Tiden i New York har runnit ut

..och imorgon är det dax att packa sig hemåt, efter härliga dagar, som avslutades på bästa sätt, med jazz-måndag på Arthurs tavern. Ska försöka knåpa ihop inlägg för att dokumentera lite mer om våra härliga dagar här..får bli när vi kommit hem..
 
 
 
 

Brooklyn bridge, C21, Union Square

..första dagen.. Vi tog bussen M34 (M=Manhattan), 34 =den går på 34e gatan... till 2 ave o bytte till M15 ner till Fulton.
Manhattan Bus Map September 2014 - mta.info
 
Där irrade vi omkring neråt vattnet i vad som mest var en byggarbetsplats. Vi hittade inte Pier 17, så vi letade oss ner till vattnet under Brooklyn bridge, där vi delade trottoar-snutt med några hemlösa.
 
Man fick gå relativt långt upp längs Brooklyn bridge, till Park Row för att kunna gå upp på den, vilket Helene gjorde, men inte jag. Letade istället upp ett Starbucks där jag satt och väntade.
 
Sedan var det inte så långt att gå till Century 21, Cortland street, där vi kikade runt lite, innan vi gick ut, och tittade lite vid Freedom tower/Ground zero, som fortfarande är en byggarbetsplats.
 
T-bana upp till Union Square/14th street, där det var filminsprlning på G, Blue bloods, en polisserie som tydligen går för femte säsongen, där bl.a Tom Selleck (Magnum) är med.
 
Liten titt på www.burlingtoncoatfactory.com och www.dsw.com/‎ innan vi tog 14-bussen bort till 9e ave o

Chelsea Market

Map of chelsea market
 
 
Rätt festligt ställe, med en massa mat-affärer/restauranger och småbutiker, men trångt o fullproppat, så vi gick igenom o ut på andra sidan, där det blev en god lunch o lunchdrink på

The Park

innan Helene tog Highline The High Line : NYC Parks upp till 34e, medan jag tog buss M11 dit :-). Måste ju hinna vila innna kvällens begivenhet. Trevlig dag i fint väder :-).

RSS 2.0