O lite snabbt...

..skrev jag också på http://goagummor.blogg.se om mitt återträde bland korthajar i helgen...
I övrigt var det ju sjukt kul att Kärras herrar vann i hemmapremiären :). Och att vår liverapportering gick bra..

Kungsbacka på fredag 2 okt då, kl. 19 i Aranäshallen, där tredje omgången i Allsvenskan spelas...

Så här glada var killarna efter lördagens seger med 33-32 mot IFK Ystad. Glada gossar firade segern, o gissa vem som åkte o hämtade ett lass färdigfirade killar i stan kl. 03:30...:)

090926 HA Ystad-0307-1

Hoppas Lisbeth o co har det kul i Barcelona nu oxå :)..


Helgens utflykt...

..gick till Borås, där Sarah o jag gjorde ett nerslag på Syfestivalen i Åshaga, Borås.
En trevlig utflykt mellan handbollsmatcherna i Damjunior-SM i söndags.

Vi gick runt o kollade på lite tyger, garner, smyckeprylar m.m. Sen skulle vi en sväng till Furulunds tygaffär, men den var tyvärr söndagsstängd.



Jorå, det var en del gamla tanter på syfestivalen, men även en del unga tjejer också. Vi kom inte hem med så mycket, lite kuddfodralmaterial till Sarah, o smyckedelar bl.a från www.lillaparlan.se .

Detta har vi väntat på...

..i en evighet känns det som..
Allsvensk Hemmapremiär i Lillekärrshallen, Lö 26 sep kl. 17:21! Kärra HF-IFK Ystad
För er som inte kan vara på plats så försöker vi livesända matchen
via Everysport (dvs matchutvecklingen, inte film..), se på www.karrahf.se i högermarginalen för direktlänk..

Även grejerna runt matcherna blir mer o mer High-tech, ljudanläggningen, digitala skylten i entrén, där jag lagt upp denna bild, men nu fått mallar gjorda, så man via ett program kan lägga in texter m.m

Och online-rapporteringar högt o lågt....

Ni som inte bor i Kärra kan även läsa Backa-Kärra tidning online, där det står en del om våra lag, mest damerna som fått en rivstart på Elitserien då...se t.ex sid 3,28-31 i september-numret.

AW igår igen...

..jäpp den här gången med jobbet, privat initiativ av mina gamla vapendragare Lars-Åke o Stanley.

Även den här gången var det The Flying Barrel på Kristinelundsgatan som gällde. Vi blev tillslut 9 personer som tog några pilsner, snackade o hade det allmänt trevligt.


Jag var först för en gångs skull o bänkade mig i första rummet, servitrisen frågade om jag skulle kolla på matchen... Vilken match?? IFK-Örebro... Näää. Och så hade vi inte bokat, så jag blev hänvisad ttill nästa rum, o där fanns TV på väggarna... som igårkväll då visade Hammarby-GAIS matchen... Kunde inte låta bli att kolla lite, o det var nog onekligen en mer händelserik match än IFK´s... Matchen bröts ju då ett antal i Bajen-klacken gick bananas efter GAIS straff som gav dom 2-0 ledning...

På väg in till stan åkte vi förbi Nya gamla Ullevi, där Sveriges damer kvalade mot Belgien o vann... vi mötte en massa polisbilar...vilket pådrag för en damfotbollsmatch?? Finns det huliganer på såna matcher oxå??? Nää just det, det var ju EU-möte i stan.

Resklar...

..är jag nu med dom här fina sakerna..
RESVÄSKA 60 CMRESVÄSKA 70 CM

som finns på www.rusta.se

Fick ju en rabattkupong med mailen om halva priset som gällde i helgen..
Och en lättrullad fyrhjuling eller 2 är ju inte fel. Den mindre modellen är nog lagom för Ryanair-flighter där man bara får checka in 15 kg bagage/st, mendan den större (70 cm) lämpar sig för t.ex en längre resa..(Vietnam? Thailand? USA?)

Bara en liten hake... JAG HAR JU INGEN KONKRET RESA INPLANERAD...
..hoppas avhjälpa det...ressuget har kommit tillbaks big time!
Är det nån av mina nära som behöver låna en bra resväska så hojta...

Blev en riktigt bra helg

..för både herrarna, som vann sin Allsvenskapremiär med 36-29,  efter een lång bussesa till Västerås, och sedan vann damerna Elitseriepremiären hemma, bra jobbat!
Så lagen till ära gjorde jag den här.

Åsså var ju Sarah o Lacrosse-gänget iväg till Lund, sär de spelade några matcher, och de vann för första gången en match! Grattis Seadrakes Lacrosse!

Klockan 08:00 lördag 19 sep

..samlas killarna för att bänka sig på spelarbussen som ska ta dem till Västerås, där hstorisk Allsvensk premiär ska begås! Läs mer på www.karrahf.se

Hur ska Jonas komma iväg, nu när inte Jeroen är hemma ? Han klarar det, tror ni inte det?

Själv ska jag vara med på hemmapremiären  Damernas Elitserie, tjejerna fick ju en smakstart när de bortavann över Heid  veckan.

Kul att det är igång igen!


Kamera..

..är ni ju vana att se mig med.


Men för dom som inte visste, i tisdags var jag på sjukhuset o fck en kamera  magen.. Nää, ingen Nikon D50, utan en slang ca 1 cm i diameter. O doktorn var noga med att påpeka att jag inte fick bita i slangen som kameran satt i, den kostade ca 200 000...

Å just det höll jag på att göra. Lite äckligt var det, men det gck fort. Anlednngen var att jag på sistone känt mg trång i svalget. Och doktorn hittade ett fel, en läckande backventil (sånt fattar jag som ingenjör...), så det kommer upp syra från magen till svalget, som gör att musklerna funkar sämre..

Botemedel: LOSEC, eller nån annan variant av det.. så nu äter jag det o ska hitta lagom nivå på det. "Ålderkrämpor" sa doktorn, hmmm... men man gör inget annat åt det, ingen operation e.d..

Tycker redan det känns bättre :).

Sarah var med på sjukhuset, och kom med ypperliga förslaget att jag behövde tröstshoppa när undersökningen var klar. Sagt o gjort, så vi drog till


..där vi åt en god lunch o shoppade lite (fast det blev ju mest till Sarah..men det var ju JAG som skulle tröstas???).. En mysig stund iallafall.

Grillkväll...

..blev det på Jeroens födelsedag i lördags. Vi samlades större delen av "klanen" i Askim, där Are grillade så det stod härliga till..

The family grill blev nu av så här i elfte timmen...

Å Jeroen o Sarah var där en stor del av dagen och hjälpte till också.

Det gick an att sitta ute och äta, men till kaffet flyttade vi in, det blev lite väl kallt tyckte några av oss.



Lördagens 49-åring...

Jaja, nu är väl sommaren över för den här gången. Jag har alltid gillat hösten, inte för att jag är ute o plockar svamp o sånt som många kompisar gör, men på nåt sätt symboliserar hösten nya tag. Jag har väl inga nya tag på G, men det är ändå mysigt med att tända ljus i mörkret... lite nytt i garderoben, och att handbollen drar igång på allvar nu!

Lite sjuk också...


..har jag varit. Det började i söndags kväll, bara sådär plötsligt fick jag feber, och blev förkyld. När det var över på tisdagen, fick jag sedan migrän, så det blev 3 dagar hemma..

Men nu är jag på G igen, så det är lugnt!

Innan dess hann jag med att shoppa lite, och "bruncha" med Sarah o Michael på stan, alltid lika trevligt. Och så gjorde jag en otroligt korkad grej, som jag kanske inte borde skriva om, men here It is...

Shopping på Gina Tricot, 2 tunikor/klänningar och ett par jättefina trogvantar med glittertråd, 377:-. Gick sen vidare till ett antal andra affärer, och påsantalet utökades. Sen efter ett tag märker jag att jag inte har Gina-påsen längre.. Gick tillbaks till alla affärer jag varit i...men nä... Så då bestämde jag mig för att glömma hur korkad man kan vara o köpte samma laddning 1 gång till.. Är det ett tecken på att man börjar bli gammal o senil???

Trögt var det här...

...lite mer om lördagen i Lund utlovades.
Kursen fick till att börja Christer Fuglesands rymdpromenad att framstå spm "a walk in the park", när man skulle se, koda och skriva in i datorn, vem som skjuter varifrån, och om det är genombrott, 9m-skott é.d, samt om det blir räddning och retur... och vem som begår regelfel, dock inte varningar...

Men eftervart man fick prova på, och även koda en match, så gick det bättre..

Vi var iallafall hemma runt 18..


Vi har en superfin hall hemma i Kärra, Lillekärrshallen, men den nya Färs o Frosta Arena i Lund, var verkligen fin, och Lennart´räknade avundsjukt högtalarna i taket, och jag kollade på de stora bildspelsdukarna, där man kan slänga upp spelarpresentationer, sponsor-reklam m.m...
 

Lördag i Lund..

..ja jag vet jag är lite efter här, inlägget nedan trodde jag publicerades i fredags, rätt säker jag tryckte på knappen, menmen...

Vid 6-tiden mötte far o son Karlberg upp mig vid parkeringen, och ett lagom trött gäng bänkade sig i min bil för resan...

Att jag inte visste att man inte kunde lita på karlar..Patrik, dvs GPS-rösten ville inte alls vara med, skyllde på att han hittade några kartor i handdatorn...OK, och jag hade inte skrivit ut vägbeskrivningen heller...

Så Co-driver Lennart fick plocka upp min dator o kolla vägen... O det gick inte så bra, vi skulle inte svänga av vid första avfarten mot Lund, o inte andra heller (fast det skulle vi med facit i hand..).. Och när vi åkt för långt hamnade vi i Skånes största nykterhetskontroll! Ca 40 poliser hade ockuperat motorvägen, och så skulle man då blåsa för andra gången på svensk mark... Började fundera på när jag drack alkohol senast...var nog på Gunillas 50-årskalas 1 aug...när jag slog runt på en halv 2,8-öl tillsammans med en annan chaufför!

Tillslut så svängde jag av iallafall, vi hade nog hamnat på Öresundsbron annars... och så  kom vi fram ca 15 min sena... fortsättning följer senare..:)

Inte så illa .....o upp med tuppen..

..i handbollen idag, lätt förlust mot elitserielaget RIK, 31-34 (16-16), läs mer på www.karrahf.se.
Upp med tuppen ska jag imorron, 5 sep. Då är vi 3 st som kör ner till Lund för att utbilda oss i ett rapporteringssystem för handbollen, som krävs när man spelar i Elitserien, som ju damerna gör i år..

Kursen börjar kl.9 i Lugi´s nya hemma-arena Färs o Frosta Sparbank arena (långt namn). Vet inte så noga var det ligger, men jag säger bara till "Patrik"-min GPS-röst i Tomtom-programmet att köra dit så löser det sig. Annars så har jag ju lilla datorn med...


Mer matcher...



..jaa nu börjar det dra ihop sig. Herrarnas träningsmatch mot danska Skive gick väl inte helt enligt planerna, men vi får väl se om formen infunnit sig lite mer när "de vita eleganterna", d.v.s RIK kommer på besök i Lillekärrshallen Fre 4 sep kl. 17:30.



 Visst är dom fina i de nya Hummel-kläderna?

Ullared It was..



..en tidig lördag morgon, jag hämtade Sarah kl. 7, och vi var på Ullareds parkering lite efter 8. Vi trodde det skulle vara relativt mycket folk, så här en lönehelg, men det var relativt lugnt.
Jomenvisst blev det lite shoppat, bl.a en gosig "hårig" fleecefilt, som jag kollade sist jag var där, men aldrig köpte. Några skor rikare blev man också...
 
De har startat en Ullareds-blogg på www.gekas.se

Där kan man läsa om nyinkomna varor, och att de börjar plocka fram julsaker! Jorå, där fanns ett gäng tomtar m.m nu...

Och så deras utvecklingsplaner då... det kommer byggas en restarang-våning ovanpå befintligt. Åsså tänker man då på alla "stackars" karlar som släpas med, så det kommer en sport-bar, och datorer oxå :).

Då kanske den här skylten (fotade jag i London i november) kan komma väl till pass?

Jag kan inte glömma den stackars tjejen jag hörde på strumpavdelningen sist jag var nere, en söndag när de öppnar 09.00. 09.40 kom hennes karl och undrade "Ska vi åka hem nu"? åsså blev det lite tjat... 40 minuter??? Är han alldeles från vettet, och den stackars tjejen hade inte varit där på över ett år och skulle behöva känna sig stressad när hon knappt hunnit börja... Hon hade verkligen behövt "manminding service"... Det är väl inte speciellt ofta man klarar sig under 3 timmar??

Efter en sväng i sko-affärerna o lite lunch, gick vi in ett andra varv... och kom ut med mera brahasaker, bl.a ribbade vinterleggings till både Sarah o mig...o en vispskål i plast med söta blommor på som Sarah tyckte jag skulle köpa... Och då vid lunchtid hade det tjocknat med folk, men fortfarande inte nämnvärda kassaköer..

Ser förresten fram emot "Ullareds-såpan" som kommer på femman nångång i höst. När jag var nere i somras pågick filmning...

RSS 2.0