Back in LA...

..nu Marina del Rey, och Marina International hotell, de 2 sista nätterna på vår road trip...

Utforskade Mothers beach, som var alldeles lagom för mig, inga surfvågor, en liten bukt med långgrunt o varmt vatten alldeles i närheten av hotellet.


Till Venice beach är det ca 1 km att gå.Vi var där 2ggr idag, för en sen lunch (med bilen), och sedan på kvällspromenad då vi tog en drink på ett av haken där.

Venice beach är lite "ruffare" än Santa Monica, där vi var i förra vändan, det är ca 5 km mellan dem, och perfekt för att hyra en cykel e.d och ta sig emellan..

Kul att kolla på alla udda typer härnere..

San Diego surfers paradise

Det finns en massa stränder med bra surfvågor i och i närheten av San Diego, där en av dem som ligger närmast stan är Mission Beach.


På hotellet fanns en broschyr om en surf-skola där, och det var något som Mattias o Jonas ville testa på.. Jeroen körde dem, o var fotograf, medan Sarah o jag utforskade lite av stadens shopping; en pytte-marknad, Horton Plaza shopping-mall, och sedan 3 spårvagnar till Fashion Valley mall, i närheten av hotellet.

Alltid kul att åka kollektivt i nya städer man besöker, men turtätheten på söndags-spårvagnarna i San Diego lämnar en del övrigt att önska..

Å taxi-chaffisen som körde oss från Fashion Valley mall till hotellet var besviken då hela resan stannade på 5,2 USD..inte så långt alltså.

Jag shoppade ingenting...jo några småflaskor god lotion, o till Sarah hittades både klännigar o topp..

Vi startade dagen med frukost allihop nere i SD´s marina, där ett mini-triatlon-lopp höll på...


Coola killar..först lite torrsim....

..sen the real deal

..men i verkligheten så var det nog mest som snowboard...en massa sittande, liggande i vattnet o lite surf..men en kul erfarenhet!

San Diego mysigt ställe...

..där vi alltså var 26-28 juni.
Men den 26:e började givetvis med att vi firade vår underbara Birthday girl, som blev 23, med blommor o fint kort... hon åker med mig till Brighton o London 18-22 juli oxå..


Sedan lämnade vi LA för San Diego, det tog närmare 3 timmar, där Seaworld var första anhalten.

Där fanns mycket vattenleverne att titta på, shower med späckhuggare, delfiner o sjölejon kollade vi på, samt gick i en hajtunnel m.m...

Vi fick även vår beskärda del av vatten över oss när vi åkte deras Kållerado-liknande flottar..brrr...kallt blev det...


Därefter checkade vi in på Days Hotel, Hotel Circle, sedan blev det en lugn kväll med kvällsmat på hotell-cafét Pam Pams...

Där mötte vi ett lustigt gäng finklädda gentlemän o damer...den enas dotter hade vunnit en Emmy för nån dokumentärfilm, som han hade varit o hämtat...
Äkta? Mattias har namnet på filmerna om vi vill kolla... annars kan man lätta köpa sig en Oscar på Hollywood Boulevard t.ex...:)

Nu går vi in på sista dagen på roadtripen...

..i härliga Kalifornien, där vi nu sedan sist även varit på Baseball LA Dodgers vs. NY Yankees (den 25:e). Ett tips till dom som liksom jag är höjdrädda: Boka inte biljetter på TD8 (=Top Deck) = allra högst upp på den gigantiska Dodgers stadium.Ganska brant ner till row B, som såklart var nästan nere vid staketet, så jag stod däruppe o kollade ett tag innan jag vågade mig ner till min plats... njöt lite av utsikten mot LA..


Fattar inte att Baseball kan vara så sjukt stort over here... är ju inte mer spännande än att se vilken random skolklass som helst spela brännboll? Andelen bollträffar är absolut inte högre, och när dom väl träffar o springer blir dom brända... På 3 timmar var det hela 3 stycken som tog sig runt! Mycket dötid..o de flesta lirarna tillbringar mest tid på bänken, eller ståendes utplacerade på gräset o väntar på bollar som inte kommer... Action-faktor = mycket låg. Men intressant fenomen, helt plötsligt så tjoar alla o viftar med små handdukar (varför?). O den det jublades mest för, nr 99 Manny Ramirez träffade inte bollen...mest intressanat var väl att dom slog sönder några slagträn när dom träffade bollen..

Det var bara en liten bit från hotellet till stadion på kartan, men det tog 2,5 timmar tills vi var parkerade...så vi missade en del..(hemresan gick på en kvart). LA trafiken är verkligen enorm, kö på 7-filig motorväg upplevde vi på väg till San Diego...

Så här glad var Jeroen när han lyckats parkera hyrbilen (Dodge Grand Caravan) vid Dodgers stadium..
California sun?

undrade jag var den var, såhär första dagen i Los Angeles. Men det gör inget, perfekt väder för Universal studios, dit vi då begav oss på dagen idag.Det var kul, och inte så ruggigt mycket folk som man läst om att det kunde vara. Hade dock väntat mig lite fler läskiga åkattraktioner, men Simson-ride (virtuell), Jurassic Park (flumeride med värre backe på slutet), Terminator (3D), räckte gott o väl för mig.

Solen o värmen kom fram också.

Vi är installerade här på Beverly Laurel motor hotel (gillar namnet), och har ätit några gånger på tillhörande hak Swingers diner, som ser ut som ett 50-talsställe. Sammantaget är det ett ganska sjysst ställe.

Bilresan igår tog nästan 5 timmar, och då pausade vi i ökenhålan Baker i ca 15 min, skönt att det inte är lika varmt här.

Hörde på nyheterna att det varit Jordbävning, men det var i Mexiko eller närheten? O inte "så farligt" heller. Annars har man sett väderrapporter om hagel som golfbollar, trombvarningar, hetta, storm (New York bl.a..), men där vi har rört oss har det bara varit bra..:).

Igårkväll var vi en sväng uppe på Walk of Fame på Hollywood Boulevard, bl.a lade några blommor på Michael Jacksons stjärna. Blir säkert mer sånt idag, nu när det är 1 år sen han dog.

Bilder får komma lite senare segt med Internet.

Imorgon blir det nog Santa Monica beach, och sedan baseball-match på Dodgers Stadium.

Skylten trodde man att man skulle se varifrån som helst, men vi har inte kommit förbi den än..

Trevlig midsommar från oss här i LA!


Nåt av det jävligaste...

..jag varit med om var igår, när vi flög över Grand Canyon, med Papillon Tours (109 USD/pp).


Det började kanonbra, när vi blev upplockade i den absolut mest komfortabla buss/van (för ca 18 pers) som jag någonsin åkt i.

Den tog oss till Boulder City, där vi bordade planet som syns på bilden. Totalt var vi 14 pers.. o vet ni vad? The REAL Mr Bean var med, det var en ensam karl med en nalle! (Mattias tog kort..kommer senare )...

Sedan när det lilla planet med de stora fönstrena lyfte började 1 timmes helvete... Det skakade o hoppade o jag satt längst bak o hade ingen stol framför att hålla i mig i..o extra mycket fönster.. Sarah o Jeroen blev blånypna på armar o ben..o jag fick kramp o höll på att svimma...andades med djupa andetag, men bara ut, glömde andas in... blev lite bättre när jag andades in oxå..

Jorå Hoover dam o Grand Canyon var säkert vackra.. men detta var sju resor värre än London Eye o Top of the Rocks o Scirroco (skybar i Bangkok på 63:e våningen).

Så när vi kom hem till hotellet var jag väl värd en Sunsplash (god drink, Absolut mandarin, Cointreau, juice, tranbärsjuice..) vid poolen. Där finns även en jacuzzi som säkert är 45 gr varm..:)


På kvällen blev det en tur ner Downtown, där vi åt mycket god hummer (första gången, men inte sista Jonas åt det), och kött på Tony Romas på Fremont hotel.


Sedan var jag ute en sväng på Fremont street, medan dom andra gamblade lite... där kör dom speciella ljus-shower varje timme e.d.. Det var mycket mer folk downtown Las Vegas än jag trodde det skulle vara.Nu lite frukost, sen utforskande av någon av de andra shoppping-mallarna jag inte varit i här... ikväll förhoppningsvis Stratosphere Tower?

Fotoalbum på Facebook.

..kan ni som inte har FB se dem?

100619-20 Las Vegas

100617-18 New York

100616 New York

100615 New York
Ökenvärme

..här i ökenlandskapet, men det kan ju ha vissa fördelar också, som att det t.ex inte tar så lång tid att doppa sig i poolen.. det är nog ungefär samma temperatur som det var på Koh Samet när vi var där (som f.ö väl var senast jag badade).

Poolområdet är riktigt fint, o det är mycket folk o musik...

Igårkväll gick vi en sväng uppåt "the Strip" o tittade in på några av hotellen, men orkade inte längre än till Planet Hollywood, stannade o tog en öl på Harley Davidsson Café...och där gick jag långa omvägar, då det stod nån med en massa stora ormar, som man kunde fotograferas med...

I bardisken fanns såklart en inbyggd spelautomat...

Sarah o jag var på Las Vegas Outlet mall, söder om "the Strip" idag. Ganska OK, där fanns bl.a Levis, Timberland, Converse..m.m. Converse finns från ca 20 USD, men då är det ofta udda storlekar o modeller...

Det blev en del shoppat där, bikini, jeans o kjol till Sarah, jeans-shorts o rosa Timberland-kängor (såna där som bara stod där på hyllan o skrek "EVY") till mej. Skinn-kängorna var ett riktigt fynd för 27 USD. Det blev förresten lite shopping på HM-rean i New York oxå...

Får se vad vi hittar på ikväll, vill nog åka bussen då, avstånden är längre än man tror, även om mycket ligger längs en o samma gata.

Kanske vågar vi oss på Stratosphere tower... det höga tornet som Sarah var i senast hon var här.

Vegas baby!

Ingen tvekan om var vi hamnat...2 m ut från gaten på flygplatsen o vi är mitt bland spelautomater!
Det såg ut som om hotellet låg väldig nära flygplatsen, "Ähhh, vi kan nog gå"...men det visade sig att det bara var nära om man fick gå tvärsöver flygplatsen, o det gick inte, så det blev taxi runt istället (20USD)..

Väl incheckad på Luxor, det tog tiiid..för de hittade inte alla bokningar o namn o vem som skulle bo med vem o.s.v... men det är klart det finns ju ca 4647 rum att hålla reda på på detta hotellet, så hade ungdomarna bråttom ner till poolen, medan vi slappade framför TV´n och såg lite av "the most important royal wedding since Princess Diana and Prince Charles"

Enligt rapport så är det ca 40 C i poolen o ute... snart ska vi gå ner o utforska o äta lite..mer senare :)

När dom sa "We´re in for a bumpy start" var det ingen underdrift..det har varit stormar o tornados på en del ställen i det här stora landet idag...


On the road again

..vi sitter nu på Denvers flygplats o väntar på planet som ska ta oss till Vegas..
"You´re in for a bumpy ride" sa dom uppe i luften å det stämde...Sarah o jag o snubben framför var liiite skraja...

Underbar sista dag i New York hade vi iallafall med Top of the rocks (Rockefeller centre) o basketmatch i Madison Square Garden, där ca 5 000 kollade på en spännande dam-match mellan NY Liberty o Seattle Storm, kul stämning var det iallafall.

Såg nyss lite av princess-brölloppet på en TV här på flygplatsen o allt är frid o fröjd för på flygplatsbaren innan vi lyfte såg Jeroen, för dagen iklädd orange tröja, att Holland vann över Japan med 1-0.

Imorse när vi skulle till flygplatsen (La Guardia) gjorde vi som dom sa...bara gick ut på gatan (Madison avenue) o halade in 2 taxis hur enkelt som helst, (kostade 30+35 USD).

Nu boarding, hörs senare...

New York är en stad med många ansikten

BILDER kolla tillsvidare mina Facebook-album (hoppas dom funkar för er som inte har FB oxå?):

http://www.facebook.com/album.php?aid=187494&id=702892594&l=d42ff48165
http://www.facebook.com/album.php?aid=187827&id=702892594&l=a3e8061887

.........................................................................................................................................................

..det mer fashionabla uppåt 5:e avenyn mot Central Park t.ex.

..lite mer bohemiskt med härliga pubar på Mac Dougal Street nere vid Washington Park, som Jeroen o jag råkade hamna på på våra vandringar igår..

..Bronx, där turisterna kanske inte sätter sin fot normalt, men där Jonas hamnade i förrgår, sedan han blev bundis med en trevlig kille i en klädaffär (Aeropostale var namnet på affären jag inte kom på i tidgare inlägg). Nåväl grabben, som kallas "Straight Cash" lovade att visa Jonas sitt NY, och då blev det T-bana till Bronx, där det bl.a lirades street-basket där J var den enda vita. Överallt dom gick fick då kompisen säga "He´s cool, he´s with me..", när J blev misstänksamt uttittad. En mycket häftig upplevelse..Å tänka sig han hittae hem till lägenheten oxå..åkte T-bana (enda vita) o gick av på fel station menmen det blev en promenad i NY-natten.

..Wall Street, där kostym, svart dräkt blandas med turist-sandaler..

..hittills en underbar stad, som jag mer än gärna kommer tillbaks till.

Ska ni hit, så ta med bekväma skor! Känns som vi gick fler mil igår, från 30th neråt vi hamnade till slut vid Brooklyn bridge o Pier 17. Gick vidare till Wall street, lite mindre o smalare än man tänkt sig o med mycket turister.

Sedan Ground zero som är en stor byggarbetsplats, där ett nytt torn ska byggas.

Sedan blev det fel T-bana, som gjorde att vui hamnade vid Washington Square, där vi bevittnade en street-basket-match, och det många amerikaner tror är handboll, ~squash utan racket.

Målet med den sista vandringen var Laugh lounge på Essex street dit vi hade köpt biljetter på gatan, för att gå på Stand up-show.

Vi var bara 9 pers, vi 5 plus en familj från Bronx.  "Jaha, då måste man nog skratta då", tänkte man..men bara en liten stund...för de flesta av de som avr uppe på scen var riktigt roliga och gjorde en bra grej av att vi bara var 9och med relativt olika bakgrunder..Å kanske det där "2 drinks minimum" gjorde sitt till.
Skitkul kväll iallafall, där Jonas var den som hajade "negertugget" absolut bäst av oss, och ofta var dubbelvikt av skratt.

Nu frukost, sen en sista dag här i NYC! Basket ikväll :)

Central Park m.m

..besökte vi idag vi gick dit upp (59th str är sista gatan innan). Nästan som hemma, med HM i vart o vartannat gathörn. Fast det är klart hos oss vimlar det inte av guldiga Sephora-butiker, eller Abercrombie&Fitch. Fast vi har nog hittat lite av en favoritaffär  (namnet kommer imorgon..)

Vi hann även med JC Penny, Forever 21, Footlocker  o lite andra affärer.

Bara grabbarna som shoppat än..coola basketbyxor i NBA-store o skor på Footlocker till Jonas, och lite tshirts o.d. Åsså en rosa 5 dollar-klocka i ett gathörn till mej...

Gick förbi svenska kyrkan, dit får vi försöka komma o fika nångång (öppet 12-18).

Nu kom just Jonas hem, efter att ha varit ute på stan med nyfunnen kompis i en av affärerna som vi var i idag.

Mer imorron!

Go in style


Tiiidigt morgonen den 15:e juni 10 åkte vi till Landvetter för resa via Bryssel till New York. jet Airways var en ny bekantskap för oss alla, o man smålog lite åt "Bollywood-engelskan" som pratades. Benutrymmet var riktigt bra o egen skärm med spelkonsol var inte heller fel. Om maten rådde det delade meningar, mest förtjust i det kryddstarka o bönrika var nog Jeroen...

Nåt vi inte smålog åt var logistiken att komma på planet i Bryssel, tre olika "stationer" där dom vid varje frågade "har du varit hos min kollega med gråa skjortan eller hon med vita blusen oxå"?? En grejade med bagagetag-lappen en med passen o en med boardingkorten,tog grymt lång tid...

Plus i kanten att både Depeche o Pet Shop fanns med i musikvalet!

Landningen i NY, där vi såg strändena vid Long Beach gick bra, o vid stod i kön med den förinfyllda lapp dom gett oss på planet, när vi svarade att vi hade fyllt i visa waver elektroniskt... väl framme vid passkontrollen förklarade en bastant dam att vi minsann skulle fylla i en grön lapp oxå... ut o hämta gröna lappar o ställa sig sist ikön o fylla i dom med...

Sist i kön o en lapp till att fylla i!

Sen skulle det redas ut vilka som var family, och det var en historia för sig... Det visade sig att jag var den enda som inte var family, för jag bodde själv...Sarah o Mattias var family, lika så Jonas o Jeroen, men jag var alltså inte family med mina barn...

Väl ute väntade då vår förbeställda Escalade, som Jonas hade väldigt bråttom till.


Klockan blev nog närmare 16 innan vi var installerade i lägenheten, som är "very basic" men med bra läge några meter från 5:e avenyen o max 5 minuter till Empire state building o sen alla affärer o platser där i närheten o upp till Times square.

Blir inte mer bilder här nu, segt.

Men vi var på Macys sjuukt stort varuhus o kollade runt, sedan var Jeroen, Jonas o jag på ESPN sportbar, dit senare Jonas o Mattias återvände för att kolla NBA-finalen. Också den en upplevelse med en massa skärmar där allsköns sporter utom fotboll visades...

Nu har några va oss varit vakna i tett dygn så det får bli gonatt! Mer även tyr imorron, då det visst ska regna här.

US of A here´s the deal.....

Tänka sig nu bär det snart iväg! Hoppas ni hänger med här på bloggen då!

Tänkte börja med att dokumentera vad vi bokat .... (vi=jag,Jeroen,Jonas,Sarah o Mattias).

Kort sammanfattning
15-19juni New York
19-23 juni Las Vegas
23-26 juniLos Angeles
26-28 juni San Diego
28-30 juni Los Angeles
30 jun-2 jul New York


Det hela börjar 15 juni 6:55 (tack ni som kör) och avslutas 3 juli 11:40 när vi landar på Landvetter igen...

15 jun Göteborg-New York
06:55 08:45 SN2324 Göteborg-Bryssel
10:05 12:15 9W226 Bryssel New York - John F. Kennedy
bokat via www.travelpartner.se ca 4 750:-/st t.o.r

Där blir vi hämtade i en Cadillac Escalade
bokat via www.nycsuvlimo.com 129 USD

och körda till 8 E 30th street mellan Madison o 5th Avenue
där vi bokat en lägenhet 15-19 juni via

http://www.airbnb.com/rooms/8329 för 1079 USD

Det vi bokat i förväg är:
Basket i Madison square garden, 18 juni NY Libertys vs. Seattle Storms (damligan, märkte jag när jag bokat, herrligan är slut för säsongen :) för 270 USD via http://www.ticketmaster.com/

www.wnba.com/liberty

19 juni lämnar vi New York för Las Vegas

NEW YORK LAGUARDIA to LAS VEGAS NV   ( Travel Time: 7 hrs 30 mins )
 
Sat Jun 19# 1559 Depart NEW YORK LAGUARDIA (LGA) at 10:45 AM
Arrive in DENVER CO (DEN) at 12:45 PM
# 3199Change planes in DENVER CO (DEN) departing at 2:20 PM
Arrive in LAS VEGAS NV (LAS) at 3:15 PM  för 1202 USD bokat via
http://www.southwest.com/ (antagligen hittad via www.flygresor.se eller www.reseguiden.se )

Där har vi bokat in oss på Luxor hotel 19-23 juni på "the Strip" www.luxorhotel.com
http://www.resfeber.se/se/hotel/cgi-bin/all_hotels.cgi?javascript=yes&combo_id=2&combo_item_id=2&dh_dest_id=128038&hotel_id=LAS_SUIT13&price_for_month=0&section=hotel&site=se#
bokat via Resfeber som iallafall då hade bäst priser (4 857 SEK)


Den 21 juni flyger vi över Gran Canyon för 109 USD/st
då blir vi hämtade o lämnade vid hotellet.
Bokat via
http://www.papillon.com/popris/show_category_packages.aspx?category_id=163&lang=en-US


Den 23 juni är det dags att lämna Las Vegas för California!
Vi hämtar upp en bil på hotellet som vi ska ha en vecka, till 30 juni (2908 SEK, 259 GBP) via
http://www.auto-europe.co.uk/index.cfm som jag möjligen hittade via http://www.ebilhyra.se/
Dodge Caravan 7 pax or Similar
Full Size Van Automatic Transmission Air Conditioning inkl GPS, 1 tank o extra förare över 25...
Car Photo


I Kalifornien har vi bokat:
Los Angeles, Hollywood 23-26 juni
där vi bor på Beverly Laurel motor hotel (670 USD), rekommenderat av Arrivalguides
http://beta.arrivalguides.com/en/Travelguides/North_America/United%20States/LOSANGELES/sleeping
Beverly Laurel, Los Angeles - hotell Photo
Beverly Laurel
Adress8018 Beverly Blvd, Fairfax District
Los Angeles (California), CA 90048
USA
bokat via
http://www.booking.com/hotel/us/beverly-laurel.html?aid=304142;label=postbooking_confemail

Många skriver om den diner som ligger i hotellet, som vi ju måste besöka:
http://www.swingersdiner.com/


Det vi har förbokat i LA är:
Baseball på Dodgers Stadium 25 juni.
Det gick tyvärr inte att boka biljetter till en enskild match via www.ticketmaster.com eller liknande, så det fick bli lite dyrare via
www.vividseats.com (325 USD)
Här fick man en liten försmak på hur man kan krångla till det om man vill. För att få betala med kreditkort var jag tvungen att skicka foto på fram o baksidan av kortet, foto på pass-kopia och fylla i och underteckna en authorization form puuuhhh!!!!

Well, det vi ska se är
LA Dodgers vs New York Yankees
http://losangeles.dodgers.mlb.com/la/ballpark/index.jsp


Dessutom har vi bokat en kombibiljett till
Universal studios och San Diego Sea world (119/st USD)


http://www.universalstudioshollywood.com/park_overview.html

Biljetten ger obegränsat inträde under 1 vecka till båda ställena...men det blir nog 1 dag på varje..

San Diego 26-28 juni
Här har vi bokat
Days Hotel Hotel Circle 543 Hotel Circle S, San Diego, CA, 92108 Usa 0771 404128

http://www.dayshotelhc.com/
bokade via
http://sv.hotels.com/ho129647/days-hotel-hotel-circle-san-diego-usa/#description (3 361 SEK)

Foto av Days Hotel - Hotel Circle, San Diego

..och här d´hade vi som sagt de ovan nämnda kombibiljetterna till
San Diego Seaworld
http://www.seaworld.com/sandiego/

Los Angeles Marina del Rey 28-30 juni
Tänkte att vi de sista nätterna skulle bo lite närmare stranden och flygplatsen.
Bokade
Marina International Hotel
4200 Admiralty Way
Marina del Rey 90292
Usa
(4 558 SEK)
via
http://sv.hotels.com/ho120849/marina-international-hotel-marina-del-rey-usa/#description
Foto av Marina International Hotel, Marina del Rey

30 juni-2 juli New York
Flyg Los Angeles Intl USATerminal 4- New York John F.Kennedy USA
30 juni 08:25 17:00 AA34
Flygs av AMERICAN AIRLINES http://www.aa.com/homePage.do?locale=en_US&pref=true
Flygtid: 5h 35min (8 748 SEK)
bokat via www.supersavertravel.se

New York 30 juni-2 juli
Den här gången bor vi lite längre upp på Manhattan
Econo Lodge Times Square
302 West 47th Street, Times Square, NY 10036 Manhattan
bokat via
http://www.booking.com/hotel/us/econolodge-times-square.html?aid=317836
(720 USD)
Econo Lodge Times Square, New York - hotell Photo

2-3 juli New York-Göteborg
Vi lämnar USA för hemresa
2010-07-02 18:35 2010-07-03 07:50 9W227 New York - Newark Bryssel
2010-07-03 09:55 2010-07-03 11:40 SN2313 BrysselGöteborg

Det är alltså Jet Airways och Brussels vi flyger med. Jet har samma ranking som KLM o SAS.

Puuuhhh! Det har lagts en del jobb att sy ihop detta.

Här är några smultronställen jag använt mig av, gillar att läsa vad fok faktiskt tyckt o.s.v samt jämföra priser både på jämföresleguider och sedan enskilda sidor så som flygbolagens egna hotellens egna.
Erfarenhetsmässigt så hittar man nästan, men inte alltid bättre hotellpriser via sajter som www.hotels.se www.booking.com o www.resfeber.se
Just Resfeber var t.ex bäst på Las Vegas...

www.reseguiden.se för jämförelser flyg hotell och forum
www.tripadvisor.com för ratings
www.flygresor.se för flyg
www.trivago.com för hotellrecensioner m.m
www.destination.se för jämförelser (och Aftonbladets guider kostar pengar, men jag är månadsmedlem..)
http://beta.arrivalguides.com/sv/ för bra gratis reseguider
http://www.backpacking.se/ forum
http://www.bortabra.se exempelvis denna om New York av min favoritskribent Göran Ingman

http://www.bortabra.se/Nordamerika/Manhattan-bortom-guidebockerna.html
http://www.alltomnewyork.se/

Har ni några tips om vad vi inte bör missa?RSS 2.0