Vardagslunk i Ulsan


Dagarna blir till veckor, veckorna blir till månad, och nu är det snart slut på äventyret för min del, hemresa 28 april. Ena kollegan uttryckte ganska väl vad fler av oss tänker: "Man får nästan dåligt samvete för att man inte längtar hem mer..."

Jobbet framskrider med två steg framåt och ett steg bakåt, ganska OK alltså..

Det som blivit vardagslunk för oss här kan man ju vänja sig vid och lätt stå ut med...

Väckningsservice, ner till dignande framdukad frukost, hopp in i Guld-vanen där kostymklädd chaufför kör oss till dörren på jobbet, och hämtar oss 16.30 på eftermiddagen.

När man passerar portvakten på fabriken gör han honnör..

Intressanta jobbdagar som går snabbt, och där man ibland råkar ut för överraksningar, och där fler o fler koreaner lär sig säga "Jajamän..".

Lunchen på jobbet har avhandlats tidigare, i veckan fick vi en ny kulinarisk uplevelse i form av sockerkaksinbakad varmkorv, ca 3 cm långa. Överhuvudtaget så gillar de myccket sött i maten som t.ex det söta vitlöksbröd man får på restauranger.

Väl hemma på eftermiddageen hålls dörren upp av fler kostymklädda...man tar hissen upp till nystädat, nybäddat rum, med fräscha handdukar o badrock, där det alltid ligger 2 mörka små chokladbitar vid nattduksbordet..

Ett bad i det sköna badkaret, lite slappande, sen går vi ut och äter på någon av de otaliga restauranger som finns i närheten, ibland pasta, ibland kött, ibland något annat... till det öl eller juice eller drink sen kaffe, gärna på t.ex Dunkin donuts...

Ett ganska behagligt liv än så länge alltså...

Men visst tusan ska det bi skönt att komma hem också, var sak har sin tid!

Fin födelsedagsvecka

Förra helgen gick delvis till att köpa engångsbestick borta på E-mart, och sedan beställa fina tårtor på Paris baguette.

Tårtorna uppskattades på jobbet, och det var kul när koreanerna sjöng Happy birthday to You ackompanjerat av handklapp. Inga svårigheter med engelskan där inte!
På tisdagskvällen blev kollegan som jobbade dag körd hem, och det frågades om vi andra, som just ätit, ville hänga med ut på en öl ..viss tvekan i vårt trötta gäng, men vi tackade ja, och hamnade på engrymt rolig karaoke-kväll tillsammans med tre av våra koreanska kollegor..
Lånade lite bilder från kollegan Patrik :-):
Lägg märke till dom fina blingade möblerna...Finns hur mycket låtar som helst att välja på .. vi sjöng hellre än bra "I was made for loving You", "It´s raining men", "Go west" m.fl...m.m... hur kul som helst.
Vi har ju inte samma inlevelse soom koreanerna då de sjunger sina hjärta o smärta-låtar med darr på rösten...men vad gör väl det.. Skitkul! Lite segt att gå till jobbet dagen efter, men det blev en jättebra dag där vi fick mycket gjort.

RSS 2.0