New York är en stad med många ansikten

BILDER kolla tillsvidare mina Facebook-album (hoppas dom funkar för er som inte har FB oxå?):

http://www.facebook.com/album.php?aid=187494&id=702892594&l=d42ff48165
http://www.facebook.com/album.php?aid=187827&id=702892594&l=a3e8061887

.........................................................................................................................................................

..det mer fashionabla uppåt 5:e avenyn mot Central Park t.ex.

..lite mer bohemiskt med härliga pubar på Mac Dougal Street nere vid Washington Park, som Jeroen o jag råkade hamna på på våra vandringar igår..

..Bronx, där turisterna kanske inte sätter sin fot normalt, men där Jonas hamnade i förrgår, sedan han blev bundis med en trevlig kille i en klädaffär (Aeropostale var namnet på affären jag inte kom på i tidgare inlägg). Nåväl grabben, som kallas "Straight Cash" lovade att visa Jonas sitt NY, och då blev det T-bana till Bronx, där det bl.a lirades street-basket där J var den enda vita. Överallt dom gick fick då kompisen säga "He´s cool, he´s with me..", när J blev misstänksamt uttittad. En mycket häftig upplevelse..Å tänka sig han hittae hem till lägenheten oxå..åkte T-bana (enda vita) o gick av på fel station menmen det blev en promenad i NY-natten.

..Wall Street, där kostym, svart dräkt blandas med turist-sandaler..

..hittills en underbar stad, som jag mer än gärna kommer tillbaks till.

Ska ni hit, så ta med bekväma skor! Känns som vi gick fler mil igår, från 30th neråt vi hamnade till slut vid Brooklyn bridge o Pier 17. Gick vidare till Wall street, lite mindre o smalare än man tänkt sig o med mycket turister.

Sedan Ground zero som är en stor byggarbetsplats, där ett nytt torn ska byggas.

Sedan blev det fel T-bana, som gjorde att vui hamnade vid Washington Square, där vi bevittnade en street-basket-match, och det många amerikaner tror är handboll, ~squash utan racket.

Målet med den sista vandringen var Laugh lounge på Essex street dit vi hade köpt biljetter på gatan, för att gå på Stand up-show.

Vi var bara 9 pers, vi 5 plus en familj från Bronx.  "Jaha, då måste man nog skratta då", tänkte man..men bara en liten stund...för de flesta av de som avr uppe på scen var riktigt roliga och gjorde en bra grej av att vi bara var 9och med relativt olika bakgrunder..Å kanske det där "2 drinks minimum" gjorde sitt till.
Skitkul kväll iallafall, där Jonas var den som hajade "negertugget" absolut bäst av oss, och ofta var dubbelvikt av skratt.

Nu frukost, sen en sista dag här i NYC! Basket ikväll :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0