att dom inte håller på o fjantar sej med vinprovning rött eller vint till fisk/kött o sånt tjafs...näää, här är det öl (för dagen ny sort, lika god som gårdagens) o snaps som gäller rätt av. Och det behövdes när det vankades Ammonia-fish, koreansk surströmming...en upplevelse...

Han som igår frågade efter min ålder, hade idag på sig en himla snygg slipps, typ Aprikos-blommig med glittriga stenar på, har aldrig sett nåt liknande, men gillade det!

Avböjde kaffe idag...är nog bäst att köra egendoserat Nescafé eller Starbucks...

F.ö så finns här liksom i övriga Asien jag besökt en väldans massa SevenEleven, Mc Donalds KFC mm...

Trafiken är riktigt sansad, här verkar inte vara så farligt att köra bil själv. Inga tuktukar o moppar så långt ögat når..

Koreansk middag #1 avklarad

..ojoj, vi blev upphämtade i bil av Lee (hur många härnere heter inte det?) vid 18:30 (sju timmar före hemma..)  Är nog inte ens nån idé att försöka uttala deras riktiga namn?

..han körde runt på lite bakgator o tillslut hamnade vi på ett ställe där alla tog av sig skorna, jag med (himla tur att jag målade tånaglarna häromdagen)..
..där mötte kollegorna ~Han,Ton,Kim & Wan upp, sen var det bara att bänka sig på en kudde på golvet o försöka sitta skräddare (gick väl sådär) vid det 20 cm höga bordet.
Där skulle vi då äta från inbyggda grillar, jättegoda lövbifftunna köttbitar. Tillbehören var alla möjliga grönsaker mer eller mindre starka. Allt rött ska man akta sig för om man inte vill ha för starkt.
God koreanskt öl Cass serverades till, även typ 20%-ig vodka som snaps, helt OK. Jag fick en egen hjälpreda, en av servitriserna som plockade o plockade ihop mat till mej, då jag var helt sämst på det där med pinnar. Hon visade oxå hur man sveper en snaps..:)
Gott o trevligt.. nåja när köttet var uppätet så kom det in 2 soppor 1 stark bönsoppa o en beigegrå sörja med ris i som såg ut som diskvatten, på det vindruvor som smakade totalt annorlunda än man är van vid.

Det sista som serverades var ytterligare diskvatten som skulle föreställa kaffe. När vi inte gillade det kom de n med supersöt Espresso, som jag nte heller kunde dricka upp..:/

Men mitt i ätandet och drickandet höll jag på att sätta i halsen, när han som var bossen tror jag, frågade hur gammal jag var .... 56 sa jag...o hade nästan väntat att få höra att jag ser yngre ut o.s.v... men nää...det var ungefär vad han gissat, själv var han två år äldre..
Jaja, nu har dom frågat om en dams ålder, då måste jag fråga om dessa 50+-herrar o deras korpsvarta hår... och jooo dom färgar det hela högen...:)

Dom hotar med "Ammonia-fish" imorron.. d.v.s typ koreansk surströmming... O jag som inte ens ätit svensk surströmming  nån gång..

Kändes bra att träffa dom iallafall, underlättar nog kommande möten..:)

Over and out from Ulsan för nu..

Installerade på Lotte hotell

.i Ulsan efter 21,5 timmars resande. Då hade kollegan o jag tänkt utforska närområdet, äta lite o en göra en tidig kväll...
I närområdet hittade vi bara lyxaffärer tyvärr...
Men våra koreanska kunder ville träffa oss över middag redan ikväll, så då blev det till att stresa lite... Hittade inget att shoppa på den ca timme jag var ute...:/
Jaha, eller hur? Så kan det se ut när man surfar på en koreansk dator.
Utsikt från mitt rum på 17:e våningen
Hotellrummet, ganska sjysst...uppkoppling med kabel..
På vår vandring här så tyckte vi oss iallafall se att bilparken ser annorlund aut än hemma... Många stora svarta eller silvriga Hyundai-sedaner ser man här, bilparken är nog generellt nyare än vår?

Gimpo airport Seoul

..befinner vi oss pa just nu. Surfar pa en koreansk sationar dator utan svenska tecken, med gratis Internet. Fanns inget gratis tradlost har...

Man kanner sig ganska seg sahar kl. 5.30 svensk tid, 12.30 koreansk tid. Lang vantan pa inrikesflyget. Har ar ca 23 C dimmigt o klibbigt. Valdigt lerigt eller mycket ebb runt flygplatsen, gronare o bergigare an jag trodde det skulle vara.

Jag hade uppenbarligen tur som fick med min resvaska, kollegans ar fortfarande kvar pa Landvetter o kommer imorron...

Skont att flyga business, man kunde falla ut stolen ordentligt o sova ett tag.. och sa har jag antligen fatt se Sex and the City 2..Kul film!


Loungen på Helsingfors flygplats

..har jag kommit till nu, där jag intar dagens andra Campari-juice. Rätt länge sen man flög business senast... man blir härligt ompysslad, o maten serverades på Ittala-tallrikar med dryck i Ittala-glas. Men laxen var lika torr för det.

Om en timme ska vi boarda mot Seoul, och med på resan är kontraktet, det kan ju vara bra att veta vad vi har sålt ?! Men vilka konstiga engelska ord det finns...

Packningen går i svart-vitt-grått hoppas det blir bra...

Vet inte hur jag har det med uppkoppling där nere, men ska försöka få till nåt inlägg iallafall!

Over and out från ett grått Helsinki

Lite mer exotisk tjänsteresa...

..än de senaste turerna till Vetlanda o Ånge-trakten ska jag till nu...

Sö 5 sep 13.00 lyfter jag med destination Ulsan,Korea. Flyger via Helsingfors o Seoul.


Det är Mr Evy Knoph o några (andra?) herrar som de reserverat plats till på hotel Lotte.


Hoppas evt. hinna ut på stan något oxå..
http://www.virtualtourist.com/travel/Asia/South_Korea/Ulsan_gwangyoksi/Ulsan-1056917/Things_To_Do-Ulsan-BR-1.html#1
.men business first...

To 9 sep beger vi oss itll Seoul där vi bor nära flygplatsen. Hoppas hinna med en sväng in till stan på kvällen, där det finns marknader som har öppet långt fram på småtimmarna...
Namdaemun Market
t.ex Namndaemun Market

Utdrag ur wikipedia
Shopping Seoul
  • Namndaemun-marknaden, Nära centralstationen. Den största marknaden i Seoul, här finns mycket turister och utbudet är stort. Det finns mycket bra fynd att göra. På marknaden finns också många matstånd och resturanger där man kan äta väldigt billigt. Framför allt framåt kvällen öppnar de flesta upp.
  • Dongdaemun-marknaden, En mindre marknad som till en stor del är inomhus.

RSS 2.0