Open beach, Mall of Emirates och Guldsouken

...betade vi av denna näst sista dag här i ett ganska lagom varmt Dubai.

Vi köpte ett nytt dagskort på metron, och packade in oss i kvinnor-o-barn-vagnen och åkte till hållplatsen Mall of Emirates, därifrån tog vi taxi ner till Open beach (19 AED hade kanske kunnat ta buss, det gick ett antal bussar därifrån men...), som är det närmaste man kommer Burj al Arab (tror jag), om man inte bokar bord på någon av dess restauranger e.d, t.ex Afternoon tea eller tar en coctail...
http://www.jumeirah.com/Hotels-and-Resorts/Destinations/Dubai/Burj-Al-Arab/Restaurants-And-Nightlife/Skyview-Bar/

Fick ju upp det hotellet som ett alternativ när jag sökte på hotellrum för våra 5 nätter här, till det facila priset av 90 000 SEK....nää då duger Regent Palace för 3150 (+400 för internet då..) alldeles utmärkt.

Vi gillade inte Open beach lika bra som Jumeirah beach park, inget fik, inga toiletter o.s.v, och man kan inte hyra solstol eller parasoll som man kan på den andra stranden.

Inte ens Sarah badade i det kalla vattnet idag.

Vi bara slappade och läste skvaller, tills vi blev hungriga, då vi tog en taxi tillbaks till Mall of Emirates.
Där kollade vi bl.a in på skidbacken, där det även fanns karuseller, stora plastbubblor man kunde åka nerför barnbacken i m.m. Lite kul att se tanterna i burkor o täck-kappor..
http://www.malloftheemirates.com/moe/En/MainMenu/ENTERTAINMENT/SkiDubai/tabid/98/Default.aspx

Vi gillade den här mallen bättre än Mall of Dubai, lite mer överskådlig. Liiite shoppade vi också, en tunika/topp till mej på Centrepoint o pyjamasbyxor till Sarah på Zara Home.

Att ta sig till metron var ungefär som att byta terminal på en flygplats,  långa gångar med transportband. Även det funkade bättre än på Dubai mall, som ju inte ligger i direkt anslutning till metron alls.

Lunch på foodcourt, ungefär lika stor som den på Platinum mall i Bangkok.. fast inte med deras priser... normalt kostar en lunch med dricka mellan 50-70 SEK här.

Tillbaks till hotellet för lite vila, sen blev det en sväng till myllret i Deira. Metro till Banyas square, sen promenerade vi en bit i myllret där, och hamnade tillslut i Guld-souken, som f.ö ligger närmast Al Ras metro-station, upptäckte vi efter mycket traskande.

Vi kollade mest, jag gillar ju inte guld o sånt speciellt, men man vet ju aldrig...kul att se så många guldaffärer samlade. Många av smyckena ser ju riktigt tunga ut, t.ex de breda guldskärp vi såg, och flera av halsbanden. Sen så fanns det ganska mycket barnsmycken också, tror vi det var ialafall, när man såg många små armband t.ex...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0