Säger återigen som Arnold

..I´ll be back! Bloggen har haft driftproblem i helgen, men ser ut att vara sig lik nu..
..men jag hinner inte mer än att kontsatera at jag haft supersköna dagar här med mycket traskande o 2 olika o roliga musikupplevelser..
..får nog uppdatera mer när jag kommit hem...för nu kommer snart shutteln o hämtar mig..
..landar ti 11.15 från münchen..
...det här lilla skjulet på 125th i Harlem är Cotton club, där jag var på Gospel-brunch på söndagen..:) Äckligaste maten på hela resan, grids, brända kycklingar...men rätt kul ändå...
Värdelöst vetande: Tbanan snittar ca 4 streets/minut har jag märkt... av alla städer jag åkt T-bana i så har NY den klart slitnaste, väldans dåligt underhållna stationer, med flagnade färger, rostigt, murrigt, murbruk saknas i trapporna m.m... En enkel kostar 2,5 USD, blir lite billigare om man köper kort man fyller på..

New York dag 3

..har jag bara drällt runt och njuuuutit av denna härliga stad.

jag begav mig bl.a ut på promenad uppför 5:e avenyn, där jag såklart slank in på Svenska kyrkan på 48th street, och tog en brunch med ägg-o ansjovismacka, kaffe o kanelbulle, medan jag bläddrade i lite svenska tidningar.
Uppe vid 59th street på 5 ave ligger Applestore, www.applestore.com som visst har öppet dygnet runt. Skulle kolla lite på Iphone till kompis, men det funkar inte att köpa här, blev lite fast vid en av alla Ipad2 som fanns att surfa på, men i grund o botten är nog en Netbook mer rätt för mej..
Ingången till Applestore, rätt cool affär...

Sen var jag nere vid 34:e o råkade hamna på Macys, världens största varuhus, där dom hade väskrea...hmmm...kom ut med 2 Fossil- och 1 Guess-väska iallafall...
Skönt att bo så man kan vila lite mellan varven..hotellet är den lilla röda byggnaden bakom Connoly´s -skylten...

Rammstein på Izod Center 5 maj

..det var ju det som fick mig att bestämma mig för denna resan, och det ångrar jag inte. Väldans show med en massa ljus och pyroteknik, i en ganska fullsatt arena.

Förband var ett annat hårdrockband som hette Combichrist, också bra tyckte jag! Taxin från Jersey Gardens kostade nästan lika mycket som konsertbiljetten (70 resp. 76 USD), men det fick det vara värt, verkade krångligt att ta sig kommunalt..
Gillade konserten mycket, kul att ha sett Rammstein live, men den slår inte Depeche Mode eller Jean Michel Jarre (han är ute o turnerar igen, ska kanske leta upp nåt??)

Tillbaks in till New York gick det bussar till Port Authority, ca 10 min promenad från hostelet för 5 USD. Det blev snabbt låååång kö till bussarna, mn jag avr relativt långt framme o var hemma vid ca 00.30, undrar när dom längst bak kom hem... Inte blev det bättre av att Lincoln-tunneln som förbider New Jersey och Manhattan delvis var stängd..

Dag 2 i New York

..dvs torsdag 5 maj, ägnade jag mig åt New Jersey från morron till kväll. Gick de tre "blocken" ner och 1,5 block västerut till Port Authority bussterminal, och frågade mig där fram till bussen till jersey gardens outlet. Fick gå runt några svängar, men sen hittade jag buss 111 som för 6,5 USD enkel tog mig och ett gäng andra till Jersey Gardens outlet-center...resan tog ca 25 min. Bussarna från port Authority till New Jersey behöver inte blanda sig så mycket med Manhattan-trafiken, den rullar mer eller mindre direkt ner i Lncoln-tunneln. Det är en ganska stor mall, med en massa outlet-affärer blandat med några vanliga, som t.ex HM, som inte hade minsta lilla rea..:/. Det jag gillade med jersey garden var bl.a att det inte är mer än 2 våningar högt, så man vågar gå överallt. Expedierade några beställningar på jeans och sneakers..och shoppade litegrann smått o gott.. Rekommenderar stället, bl.a Hollister hade bra grejer till sjyssta priser. någr kassar rikare och dollar fattigare var det då dags att bege sig till kvällens event, konserten i Izod Center.

Trivs faktiskt himla bra här på Big Apple hostel..

..nu när jag dessutom upptäckt att det går att få trådlöst gratis på rummet, fast det står att det bara finns i det allmänna utrymmet.
Så här ser det ut i de allmänna utrymmena. Inga soffor att krypa upp i e.d.. ganska trångt men ok..köket är fräscht med en hightech spis o nya fräscha tekoppar.. mellan 14-15 får man inte vara där, för då städas det. Annars är det öppet till kl 2..
Mina roomies är tjejerna som syns på uteplatsen på översta bilden, dom är från Västra kanada, och är 18-19 år och ute på sin första roadtrip, dom ska flyga till Washington, hyra bil o köra till San fransisco, en resa på totalt 4 veckor.. dom drog så fort de hade åldern inne :-).
Vilar mig lite mellan rundorna nu, det är det som är så bra med att bo såhär centralt... ska snart dra ut igen, tror det blir området runt 34th street då.

Fick lite oväntat sällskap såhär första dan i New York

..då jag fick reda på att Tina från Kärra med resesällskap fortfarande var kvar här i New York. De åker hem imorron efter en härlig vecka, där de hyrt lägenhet i Harlem, via samma firma som vi hyrde av förra året, www.airbnb.com
De skulle gå och se Mamma Mia såhär sista kvällen, men en gemensam Mojito o en bit mat hann vi med, på 155 W 43 st (Americana e.d hette stället) och en del utbytande av tips :-). Tack för trevligt sällskap Tina & company !:-). I såna här situationer är ju Facebook suveränt!
Inga dåliga pizzor tjejerna fick in, typ varsin familjepizza.
Sitter nu i det lilla "Allrummet" på hostelet, där det är NBA-basket på TV, mest ungdomar med laptops som hänger här, och det är avslappnat..
Har inlett shoppingen lite lätt med ny strömadapter (Sarahs passade tyvärr inte min datorsladd) o datormus (den jag köpte i Bangkok funkade inte så bra).. men måste erkänna att jag blev lite avis på Tinas systers fina Guess-väska, som hon köpt nere på Century 21.
Imorron Jersey Garden o sen Rammstein-konserten :)..blir nog dåligt med uppdatering här då...men som ni märker går det ingen nöd på mej!

Incheckad i ett regnigt New York..

..flygningen gick helt OK, tycker inte den "lilla" Boeing-maskinen med 2x3 säten var så skranglig som en del skrivit på www.reseguiden.se. Egen skärm, bra benutrymme, och ström till datorn, vad mer kan man begära?
Lite guppigt var det på sina ställen, men det hör till när man flyger.
Shuttle med Airlink funkade bra, körde via Holland tunnel, så vi dök upp på södra Manhattan, så det blev en liten seightseeing längs med 6:e avenyn innan vi var framme vid big Apple Hostel.
Stället är inte ett under av finputsning, men sängen var skön, och de gemensamma dusch- och toilett-utrymmena såg fräscha ut, så för typ 220 USD för 5 nätter så får det duga.
Foto från rummet på big Apple Hostel (innan jag varit o hämtat ut lakan m.m, som lämnade sut från kl.17)
Läget är ju kanon, ett stenkast från Times Square, där jag nu sitter på ett av alla Starbucks o plitar ner dessa rader. Det som är mycket bättre med Starbucks http://www.starbucks.com/ i år än förra året är att Internet nu är gratis, och utan lösenord, sånt gillas, inte bara av mig, här sitter massor med folk med sina laptops :)
..så om en liten stund drar jag vidare, får se om det blir uppåt eller neråt...:) En o annan affär lär det ju bli  iallafall...

OK dax igen- New York nästa!

..sa ju i somras som Arnold Z " I´ll be back"
...fast ett tag igår eftermiddag undrade jag... Fick ett mejl på eftermiddagen att mitt flyg till Köpenhamn var inställt, inget mer, inget att de (Continental) skulle boka om mej eller så... Ringde SAS, som är deras samarbetspartner här, och de bekräftade det inställda flyget.. nu vidtog en cirkus med telefoonsamtal till USA o SAS, med motstridiga uppifter, Continental-tanten sa att planet var återinsatt, medan man på SAS (och www.swedavia.se ) sa att det var inställt..
Nytt samtal till Continental med 45 minuters väntetid, då jag bl.a roade mig med ett inlägg på Continental-sidan på Facebook. Medan jag slutligen fick fjälp i telefon, blev jag uppringd på mobilen av en som läst mitt meddelande på Facebook, och inom 10 minuter såg till att jag var ombokad via Stockholm utan tidsförlust.
Så nu kör vi! Landar 11.55 NY-tid, där jag har beställt
Shuttle  från Newark med www.GoairlinkNYC.Com för 35,1 USD tur o retur från dörr till dörr, ca 8 dollar mer än bussen till Port Authority på 42:a kostar...
till
Big Apple Hostel www.bigapplehostel.com, bokat via Hostelworld.com där jag ska bo i female dorm (4 sängar, jag har livit lovad underbädd...). Det ligger på 45e gatan mellan 6 och 7 ave...väldigt nöra Times Square alltså.
..
Den 5e är det dax för konsert, Rammstein på Izod arena, New Jersey, det går bussar dit från Port authority..
Mer senare, nu är det dax för boarding!

RSS 2.0