Time to say Goodbye

...till den grymt gästfria Lena, all fin service från Kun Ahmon, goa roliga resesällskapet Mia och Bangkok, men jag säger som jag sa när jag lämnade det underbara stora landet i väster (citerat från Arnold Schwarzenegger):"I´ll be back"!


Vid 16 kommer chauffören och hämtar oss, 18:55 (12:55 svensk tid) avgår CRL 533 till Stockholm från http://www.suvarnabhumiairport.com/main_en.php 
http://www.suvarnabhumiairport.com/flight_schedule_passenger_departure_en.php?airline=CRL&select3=ARN&submit3.x=30&submit3.y=35&flight_no=533&flight_date=2011-02-01
2 feb 00.20 ska vi landa,
http://www.arlanda.se/arn_utr_ankomster
6:10 avgår SK0149
http://www.arlanda.se/arn_inr_avgangar?date=none
som landar på Landvetter 07:10.
http://www.arlanda.se/got_inr_ankomster?date=none

En härlig vecka har det varit!

Kommer sakna att bada med den här utsikten:


Och kanske den här också:


Får väl se när det blir bloggat igen?

Back in Chinatown

..På måndagen tänkte jag att jag skulle ta en annorlunda resväg till Chinatown, Tuktuk ner till Phrom Pong, Skytrain en hållplats till Asok, byte till MRT (tunnelbana i st.f BTS, skytrain) http://www.guidetothailand.com/maps-thailand/map-bangkok-subway-skytrain.php från station Sukhumvit till Hua Lampong i Chinatown.

Marknaden sedd från gångbro.. det är ganska skönt svalt där inne, dom har nog AC där på nåt sätt?
Ska komma ihåg att gatan man vikar ner på till flodbåten, där ska man leta efter "SCB", som inte betyder Statistiska CentralByrån utan det är nån bank...

Sen skulle det inte vara så långt att gå till andra sidan av marknadsgatan Sampeng lane...

Well, det var nog den sämsta idén hittills under resan. Hittade inga skyltar åt det håll jag ville, ingen fattade när jag frågade o.s.v... OK, då får det väl bli tuktuk eller taxi..Tuktuk skulle ha 20 Baht (ca 5 SEK), men då skulle vi stanna o tanka på ett ställe... har ju aldrig gått på det där när dom åker till skräddare, juvelerare o.d... så jag sa "no stop", men det ville dom inte.. så det blev Taxi...

Visade på kartan vart jag ville, och fick en lång harang på Thailändska tillbaks..haha trodde han jag fattade??? Efteråt har jag tolkat det som att han sa: Det går nog snabbare att gå..:-). Well, satt i taxi ca 45 minuter, o blev till slut avsläppt i den totalt andra änden längst bortifrån där vi startade, och 73 Baht fattigare... hmm, så det blev inte så bra som jag trodde.

Här får man trängas med moppar o matvagnar...me like!

Men shoppat blev det, lite färgglada väskor, några sjalar, armband, läsglasögon... hittade sko-delen av marknaden också, men där var det bara "wholesale", d.v.s minst 6 par..jag frågade var man kunde köpa ett par..I Pratunam! svarade dom då..

(..fast allt inhandlades inte idag..men bl.a leopard-dragväskan, o de små portmonnä/telefon/kamera-fodralen..o en del armband, några nyckelringar o läsglasögon..)

Dagens lunch blev sjukt god banana-pancake (25 Baht) av den här damen, fick sitta på en platspall mellan matvagnarna).

Bestämde mig för att ta flodbåten, och 2 Sky-trains hem istället...trångt som tusan, men det fick gå..:-).

På kvällen god sista middag hemma med Lena och Mia, som hade varit iväg på fotmassage. Och så skrattade vi oss igenom resten av Solsidan säsong 1.

RSS 2.0