Sausalito i sommarvärmen


Sista hela dagen hade jag inga planer utstakade, det blev en tur med buss 47 till 11ths street, där jag promenerade en liten bit till www.bestbuy.com, motsvarigheten till Mediamarkt ungefär... Lite julklappsshopping blev det..:-).
 
Tänkte väl sen ta ungefär samma väg tillbaks, men det stod en annan buss inne, 47an, o den gick hela vägen till Fishermans Wharf, so det fick det bli.
 
Väl därnere kände jag för en båttripp igen, den här gången till Susalito, som ligger på andra sidan Golden Gate, ett pittoreskt ställe nere vid vattnet, som ofta finns omnämnt i Danielle Steel´s böcker...
En härlig sista dag, på en skön semester i en stad jag kan tänka mig återkomma till!
 

Återigen har jag gillat vandrarhemsboendet, enkelt, med stora ytor att hänga i.. kolla på TV, surfa, steka pannkakor, byta några ord med andra resenärer... o sen typ 160 USD för 6 nätter är ju inte heller fel...
 
Lite rolig syn utanför rummet på sen-kvällarna. Ca 10 pers som upptar de hörnsoffor som finns där, ett helt träd för laddare, och folk djupt försjunkna i sina skärmar, knäpptyst ...:-).

Visste ni förresten att dom har en extra återvinnings-tax på saker med skärm här i Kalifornien, utöver sales tax (som är 8,25-8,75%)...

Over and out!
 
 
 
 
 

Dagen D som i Dance

På fredagen var det ju dax för Showen med stort S, So You Think You can Dance Live tour 2012, på Paramount thetare i Oakland. Hade kollat upp att BART gick dit, och man skulle åka till 19th street.


Downtown Oakland

Här i Oakland intogs dagens middag på Giant Burger... Sittplatserna inne hade de låst för natten kl 18...
Inga upperclass-hoods direkt..

Fina utsmyckningar i Paramount theatre


Min balkongplats..

En väldigt fin teater var det, med mycket guldigt och utsmyckningar. Och showen var grymmm, en helt annan upplevelse än på TV, med det sköna ljudet, ochljuseffekterna. Så nu börjar jag fundera på vilken stad som ska få äran nästa år...:-).
 
Innan dess så åkte jag än längre österut på Oakland, till Sunvalley mall, BART till Walnut Creek, och sedan buss 98X i ca 15-20 min.. Här i bilarnas förlovad eland får man inte ha bråttom, det var 38 minuters väntan på bussen.
Från BART-stationen i Walnut Creek, denna utsikt kunde jag njuta av under 38 minuters vänta på bussen, som var otroligt ful, med typ bruna paneler o bruna heltäckningsmattor på sätena...
 
Jorå..julskyltning börjar komma...
Riktig sommarvärme när man väntade på buss nr 9, som åkte genom ganska fina kvarter på vägen från Sunvalley till Pleasant Hill BART-station.. Många Halloween smyckade hus med pumpor, skelett o, spindelväv o häxor passerades...
 
Har ju åkt en del kommunalt här, och det enda som varit riktigt fullt är dom gamla spårvagnarna, annars har det varit gott om plats på tågen, även under rusningstid.
 

Chinatown o mer spårvagnar

..stod på dagens program..
Jag gick via Macys till The Chinatown gate i korsningen Grant o Bush, innan dess fick det bli en fika på vad som misstänktes vara den sista Starbucks på ett tag, för några sådana brukar inte finnas i Chinatowns...
 
Promenerade längs affärerna på Grant, medan vädret blev finare o finare, men det blev ingen shopping gjord där... men kul att kolla iallafall.
Lunch, kött med sötsur intogs där också, innan jag kände för att åka spårvagn igen. Knatade den backiga vägen två kvarter upp till Powell str, där det kom en spårvagn som minsann skulle till Lombard street, den där krokiga branta gatan som har varit med i diverse filmer.
 
Så då var det dax att anta resans utmaning, hänga utanpå spårvagnen o hålla i sig. Det var kuuul! Gick av uppe vid Lombard o njöt lite av utsikten innan jag fortsatte med nästa vagn "downhill" till vattnet, och vändstationen.
 
Långa köer för att åka tillbaks, men det var OK i det fina vädret med den fina utsikten över vattnet o Golden Gate-bron.
Väl "hemma" igen blev det hmmm.. en väska till, som jag spanat in några gånger, en liten med lite glitter, rosor o leopard från Betsy Johnson, på Ross, Market street, som har ganska bra priser på märkesvaror.
 

The Great mall

I Kina besökte jag The great wall, och nu har jag varit i The Great mall.
 
En bra bit utanför San Francisco ligger det, nästan i San José upptäckte jag,och det tog nästan 2 timmar att ta sig dit, med BART till Fremont, och sedan buss 180 (www.vga.com) i ca en halvtimme.
 
Det var ett kulligt, bergigt och kallare landskap jag kom till, och den där bussen gick bara 2 gångeri timmen, och det var knappt jag fick åka med efter 25 minuters väntan, för jag hade inte 4 dollar i jämna pengar! Kan tänka mig hur fånig man känner sig på Göteborgs spårvagn om man råkar ut för något liknande.
 
Nu var det en snäll ung man som förbarmade sig över mig, och gav mig de 2 USD som fattades, han ville inte ta emot den 5-dollarsedekl jag ville ge honom istället.. tillslut hittade han 2 dollar till, så han tog min femma...
 
Den här resan var i klass med den jag företog med buss utan stötdämpare från Kuala Lumpurs flygplats in till stan 2009, fortoch hoppigt på en lappad o lagad väg.
 
Det första jag gjorde vid ankomst var att bänka mig på Starbucks och följa Cyrus-Borås i Handbollens norretta via Facebook-uppdateringar. Bara att gratulera Borås till sjätte raka vinsten, och Cyrus till en bra match som länge var spännande :-)! I den här mallen fanns det bara fri Wifi på Starbucks och i Foodcourten, medan det t.ex i Westfield även finns runtom vid diverse sittplatser...
 
Shoppingmallen var OK, fick bl.a med en rosa Guess-väska för 35 USD hem.. På hemresan var det en dam som körde, o hon betraktade mig som senior (gamla senior 55+ tydligen), så jag åkte för 1 USD... Jaja detär skillnad på chaufförer o chaufförer..
 
Trevlig utflykt iallafall.
 
Väl hemma på hostelet utnyttjade jag hostelets gratis pannkaksstekningsfacilititeter..
 
Såg på TV att Chicago Giants vann World series i Baseball, väldans stort tydligen...
 
Och det där plötsliga viftandet med alla orangea handdukar fascinerar, fattar inte vid vilka tillfällen det ska viftas? Typ när dom byter sida lr? Frågade en kille som också satt o kollade, men han var lika ovetande...
 
 

Lika bra att bocka av sjölejonen oxå..

..när man ändå var nere vid vattnet. Em liten promenad till Pier 39, där det blev en Crepe till lunch,
 
och sedan ut o spana efter sjölejon, och där låg dom ju!
 
När en båt åkte ut och det blev vågor verkade dom bli rädda o det belv ett jäkla liv, och så dök dom i, för att en stund senare kravla sig upp o klättra på varandra, rätt festligt att betrakta en stund.
 
Dax att dra sig hemåt, hoppade på chansning på spårvagn F, o tänka sig den gick till Powell street station, hållplatsen närmast hostelet. Även detta blev en kul resa, damen som körde var mycket munvig, och propsade på att yngre skulle resa sig för seniors och handikappade.. tydligen tyckte nån att jag tillhörde någon av dessa kategorier...jaja inte mig emot att få sitta. Det är lag på det i Californien. Dessutom slängde hon av en mindre trevlig karl som hade spottat på en tjej,,,

Ut på sjön med 250 japaner

När jag så hade pallrat mig ner till Fishermans wharf,
 
så var det läge för en båttur ut till Golden Gate och förbi Alcatraz med http://www.redandwhite.com/.
Samma idé hade ca 250 japaner fått.. Tog 1-timmesturen för 26 USD, då vänder man under Golden gate och åker runt Alcatraz utan att gå i land.
 
Härligt väder var det, lite blåsigt och gungigt vid vändningen men trevligt,
 


 

 
Japaner, japaner...
Amerikanskare än så här blir det inte?

Alcatraz från baksidan.

Trevlig o lagom lång tur!Spårvagn kan bockas av..

..var ute före 10, men då inga affärer var öppna blev det först en rejälare frukost än planerat på TadsDiner på Powell st.Trevligt ställe jag kan tänka mig återkomma till,

Detta intogs, stod man sig på länge..
 
Sen lite kikande i affärerna, bl.a Macys, ut på Union square, där spårvagnen räkade komma. Hoppade på den och åkte uppför Powell st, rejäla backar, o kul med en gamma l spårvagn, såg rätt kul ut att stå o hänga utanför också. Vill jag nog prova.

Här är vi framme vid vändplatsen vid Fisherman´s wharf, en karusell där man manuellt vänder vagnen, såg rätt kul ut...

 Har man inget travelcard så kostar det 6 USD enkel, ganska dyrt...
Direkt ner till Westfield

På ankomstdagen var man ju ganska trött eftr 21,5 timmar fråndörr till dörr, varav 1 kan tillskrivas flygförsening, vilket skylldes på London-dimman.
 
Efter en kortare vila begav jag mig de få minuternas promenad till Westfield,där jag tog en god crepe längst ner.

Den här synen mötte mig när jag tittade upp:
 
Att inga moderna arkitekter tänker på oss höjdrädda? Lite fräcka svängda rulltrappor dock.

I en annan del av samma shoppingcenter var det betydligt trevligare att åka mellan våningarna, inget gapande hål när man åkte rulltrappa.

 
Trött hem sedan, somnade väl ca 20.30, för att vakna pigg vid 02 (11 svensk sommartid). Lyckades somna om iallafall.

Hade 2 svenska tjejer som roomies första natten, de skulle vidare på sitt äventyr till Los Angelse, Las Vegas o New York.


San Francisco 22-28 oktober

Jäpp, fick ett ryck när jag fick ett nyhetsbrev från www.ticketmaster.com om att de 10 bästa från So You think You can dance är ute och turnerar i USA, och bokade denna resa.
 
Flyg via Heathrow med SAS, Virgin atlantic t.o.r för 5245:- ganska ok trots att jag bara bokade 1 månad innan.. Som vanligt började mitt flygsökande på www.flygresor.se, och när jag hittat något går jag om möjligt in via www.sponsorhuset.se/karrahf för att boka, så får föreningen en slant oxå :-).

Boende 6 nätter på San Francisco International Hostel, 140 Mason street, supercentralt nära Powell street, där alla tåg, bussar, T.banor m.m går, o givetvis mitt i shopping-smeten, Westfield o Macys ca 5 min att gå.. Female dorm, och även denna gång har jag lagt beslag på en underbädd.
.
 
Den här gången visste jag att när det står att uppträdandet är i Oakland, så är det San Francisco :-), vilket jag inte visste när jag bokade Rammstein-konserten 2011..

Från flygplatsen tog jag BART tåg till Powell, ca 25 min, 16,5 USD t.o.r..

Vid Powell station gick jag in och köpte ett veckokort på bussar, spårvagnar, (ej BART) T-bana för 27 USD.

 

RSS 2.0