Dags att tänka på refrängen..but I´ll be back!

 
 
..så har man då tagit ytterligare ett bätt av det stora äpplet, o det är dags att åka hem efter 8 nätter på Hotel Pennsylvania, där jag har trivts alldeles utmärkt. Alla kommunikationer rakt utanför, o genomgång till 34th street via Old Navy t-ex. Bor gärna här igen!
 
 
För återresan till JFK bokade jag shuttle via hotellet, 27 USD...kunde nog bokat billigare på nätet, men var lite lat här...Hämtas 12, planet avgår 16.15.
 
Landar hemma 8.25 Fre 26 juli :).

Brooklyn sista dagen

..dit tog jag Tbana Q (tror jag) till Hoyt street, där affärsgatan Fulton street låg.
 
Lite nya bekantskaper var bl.a www.rainbowshops.com där några boots inhandlades på Clearence, o som vanligt fika på Starbucks..
Lite ner småstadsaktigt än Manhattan. Tog även buss 45 till Atlantic Terminal, där det fanns mer affärer, bl.a en av favoriterna www.burlingtoncoatfactory.com varifrån jag tog Tbanan tillbaks till hotellet för vila innan jag skulle återvända till Brooklyn.

Williamsburg Park - Brooklyn, NY - Concert Venue, Outdoors ...

Nu till Williamsburg Park, som inte alls var någon park, utan en parkeringsplats med ljusblåmålad asfalt. Låååångt att gå från Tbanan (byte till L vid Union sqaure, av vid Bedford Ave, 7th),
 
Även här bra förband,Ghost town, o kul konsert med New Order som varf lite rockigare än jag kom ihåg :)- Det svängde, men OMD-konserten tar absolut förstaplatsen den här resan.
 
Gick en liten annan väg tillbaks, bl.a förbi en jätte-utomhusbio i en park, såg trevligt ut.

Outdoor Summer Movies in Brooklyn - Brooklyn, NY - About.com

Kul att ha sett lite av Brooklyn också, gick även förbi Brooklyn brewery, och många man mötte hade påsar från Beacon´s closet, en känd second hand-affär där. men jag vill allt bo på Manhattan kommande besök också.
 

Rooftopbarhäng sista Manhattan-kvällen

..läste bl.a på Access New Yorks´s Facebook att många rekommenderade 230 Fifth.

230 Fifth: Outdoor Rooftop Bar, Club, Restaurant NYC New York

Sagt o gjort
 
Det låg ju också behändigt till i hörnet 5 avenyn/27th street..
 
Härligt ställe med underbar utsikt över Empire state building och Chrysler building bl.a. Goda Raspberry Mojitos (14 USD, Cranberry juice 6 USD, Fish and chips också gudomligt god 16 USD..skatt o dricks tillkommer..).
 
Det svalkade skönt, där Ingalill o jag satt o mös o snackade..  Härligt att se skymning, sedan mörker över skyline.. En fin guldig byggnad vi inte lagt märke till tidigare var Health insurance building.
 
 
 
 
 
Health insurance building bakom Ingalill... Fin belysning av "vattentunnorna" eller vad det nu är...
 
Tänk bort det svarta under ögonen please...
 
 
 
 
 
 

Fotografhimlen

..drogs sakta men säkert bortåt hörnet 34th och 9 avenyn, där fotografhimlen ligger;

B&H Photo Video Digital Cameras, Photography, Camcorders

 
 
..har skrivit om affären förr, den förtjänar ett besök även om man inte ska handla.. 62 betjäningsdiskar med experter på digitala systemkameror med tillbehör, de flesta judar med korkskruvar o kalotter. Har altid bra priser.. Stänger tidigt fredagar o är stängd lördagar (lärde jag mig förra gången när Sarah o jag traskade dit...).
 
Well det blev ett Sigma 17-50 mm F2,8 EX DC OS objektiv, förhoppningsvis ett bra komplement till mitt älskade 85 mm 1,4... så man får med mer av planen, spelarna o publiken, och med relativt bra ljusinsläpp hela vägen. Med filter o skatt blev det 612 USD, tror åtminstone ca 900 SEK billigare än hemma...
 
 

Äntligen hittade jag Tradjazz i New York

 
..kände för att leta upp ett jazzhak på söndagskvällen. Googlade, men tyckte det var svårt att hitta tradjazz, Dixieland eller vad man nu kallar gladjazzen... Men så fick jag träff på Arthurs tavern,

Arthur's Tavern New York City. Jazz, Blues and Rhythm & Blues ...

57 Grove St  New York, NY 10014
 
 
och det verkade ju lovande. Behändigt också, bara M20 nerför 7 avenyn.. eller T-banan till Christopher street..
 
Där spelar Creole Cookin Jazzband på söndagar kl. 19-22, och på måndagar samma tid spelar
Grove street stompers.
 
Lite komiskt i sammanhanget att dessa gubbar som lirat där på måndagar i hela 51 år (!) efter andra låten började dividera om var noterna fanns o vilken tonart dom skulle köra :).
,
 
Helt underbart ställe...ladda med cash, för dom tar inte kreditkort (drink 13 USD, öl 7-8 USD, det står 2 drinks minimum...de tar ingen entré e.d). Som en murrig holländsk pub med plats för max ca 50 pers, kitschig med julstrumpor, girlanger o halloween-prylar.
 
Så himla kul att sitta där o avnjuta Bahia, Sex on the beach o Fuzzy navel, och spana in folk, även lite samtal med andra som googlat sig dit :-).
 
När jag kom tillbaks på måndagen hälsades jag av den trevliga bartendertjejen: "So You are back for more" :).
 
Dit tänker jag gå varje söndag/måndag jag råkar befinna mig i New York!
 
Lite kul isammanhanget, en skylt på dörren: Här spelade den legendariska Al Bundy..  det förknippar jag med en viss misslyckad skoförsäljare från Chicago :)
 
 
 

Söndag i Upper Eastside o Broadway

 
..tog buss Q32 alldeles utanför hotellet bort till 3e avenyn, o åkte sen upp till 86th street, gick omkring lite bland affärerna där, sen neråt.. och tvärsöver till marknaden som idag var på Broadway, mella 57e o 47e gatan.
 
Men shit vad varmt det var.. god crepe med nutella o banan inhandlades på marknaden till lunch iallfall..
 
Sen hängde jag lite i Bryant park, en ganska skön oas vid 6 ave 42nd, kollade bl.a på några som lirade pingis. Där har dom även gratis filmvisning på måndagkvällar. www.bryantpark.org
 
Passerade den här skönheten, Chrysler Building....
 
Frukost på Starbucks 86th/Lexington, god bagel m creamcheese (kolla påvattenmuggen, dom kan sin kemi :-)

Coney Island

..har man ju sett i många filmer, så varför inte ta en utflykt dit i sommarvärmen? Sagt o gjort, metro Q från Herald Square tog 1 timme till ändhållplatsen Coney Island. Väl framme så måste man ju käka en Hotdog på the original Nathans, ganska dyrt ca 4 USD för en vanlig hotdog med jättegod lök..
 
En bred strand väntade,och jag gick i för att känna på vattnet. Det slutade med att jag badade
med klänning o allt :-).. årets första dopp avklarat!. Läste nånstans att det var ca 25 grader i vattnet, och i slutet av förra veckan var det uppåt 43 grader i New York o några som dog av värmen...

En skön utflykt var det, metro N (tror jag) tog bara 50 min tillbaks till Herald square.

Best beaches in New York City - Time Out

 
 
 
 

Jag- en marknadsletare

Väl tillbaks till Southferry terminal tänkte jag hyra en cykel, de har nu fått hit "Styroställ"-cyklar, som kostar 9 USD för ett dygn, och 25 USD för en vecka. http://citibikenyc.com/
 
 
Då får man cykla max 30 min innan man ställer in den i ett cykelställ, så kan man ta en ny när man vill...Bra system! Men tyvärr funkade varken mitt Mastercard eller VISA-kort i automaten :-(.. Hade problem med det där när jag försökte i Nice för 2 år sen oxå...
 
Åkte bl.a förbi Freedomtower.. mäktigt..fortfarande mycket byggarbetsplats..

 
När det inte funkade tänkte jag ta mig uppåt till Chelsea market, 10 ave, 15th, där de inte bara har mat i helgerna... och kanske ta en titt på The highline, www.thehighline.org/ promenadvägen vid 10e av byggd på en gammal järnväg..
 
Klev av bussen vid 8 ave/14th, då busschauffören sagt att de skulle köra en annan väg.. o precis där så var 8e avenyn avstängd för marknad mellan 14e o 23e gatan :-). Nu kom jag dit rätt sent så det började bli  lite glest men kul att titta.. Grej att sätta upp håret med inhandlades iallafall..
 
Äntligen fick jag reda på var man hittar info om var den här marknaden befinner sig olika lördagar, förra året råkade jag springa på den nere på Broadway.. Första jag frågade visste inte, men sen fick jag tips att titta på
www.clearviewfestival.com
 
 

Staten Island

Lite mindre outhärdlig temperatur under lördagen, kanske bara 30?  Tog bussen (M5 nerför 5 ave) ner till Southferry terminal, där gratisfärjorna går över till Staten Island, och där köerna ringlar långa till färjorna som tar en ut till frihetsgudinnan, som nu har öppnat igen. Tar ca 25 min över.
 
Väl där tog jag buss 44 till Staten Island mall, tog ca 45 min, trevligt att åka igenom nya ställen-
 
Tyckte många av husen såg ut som typiskt amerikanska, där man framåt kvällen sitter på the "porch" (verandan) o drar fram munspelet o river av en blues...
 
Södra Manhattan från båten.
 
Frihetsgudinnan åker man förbi.
 

Behagligt att vara ute på vattnet i värmen.
 

Jersey Gardens o Herald Square

..blev fredagens begivenhet. Som vanligt så är det Buss 111 från gate 222 på Port Authority (41/8e) som gäller när man ska till Jersey gardens outlet. Tar ca 1/2-timme, och kostar 13 USD t.o.r . Det blir allt en affär på ca 10 timmar inklusive transporterna.
 
Kunde varit mindre om jag hade haft en aning om att buss M34A som går från Port Authority till 34e måste man beställa genom att dra sitt busskort vid hållplatsen.....  det är därför vi stog där 1/2-timme i mars i kylan, o en halvtimme i supervärmen (tja 35, 40 grader ?) nu.
Här kan jag stå o vänta...
 
Mötte Ingalill o hennes trevliga dotter Linnea i Jersey gardens, det blev både lunch i Foodcourten, o fika på Starbucks, dessemellan separata rundor, som för min del resulterade i några sköna bomullstrikåkoftor o en jeans kjol :-).
 
Kvällshänget blev på mysiga Herald square som ju ligger jättenära hotellet.. Kul att kolla på folk och landmärkena Empire state building o Macys.. Köpte färsk mango, supergott! Gillar de utställda borden o stolarna med fri WIfi, utan att det är Café...
 
 
 
 
 

Softball i Central Park, fika på Fika

..stod på torsdagens agenda, en helt underbar dag i The Big Apple. Broadwaymusikalerna kör en softball-turnering mot varandra, där de spelar på Hekscher fields i Central park.
Tog bussen upp 8e avenyen o sen var det inte så långt att gå. Som tur var var bänken för plan 6 i skuggan.
 
Det var gänget från Matilda, the Musical, som mötte ett annat musikalgäng (tror bl.a från Cinderella). En av deltagarna försökte förklara för mig innan Ingalill o Ted (sonen, som är med i musikalen :-))kom.. Innings, first base, pitcher, catcher... o vad alla som ska fånga bollen kallas...hmm..nångång lär man sig kanske.
 
Tycker dom var kanonduktiga, Matilda-gänget ledde stort efter 2 av 7 "innings"(~byte om de spelar inne eller utepå plan.), men dom vann tillslut med 9-8 (antal som sprungit runt..). Kul var det iallafall! Nästa gång möter de Motown, men då har jag åkt hem..:/
 
Resultat o program hittar man på http://www.broadwayshowleague.com/
 
 
 
Härlig dag :-)

Här The ballplayers Café vid planerna.
 
Catchern är på hugget :-).

Matilda-gänget blev glada att Ted kom o hejade, o tränade lite med dem efteråt :-).
 
 
Sen satt det gott med en fika på Fika, http://www.fikanyc.com/ som finns på flera ställen i New York, detta pyttelilla på 58th mellan 5e o 6e hade kanongott kaffe o Negerbollar..

Lite senare på kvällen gick Ingalill o jag på Hardrock café på Times Square, mycket folk, o trevligt...sådär mat...

 
Gick lite neråt o tog en buss hem längs 7e efter en låång o kul dag :-).

OMD levererade igen

..helt suveräna, o publiken, som var yngre än i London, var helt med. Härlig show! O kanon att man kunde sitta på en fotpall uppe på balkongen o se bra (utom trummisen, som skymdes av högtalarna..).

Förbandet var ju riktigt bra också, Diamond rings hette dom.
 
Här ett klipp när dom uppträdde i Letterman förra året:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=v33g1jK4xFY
 
Men OMD alltså,, denna låt har jag bara älskat sen sådär 1985 ...


Japaner, Japaner överallt Japaner

Yess.. incheckat i ett lte lagom halvsunkigt rum på Hotel Pennsylvania mitt i smeten... Brun heltäckningsmatta, tjock-tv, eltrådarna syns på vissa ställen, sängen fräschbäddad o skön, badkar, o wifi... nära hissen som jag brukar be om..så jag klagar inte :-).

Ungefär som på bilden..

Lite vila nu innan jag beger mig till terminal 5 o OMD-konserten. Blir nog buss upp 6e eller 8e ave (jag bor på 7e, där går bussarna bara neråt,

Trodde jag kanske skulle få ståplats på flyget över pölen, kunde inte checka in hemma, de kunde inte göra det p Landvetter eller transfern på Schipol heller .. Men jag blev uppgraderad tillBusinessclass o åtnjöt riktiga täcken o kuddar, kunde sträcka ut mig ordentligt o fick glass med chokladsås o grädde o mintté. Men kycklingen var lika torrsom den brukar vara på flighter.

Vi landade 11 lokal tid, ca 40 min före schema, tog en shuttle in för 16 USD (som f.ö gått upp till ca 7 SEK/USD nu..dyrare än mina senaste vistelser..). 13.30 var jag vid hotellet.

Varmt, varmt, men AC funkar bra på rummet. Inte bara värmen o diset som påminner om Asien...

Herregud, var är alla jänkebilar? När man satt i bussen på väg in såg man Lexus, Lexus, Honda, Mercedes, Mazda, o alla taxis var Toyota.. Den ca 100e bilen var en Ford.. Åsså såg jag en Dodge Caravan, å då fick man ju lite nostalgi-vibbar från resan 2010 :-).

New York 17-25 juli OMD o New Order konserter

..OOpps har funderat på detta ett tag, men det är ju satans dyyyrt nu, men det kunde jag vara värd. Inget lyxhotell, men bra läge, den här gången.. har läst blandat.. men det ska nog funka med

Hotel Pennsylvania
http://www.expedia.co.uk/New-York-Hotels-Hotel-Pennsylvania.h12887.Hotel-Information?rfrr=Redirect.From.www.expedia.com%2FNew-York-Hotels-Hotel-Pennsylvania.h12887.Hotel-Information
Hotel Pennsylvania Karta
Totalt 15 623 SEK, bra flygtider med Delta (framme 11:29 på JFK, konserten börjar 19:00..), byte i Amsterdam
17 juli
6.20-7.50 GOT-AMS
9.20-11.39 AMS-JFK
25 juli
16.15-06.00 JFK-AMS
06.55-08.25 AMS-GOT (26 juli) (bråttom här...)

17 juli OMD,www.omd.uk.com som jag ju såg på Roundhouse i Camden 3 maj, ska jag nu se på Terminal 5, ute vid 56e vid Hudson-floden, 29,75 USD för biljetten på www.stubhub.com billigare än Ticketmaster, åsså kunde jag printa själv..(har köpt där förut, har funkat..)
 
24juli
http://www.songkick.com/concerts/16363589-new-order-at-williamsburg-park
 
Blir första gången till brooklyn för min del.. kanske åker tidigare på dagen då..:-).
 
Tja, sen får vi se vad jag hittar på i värmen...hoppas AC´n på rummet funkar :-).
 
Hoppas bara jag hinner få mitt nya ESTA-visum... hmm... http://www.esta-america.org/
Update: Yes, jag får komma in!

RSS 2.0